
Kiraz dolgunun orjinali erikle yapılanıydı ama evdeki kirazlara gözüm takılınca ortaya bu dolgu çıktı.Rengini çok beğendim.Sanki mürdüm eriği ana malzeme gibi.Herşey çok basit aslında.Kıvamı bildiğimiz pelte.Cupcake içinde hafif mayhoş tadıyla sevdik.Tavsiye ederim.

KİRAZ DOLGU
- 16 kiraz
- 1 cup su ( 1 su bardağı)
- 2 tablespoon toz şeker ( 2 yemek kaşığı)
- 2 tablespoon mısır nişastası ( 2 yemek kaşığı)
- Çekirdekleri çıkarılmış kirazlar doğranır.Su,şeker,nişasta eklenir orta ısıda muhallebi gibi pişirilir.Karışım ılınınca blendarla püre kıvamına getirilir.
-Cupcakelerin üst kısmından bıçak yardımıyla bir havuz açılır.Dolgudan 1 çay kaşığı kadar cupcake havuzuna konur.Kesilen kapak kısmının alt tarafı biraz kesilir.Cupcake kapağı dolgunun üzerine kapatılır.
***Bu ölçüler 20 cupcake için fazla geldi.Yarım ölçü yeterli gelecekmiş.******Teşekkürler İŞ BANKASI....1 milyon karneye 1 milyon kitap dediğin için.Onlar yeter ki okusun biz çıt çıkarmayız dediğin için.
şahane olmuş.ellerine sağlık canım.sevgilerimle...
YanıtlaSilEllerine saglik hülya hanim... Uzun zamandir takipcinim ve izindeyim... Sevgilerimle,
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Çok güzel olmuş. Kiraz ile hiç denememiştim. Deneyeceğim.
YanıtlaSilSevgiler
http://www.lezzetibol.com
Harika olmuş,
YanıtlaSilellerine sağlık, sevgilerimle
NESLİHAN;sevgiler...
YanıtlaSilMÜNSTER;haberdar etmene sevindim:)
TİJEN AKTAY;şöyle mayhoş hoş bir dolgu oldu.Tavsiye ederim.
ÖZLEM;teşekkürler.Sevgiler...