
Yıldız'ın sofrasından tariflerle devam edelim istiyorum.Bugün için farklı bir tahinli kurabiye ve baklavalık hamurdan börek tarifi var.
TAHİNLİ KURABİYE
*1 su bardağı tahin
*1 su bardağı pudra şekeri
*150-175 gram margarin/tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 su bardağı kıyılmış ceviz
*2 -2,5 bardak un
--------------------------
-Oda ısında margarin ve diğer malzemeler karıştırılıp,yoğurulur.175 derece ısıtılmış fırında 14-15 dk beyaz kalmasına dikkat edilerek pişirilir.
Yıldız'ın notu:Kendi fırınımda 15 dk.pişirip,fırını kapattım.Kurabiyeleri fırın soğuyana dek içinde beklettim.

BAKLAVA HAMURLU BÖREK
*1 paket baklava hamuru
*1 su bardağı çiçek yağ /margarin karışımı ( 3:1 oranı)
İç malzemesi:
*300-400 gram kıyma
*5-6 orta boy soğan
---------------------------
-Kıyma ile soğanı kavuruyorsun.
-Baklava hamurunu alıp, fırça ile yağlıyorsun.Üzerine bir hamur daha koyuyorsun. Kıymalı harcı kısa kenarına koyup, çok sıkıştırmadan kalem şeklinde sarıyorsun. Fırın tepsisine yerleştiriyorsun. 1 paket baklava hamuru bir tepsiye denk gelecek şekilde şıkıştırarak yerleştiriyorsun.
-Bir gece buzdolabında bekliyebiliyor.Çıkardıktan sonra yumurta sarısı sürüp 180-200°C de altı kızarıncaya kadar pişiyor.
***Nedense kıymalı böreğin fotoğrafı kıyıda köşede kalmış.En net halini Arzu'nun tabağında yakaladık.Portakallı pasta diliminin yanındaki kare dilimlenmiş börekden bahsediyoruz.Arzu'cuğum "Tabak ve sahibi"konsepti için verdiğin poza da ayrıca teşekkürler.
ne bayılırım tahinlikurabiyeye biraz kalorili ama yinede vazgeçmem...ellerinize sağlık
YanıtlaSilAYDİLBER;güzel tadlar neden bol kalorili olur ki zaten?:(
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil