31.08.2009

TEŞEKKÜR KURABİYELERİ

Kurabiye

Sevgili Elif'in,evliliğinin 5.yılını kutlarken onu yalnız bırakmayan arkadaşları içindi bu butik çalışma.Çiçekli,böcekli ama uğur böcekli,bol öpücüklü,sürprizli,tatil hevesli,hep el ele yıllar adına modellediğim 20 kurabiye Elif'i çok mutlu etti.

5 003

5 007

5 005

5 027

Hep böyle kolaycacık mutlu olması dileğimle....

29.08.2009

5 . YIL

5

Biz kadınlar romantiğiz.Severiz hafifden iç geçirmeyi.Detaylara kafa yormayı,özeli özel kılmayı,karşımızdakine kendini iyi hissettirecek planlamaları,en kallavi hediye için zaman,bütçe ayarlamasını,bunun için deli gibi çabalamayı severiz.Hatta bayılırız.Hatta keyifden ölebiliriz.

Oysa erkekler.Hiç öyle mi?Daha düz,tumturuklu sözler etmeden deyiverirler günün anlam ve önemini.Öyle kafa falan da patlatmazlar hediye işine.Siz kadın dünyanızda biraz duvara toslamış bile olsanız da hediyeleşme bir vakit sonra parfüm,kıyafet,takı üçgeninde dönerrr dolaşır.Ha işin garibi rahatsız da olmaz erkek kısmı.Öyle ya abartmaya gerek yoktur ve hediye hediyedir,memnun olunmalıdır.Erkek tutuşabilir de.Yaratıcılıkları son 5 dakika içinde tavan yapınca nükseder bu durum.Buna sebep,

a:Özel gün tamamen unutulmuş
b:Erkek evrim geçirmiş
c:Günler şaşırılmış
d:Aylar karışmış olabilir.

Tecrübemle sabittir ki anneler günü sabahı kahvaltı masasında aaa bir kişi eksik,baba babaaa diyen çocuklarımın sesiyle anladım ki,eşim hediye almak için düşmüş yollara.Öyle işde:)

5

Ayaklarını sürüye sürüye 5.yılına giden bu erkek çiçekli,dönemeçli yollardan giderken iş,aşk,meşk,seyahat,toplantı,patron,ne,nasıl,niye soruları sormakdan helak olmuş olabilir.Muhtemelen kutlama için yüzü aradığı şekli de bulamamış belki yüz üstteki hali bile almış olabilir.Espri elbet.Yalnız hanımkızımızın olaya hakimiyet ve dik duruşu daha ben kaç 5 yılları böyle devirmez miyim hadi bakalım havalarında değil midir?

Bu arada pasta 20 kişilik,vanilyalı pandispanya,bitter ganaj ve vişne.Katlandırırken esas kızımız tüm aşamalarda benleydi.Hatta o yemyeşil sapları birlikde yapmamızı teklif etti de ben kabul etmedim.Şimdi öyle pişmanım ki.Bu red bana uyku görmez bir sabaha patladı o kadar.

Elif ve İlkay'a mutlu seneler diliyorum.Bu vesileyle "Evlilikde Hediyeleşme" tezimi yayımlamama fırsat verdikleri için ayrıca teşekkürü borç bilirim.

23.08.2009

MERHABA DÜNYA :)

Resim 307

Oğuzakaan'a dedim ki,mühendis olamasam da astronot olmayı istiyorum diyerek üfle pastanı.Keyiflendi.Birgün "Merhaba dünya!"diye bol kraterli,Ay solucanlı (bu ismi çocuklar koydu) ,arkada mekiği,kıyısına otrup bacaklarını sallandırdığı:) hiç adını duymadığımız bir gezegenden dünyaya seslenme fikri hoşuna gitmiş olmalı.

Resim 302

Pandispanya ve krema Figen'e ait.Ben katlandırıp,kapladım,modellemelerini çalıştım.Vanilyalı sünger kek,vanilyalı krema,damla dropdan oluştu pastamız.

Resim 311

3.çocuğuma mutlu,huzurlu,sağlıklı,başarılarla dolu güzel yaşlar diliyorum.

19.08.2009

ECEM'İN TAÇ PASTASI

taç 012

Ecem'in 6 yaş kutlaması bugün yapılacak.Kendisi süsü,pulu,simi çok sevince böyle bir pasta çıktı ortaya.

taç 005

20 kişilik pasta frambuaz sosuyla ıslatılmış çikolatalı pandispanya,vanilyalı krema,muz,damla drop çikolata dan oluşuyor.

