26.06.2007

3 RADİKAL TARİF;)))

Efendim bu görmüş olduğunuz tabakda çorba formunda yaptığım15 kişilik son pastalarımdan:)Her biri klasik pandispanya tarifimle pişirilmiş olup biri kakaolu diğeri sadedir:)))Dolgu kreması Emel'in vanilyalı kreması olup,ara katlar birinde meyvalı diğerinde damla çikolata kullandım....Biraz şeker hamuruna çorba kıvamını vermek de zorlansam da başardım sonunda.Azim işte:)Ve övünmek gibi olmasın da bu azim de arada bir bizim mutfağa uğrar;)Valla böylesine ilginç bir pastanın kategorisi ne olurdu pek kestiremesem de ŞAKA YAPTIMMMM diye bir alt dosya açabilirim hemen:) Sırf pasta ve tatlı ağırlıklı bir beslenme şeklimiz yok elbet.Yemek de pişiyor bizim evde.Yani bu ne demek oluyor.Efendim itinayla çorba da karıştırırım;)İlk resim çocuklarında çok sevdiği hatta pilavlı çorba diye andıkları yayla çorbası...Diğeri de terbiyeli şehriye çorbası.Herkesin bildiği lezzetler ama hani ev ahalisi için üzüntü falan duyan olursa diye çekmişim resimlerini.Olur ya ileride çocuklar"Anne sen pasta yaptın durdun bu arada bizi unuttun.O vakitler boğazımıza tuzlu namına birşeyler girmedi hiç"dediklerinde yine delil olurak kullanırım düşüncesindeyim;) En alttaki son resim de herhangi bir sabah kahvaltısı coşkularımdan.Çeşnili ekmek dilimleri...Tarifleri bir ara geçerim efendim...Şimdi bir hal oldu bana birden.Yazacak hiç takatım yok...Akşama yazsam;)
------------------------
Akşam oldu bitti saatler gece yarısını gösterirken sıcaklarla nahoş başım ancak yerine geldi.Aaa o da ne?Sözüm var dostlara.Tarif geçmen gerek.Sanki millet de kırıyor birbirini"Aman da Hülya sayfasına bir uğrasa da bir iki kelam yazsa"diye.Neyse ben yine biraz Ayşe Arman havalarında oturdum bilgisayarın başına.Diyeceğim çok allengirli laflar yok şimdilik.Derdim 2 tas çorba,1-2 kızarmış ekmek masalı anlatmak;)
Ve masal şöyle başlar.
Resim:1
YAYLA ÇORBASI(Nam-ı diğer Pilavlı Çorba)
Malzemeleri:
*1 çay bardağı yıkanmış,süzülmüş pirinç
*1 su bardağı yoğurt
*1 yumurta
*4 su bardağı kadar su(3 su bardağı su+1 su bardağı tavuk suyu)veya 1 tablet Tavuk Bulyon
*1 tatlı kaşığı kadar tuz
Üzeri için:
*2-3 kaşık tereyağ veya sıvıyağ(Bu sıcaklarda sıvıyağ kullanıyorum)
*1 tatlı kaşığı kadar kuru nane
--------------------------

-Tencereye pirinç,1 tam yumurta,yoğurt alınır tel çırpıcıyla yumurta iyice dağılana dek çırpılır.
-Üzerine suyun tamamı ilave edilir.Tekrar iyice karıştırılır.Pirinçler pişene dek sürekli karıştırılarak çorba pişirilir.(Sürekli karıştırmazsak çorba kırılır)Bu arada istenirse biraz daha sıcak su ilavesi yapılır.
-Ayrı bir tavada tereyağ(sıvıyağ)kızdırılıp içine nane eklenir.Nanenin kokusu çıktığında çorbaya ilave edilip,karıştırılır.
-Tuzu çorba pişip,ocaktan alınınca ilave edilir.


Resim 2:TERBİYELİ ARPA ŞEHRİYELİ ÇORBA
Malzemeleri:
*2-3yemek kaşığı tereyağ veya sıvıyağ
*1/2 su bardağı kadar arpa şehriye
*4-5 su bardağı su(1 su bardağı tavuk suyu olursa daha leziz olur)veya 1 tablet tavuk bulyon
Terbiye için:

*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 yemek kaşığı un
*1 yumurta sarısı
*Yarım limonun suyu
Üzeri için:
*Çeyrek demet ince kıyılmış maydanoz
--------------
-Tencerede yağ ve şehriye hafif kavrulur.Rengi dönmeden içine sıcak su eklenir.Şehriyeler pişirilir.
-Terbiye için tüm malzeme iyice çırpılır.Sıcak çorbadan 1 kepçe alınır terbiyeye ilave edilerek terbiye açılır.Daha sonra ılınmış terbiye yavaş yavaş ve hızla kaıştırılarak çorbaya ilave edilir.Bir taşım daha kaynatılıp ocağın altı kapatılır.
-Tuz ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilir.

