21.04.2010

BAKLAVA YUFKASINDAN TAHİNLİ ÇITIR



Nilay Abla'ya gittiğimizde masasında ençok övgü alan lezzetlerden biri de bu tahinli çıtırdı.Oldukça pratik,lezzetli,gevrek tatlının tarifini o gün çok kalabalık olduğumuz için Nilay Abla bir kaç kez tekrarlamak zorunda kaldı.Gerçi tarifin çoğu göz kararından oluşuyor.Bu arada bu tarife 3 yufka gidiyor.Baklava yufkaları da bildiğiniz üzere 50 yufkadan fazla.Kalan yufkaları nasıl değerlendirmeli derseniz size Yıldız'ın şu tarifini tavsiye ederim.

TAHİNLİ ÇITIR

Malzemeler:
*3 yufka
*1 kase sıvıyağ(çiçek yağ)
*1 kase tahin
*Şeker, iri kıyılmış ceviz

Üzeri için:Pudra şekeri
--------------------------
-1.yufka düz bir zemine serilip,üzerine fırça yardımıyla tahin sürülür.
-2.yufka , 1. yufkanın üzerine konup yine önce sıvıyağ , sonra tahin sürülür.
-3.yufka da serilip sıvıyağ,tahin,şeker ve ceviz serpilir.
-Yufkalar sıkı sıkı rulo yapılır.3 er cm'lik veya 2 parmak eninde verevine dilimlenir.
-175 derece ısıtılmış fırında üzeri kızartılmadan pişirilir.Ilınınca pudra şekeri serpilir.


***Nilay Abla'cığım bu yazıyı okursan tarifinde düzeltmek istediğin ayrıntılar olursa beni uyar lütfen.

Hiç yorum yok: