Oldukca basit,kolay ve lezzetli.
Hani başınız sıkılırsa,çeşni ararsanız çekinmeden yapın derim.Gereken en mühim alet teflon tava;) ve rendelenmiş patatesleri evire çevire kızartabilmek.Tavanız yapıştırmazsa bile patatesler birbirine yapışacaktır.Bunu da kendilerinin rendelenmiş olmalarına veriniz efendim.En başından benden söylemesi;)
Hani başınız sıkılırsa,çeşni ararsanız çekinmeden yapın derim.Gereken en mühim alet teflon tava;) ve rendelenmiş patatesleri evire çevire kızartabilmek.Tavanız yapıştırmazsa bile patatesler birbirine yapışacaktır.Bunu da kendilerinin rendelenmiş olmalarına veriniz efendim.En başından benden söylemesi;)
PATATESLİ OMLET
Malzemeleri:*2 orta boy çiğ patates rendesi
*2 yumurta
*5-6 dal kıyılmış dereotu
*1/2 çay bardağı süt kreması(kaynattığım sütün kaymağını kullandım)
*Tuz,karabiber,pulbiber,nane
*Ayrıca 2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ(tava için)
---------------------------------
-Yumurtalar çatal yardımıyla çırpılır.Dereotu,baharatlar ve krema eklenip,karıştırılır.
-Tercihen teflon bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağ konur.Rendelenmiş çiğ patatesler eklenir.Karıştırarak kavrulmaları sağlanır.
-Patatesler yeterince kızardığında kaşığın tersiyle tavanın tabanını kaplayacak şekilde yayılır.
-Üzerine yumurtalı karışım dökülür.Kısık ateşte omletin her iki yüzü pişirilir.
5 yorum:
basit bir tarif bu kadar sik durur. ellinize saglik...
Iffet
ellerine sağlık canım patetesli olan her şeyi çok severim yapmış olduğun görmüş olarak çok leziz gözüküyor
sevgili HÜLYA,
öyle bir sihiri varki bu şahaser lezzetin,her şeyini yemek büyük keyif benim içinde, lakin,birde kilo sorunu olmasaydı :( ahh..ne iyi olacaktı :(
:=)))) svglr NuNu
cok lezzetli gorunuyor.ellerinize saglik.bende yeni bir blog sahibiyim:)benimde ziyaretime gelirseniz cok sevinirim:)
sevgiler
Hülya'cığım,bizde çok sık yapılır omlet(kaygana deriz bizler)..Çokda nefis olur..Sende çok lezzetli yapmışsın,ellerine sağlık..
Regaib kandiliniz mübarek olsun canım..
Sevgilerle..
Yorum Gönder