ÇEŞNİLİ EKMEK DİLİMLERİ
Malzemeleri:*
250 gr.lor peyniri
*100 gr.süt kreması
*2 yumurta
*Çeyrek demet maydanoz
*Tuz,karabiber,pulbiber,kekik
---------------------------
-Tüm malzeme iyice karıştırılarak ekmek dilimlerinin üzerine sürülür.
-Fırında üzerleri kızarana dek tutulur....

18 yorum:

Leziz Tarifler dedi ki...

Merhaba Hülya,

Bir an çorba, pasta olabilir mi diye şöyle bir çorba resmine baktım. Sonra yok canım olamaz bu resmen çorba dedim. Ama yazdıklarını okuyunca, kat, krema vs. tekrar olabilir mi diye baktım. Sonra da "ilahi" dedim ve güldüm kendi kendime. Anlatımın çorbayı, bir an için bile olsa, pasta yaptı gözümde...:)))
Her şey gönlünce olsun. Sevgiler..

gülriz dedi ki...

Hülyacığım çok güldürdün beni. Burcu'nun hamburger pastasından sonra olur mu olur dedim ama fotoğraf da çok çorbaya benziyordu, zorladım kendimi çorbayı pasta gibi görmek için ama olmadı ki :))))Taktik süper ama, ileride çocuklara karşı deliller hazır yani :)) Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Hımm Demek çorbada karıştırırsınız :))

Çocukta yapmışsınız, kariyerde... pastada çorbada.. Ohh sefam olsun demenin tam sırası :))

Canımın içi Hülyam o rehavet kimde yok ki :))

Kocaman öpücük kondurup kaçtım canımm.

görüşmek üzere...

LaMa dedi ki...

Sirin hulya ya :)
Anne sen pasta yaptın durdun bu arada bizi unuttun.O vakitler boğazımıza tuzlu namına birşeyler girmedi hiç"dediklerinde yine delil olurak kullanırım düşüncesindeyim;)" bizleri de sahit olarak cagirabilirsin sekerim :)
Lama senin kulaklarini cinlatmis sitesinde, ispiyonlayaim dedim :D
Sevgiler

pecete dedi ki...

Hülyam; ben seni çok özledim be bacım. Yazamıyorum ama hep aklımdasın... En yakın zamanda buralarda olacağım... Öperim seni çok çok...

Adsız dedi ki...

Merhabalar Hülya Hn. ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkürler.Kursumuz gerçekten çok güzeldi.Ben pozitif enerjıye inanan bir insanım.Eger kişi hayata pozitif bakabiliyorsa olaylarda kendiliginden çok güzel akıyor.Kursumuzda bu yüzden gerçekten harika geçti.PASTALAND da çalışan yönetici ilişkisi hiç olmadı.O günkü ortamda bir ara bulaşıkları yıkamak bana kaldı.Müthiş haz aldım.
Neyse anlatmakla bitmeyecek yaşamak gerek.
İnşallah bir gün sizde bizimle olupda yaşarsınız
Güzelliklerle kalın..
Dilek

Yelda Özyurt dedi ki...

Sahiden sadece pasta yapmiyormussun:))Ellerine saglik..

Seninle bir adres paylasmaya gelmistim, cok orjinal seyler var ve fiyatlar super:
http://www.gurmenet.com/tr/

Adsız dedi ki...

canım pastalıkta usta olduguna gore ev yemeklerını haylı haylı yapıyorsundur bence...ev halkı cok sanslı..guldurdun bızı guzel latıfelerınle sana sonsuz sevgı ve saygılarımı yolluyorum canım:))

Adsız dedi ki...

Sevgili Hülya;Aramızda olmanı ve seninle yüzyüze görüşüp tanışmayı çok isterdim doğrusu.çok güzel şeyler kaçırdığını da ifade etmeden geçemeyeceğim başka sefere inşallah.Böyle yoğun talepler olduğu müddetçe kurslarımız tekrarlanacaktır. Kursumuz 10 kişi ile sınırlı olduğu için kursumuza katılmayı talep edipte katılamayanlarda çok üzüldü ama tekrarları olacaktır sakın fazla üzülme. seninle sanal ortamda olsa öyle güzel şeyler,yoğun duygular paylaşıyoruz ve seni o kadar güzel anlıyor ve takdir ediyorum ,imreniyorum ki (her zaman bunu ifade edemesemde) .Kapımız her zaman ardına kadar açık, ne zaman yolun düşerse.... Seninle tanışmak beniçok mutlu edecektir . bekliyorum bunu sakın unutma .sevgiyle sağlıcakla kal.

Adsız dedi ki...

Inan bende bir an bir deyisik tarif diye okudum ama sonra anladim belki sicak sulu bir pasta diye dusundum cunku hemen aklima sicak dondurma geldi dondrumaninda sicagi olursa elbette pastaninda sulusunu yaparlar dedim aslinda soyle birdusununce fena fikirde deyil sulu pasta niye olmasin? :)
sakasi bir yana ellerine saglik corban da pastalarin kadar harika gozukuyor..

Hülya dedi ki...

