Pazartesi limonata yapım çalışmalarına başladık.Aslında bunun öncesinde kına gecemiz için dağıtılacak kınaların paketlenmesi,lavantaların torbalanması,kuruyemişlerin ambalajlanması vardı.Şükür ki yalnız değildim.Figen erkenden,
Dilek iş çıkışı gelince hepsi çarçabuk halloldu.
Limonata için limonları akşamdan rendeleyip,nanesi,limon suyu,biraz şeker ilave ettik ki aromasını iyice versin.Salı günüyse akşam kına gecesine gelecek konuklar için limonatalarımızın sulandırılıp,tatlandırma işlemi kalmıştı ama 15 litre limonatayı şekerle karıştırmak biraz vakit aldı;)Elbirliğiyle hallettik ve hemen evimizin bahçesini süslemeye geçtik.Fenerler,tüller,balonlar,kağıttan nazar boncukları,çiçekler,konuklara asıl yarının büyük gün olduğunu hatırlatan duvar yazısı ile renklendirdik bahçemizi.Hoş oldu.Hele bir de sevdiğimiz eş,dost olunca daha da bir keyifli oldu.

Çarşamba sabahı oğlanlarla evden çıkmadan az önce.Fotoğraflarda da farkedeceksiniz muzır ve cool iki oğlum var.Bu karelere baktıkca "Ne kocaman insan oldun Hülya" demeden duramıyorum.Büyümek biraz da böyle birşey demek sanırım.Siz yerinizde saydığınız gülmecesine kendinizi kaptırmışken yanınızda hızla büyüyen ve bunu size konuşarak,gülerek,sorular sorarak,çoğu kez yorarak,sizi öpüp,severek,çocukca kollayarak,anne diyerek hatırlatan birileri varken büyümemek mümkün müdür?
Değildir elbet;)
Dileğim o ki,tüm anneler çocuklarının bu günlerini görsün.
Bu arada limonata tarifini hiç geciktirmeye niyetim yok;)
Tarif defterinden bulduğum bu tarifin daha sonra öğreniyorum ki sahibesi yine aynı şirkette ve pek de yakın çalıştığımız Gülseher'e aitmiş.Dünya ne küçük hakikaten.
Kolay ve çok bereketli bir tarif.Naneli de çok seviyoruz biz.Nane kokusunu sevmiyorsanız kullanmayabilirsiniz.
EV YAPIMI LİMONATA
Malzemeleri:
*5 limon
*5 dal taze nane yaprağı
*5 lt.su
*Damak lezzetinize göre şeker
---------------------------------------
-Limonları yıkayıp kabuklarını(sarı kısmını) rendeliyoruz.
-Limonları ikiye kesip sularını sıkıyoruz.(Mutfak robotumun narenciye sıkma aparatını kullandım.Bu aşamada tek zorluk kabukları alınmış limonların kolay tutulamaması)
-Naneleri yıkayıp,3 yemek kaşığı şekerle nane yapraklarını havanda dövüyoruz.
-Ağzı kapatılmaya müsait bir kabın içine,limon kabuğu rendesi,limon sularını,dövülmüş nane,ve suları sıkılmış limonları da alıp ağzı kapalı bir şekilde 1 gece bekletiyoruz.
-5 lt.su ekleyip,damak tadımıza göre şeker ilavesi yapıyoruz ve şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
-Tüm karışımı temiz bir tülbent( veya uygun bir tül parçası da olabilir) süzüp dolaba kaldırıyoruz.