Ecem'e mutlu seneler diliyorum...Her yeni yaşı ona güzellikler getirsin

13.08.2009

BİR AN.....3 KADIN...

istanbul 013

Bir an da olup bitiyor herşey.Hayalinize sığmaz biri size göre ayarlıyor herşeyi.Koca kadın nasıl şımarıyorsunuz içden içe anlatılmaz.O sizle bağdaştırdığı bir çiçeği bak bu senin edasıyla öyle bir sunuyor ki mutlulukdan mahvoluyorsunuz.Elinizden teşekkür etmekden ötesi gelmiyor.Mahcubiyet ne ağır birşey.Saatlerce düz ,yeşil sakin bir yerde sohbete doyum yok.Ne vakittir bu kadar kaygısız oturmadığımı düşünüyorum şimdi.Çocukların haşarılığı,telefonlar sohbetimizi bölse de kaldığımız yerden devam etmek de sakınca yok.Ben uzakları anlamaya çalışıyorum,o yakınları.Ama ruhunda buralarda olmayan bir dinginlik var.Anlıyorum evet buralar vatan ama buralar karmaşık,yükleyen,yoran bir kalabalık.Uzaklarda insanlara nasıl bir hava teneffüs ettiriyorlar bilemiyorum yaşamak gerek elbette ama bir sterillik var işde duruşlarında.Kendimi ve çocuklarımı fanusa kapasam da olmaz bir duruluk.Safiyane,katıksız bir duruş.

istanbul 001

Sonra anlıyorum ki,ben yorulunca yüzü düşen biriyim.Kimse bunu yüzüme vurmuyor ama benimle kilometreler yapan bu çıtır kadın hep gülebiliyor ya işde o an dank ediyor. Ben de bu yok.Bu gereksiz ciddi ve yorgun,az gülen mizacımı yerle yeksan etmeyi öğretmeliyim kendime.Madem mizacımda yok ,çabalamalıyım.

Çocuklarımın yüzüne bakıp bakıp acaba sürpriz onları ne kadar mutlu etti demenin keyfini çıkarmayı öğrendim.Şimdiden senenin planlarının hayalini kurmayı öğrendim.Buluşamasak da kalbimizi değiştiğimizi öğrendim.

Karton bir çantayı sırf manası var diye saklamaya pek özenliyim şimdi.Onun mor,krem,kahve,sadelik sevdiğini öğrendim.Ona ben ne katabilirim,ellerimle ne sunabilirimin projelerinin hayali var ben de ve önümde de koca 1 yıl.

Bir anda....

"Anne hadi sen de gel"olunca elimde ki makinayı fotoğrafçıya uzattığımı hatırlamıyorum bile.Çok hızlı gelişdi herşey.Ha bir daha yunuslara dokunabilir miyim hiç bilmiyorum.Nazlanan oğluma teşekkür ediyorum.Seyirci koltuklarında elinde yelpazesi:) bize emrivaki yapan o müthiş kadına da teşekkürler....

An dediğin öyle kısa ve bir o kadar net,mühim birşey ki.Yunus gibi gülümsemeyi öğrenmek istediğimi öğrendim.

peggy 031

***Hayatımdaki önemli 3 kadına ithaf edilmiş bir yazıdır.Her paragraf da kendilerinden izler bulacaklar eminim.Uzakda olmak ne ki....

***Sizde de durum böyle mi?Yeni kitaplarıma sevip,okşayıp öyle bakıyorum.Buldumcuk mu oldum nedir?

3.08.2009

DÜĞÜN PASTASI ve KURABİYELERİ

Resim 052

Aslında şimdi yıllık iznimi kullanıyorum ve uzaklara gidesim varken tüm gezmelerimi,buluşmalarımı bu düğüne göre ayarladım.

Havuz başında yapılan düğünün konsepti mavi-beyaz olunca gülleri mavi dustlarla renklendirmeye çalıştım.Pasta 50 kişilik çikolatalı pandispanya,vanilyalı krema,vişne-damla drop çikolatalı.

Resim 039

Kurabiyeler zencefilli tarçınlı tercih edildi.220 adet damat ve gelin çalıştık.

Resim 042

Resim 044

Buğçe ve Güray'a mutluluklar diliyorum....Gönüllerince bir hayat onlar sarıp sarmalasın hep....

***Yine kardeşime,yine anneme,yine çocuklarıma ve eşime,Yasemin'e,Burçin'e,Didem'e teşekkürler...Öpüldünüz...