FEYHAN'cığım;aslında bu çorbaları onca pastanın arasına nasıl eğreti durmadan katabilirim telaşındaydım ve içimden ne geliyorsa yazdım;)Fena da olmadı hani..
Senin de herşey gönlünce olur inşallah...
GÜLRİZ'ciğim;yani seni kandıramadık öyle mi?Yazılar konusunda biraz daha kuvvetli kullanmalıyım kalemimi;)Daha mı çok okusam ne yapsam bu aralar;))
Selamlar...
ZERRİN-MİSSS'im;rehaveti nasıl atarız hiç nilemiyorum arkadaşım.Buhar olup uçmayalım da;)Kimbilir Kıbrıs nasıldır şu sıralar sıcaktan...Allah yardımcınız olsun...
Sevgiler...

Hülya dedi ki...

LAMA'cığım;1.şahit sensin ona göre denkle kendini;)Ama bilesin ki Mor Lama adı geçerli olmuyor mahkemelerde sen bir adını bahşediversen diyorum;)
Sevgiler...
PEÇETE'ciğim;e malum iş kadını oldun artık.Yoğunluğun olacak elbet ama yinede sabırla seni beklemedeyim;))
DİLEK HN;sözlerinizi hayranlıkla okudum.İnsanın böyle idarecilerinin olması,hayata hep dolu yanından bakan insanlarla çalışması ne hoş.En kısa vakitte karşılaşmak umuduyla...Bunu o kadar yürekten istiyorum ki.Sevgiler...
YELDA'cığım;adrese hemen bakıyorum.Sevgiler canım;)
SALİHA'cığım;keşke güzel pastalar yapıp süper yemeklerde çıkarabilsem ama bu bazen mümkün olmuyor.Eh işte işi yıkıla döküle götürmeye çalışıyorum.Yemek işi de ayrı bir sanat.El lezzetine çok inanırım ben.Galiba o ben de yok:(
Görüşmek ümidiyle...
ÖZLEM HN'cığım;onca güzel duygu var ki benim de size karşı duyduğum.Karşılaşırsak tüm bu duyguların karmaşasıyla elim ayağıma dolanır mı çok merak ediyorum açıkcası.En kısa zaman da karşılaşırız inşallah...Kursun güzelliği konusunda ise hiç endişem yoktu zaten.Kimbilir ne güzel şeyler öğrendi katılanlar.
Sevgilerimle..
ASYA YUSOF;minik bir şakayla renklendirmek istemiştim çorbalarımı.Aslına bakarsanız bu formda bir pasta olabilir?Olmaz olma dememeli...Sizinle tanıştığım içinse çok mutlu oldum...Sevgilerimle...

etki alanı dedi ki...

Hülya hanım

ilginize teşekkür ediyorum.En kısa zamanda görüşmek dileği ile sevgiler.

Hülya dedi ki...

TÜLAY HN;uğramanıza çok sevindim.Gerçekten;)Dedim gibi dostumun dostu dostumdur...
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

This might be a bit off-topic but I believe there are a lot of smokers here on www.blogger.com. I decided to find a good manufacturer of e-smokes. I'm done with paying so much for tobacco smokes.A friend recommended [url=http://www.insanereleases.info/greensmokef.html]G Smoke[/url] According to their website this is how they described their product:
"Green Smoke offers supreme Electronic cigarettes with disposable cartridges that compose of the highest smoke volume in the industry. With a collection of flavors and nicotine levels, Green Smoke's™ patented technology offers convenience and performance that is unmatched. G Smoke products have been independently tested for safety."
I'm thinking of buying them. Anyone else have experience with this e-cigarette?

Adsız dedi ki...

ts megan fox, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187756]megan fox g string[/url] how to lose friends and alienate people starring megan fox
kim kardashain sex tape, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187768]kim kardashian poses[/url] kim kardashian dancing with the stars
taylor swift + lyrics, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187772]taylor swift my space[/url] taylor swift last christmas music video
rico hannah montana, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187786]hannah montana baby video[/url] read the songs of hannah montana the movie
harry potter and the goblet of fire book, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187792]harry potter movies in order[/url] harry potter online games
tracker to samurai cruise control, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187798]tom cruise why is he imprtant[/url] cruise to greek isles
when is justin bieber coming to park forest, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187812]justin bieber taylor swift[/url] justin biber cell phone number
britney spears family, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187814]photos of britney spears taking a shower[/url] britney spears quotes
fhm megan fox, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/175542]megan fox biography[/url] megan fox black boots lax

Adsız dedi ki...

hey all

I just thought it would be good to introduce myself to everyone!

Can't wait to get to know you all better!

-Marshall

Thanks again!

Adsız dedi ki...

Allow to pass the animal with two backs casinos? authenticate this latest [url=http://www.realcazinoz.com]online casino[/url] navigator and wing it reduce online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also check our untrained [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] give something at http://freecasinogames2010.webs.com and obtain veritable money !
another show-off [url=http://www.ttittancasino.com]casino spiele[/url] site is www.ttittancasino.com , because german gamblers, descend upon by manumitted online casino bonus.