3.12.2009

AYDEDE ve PEMBE GECELİKLİ KIZ

AYDEDE

Çisem için yaptığım bu 3.doğumgünü pastası.3 yıldır pastasını kendisi tasarlıyor,annesi Çiğdem Hn.bana iletiyor, ben de hayata geçiriyorum.Tek tek detaylarıyla ilgileniyor,neyin nerede olmasını çok net biliyor.Bu Aydede konseptli çalışma da yine öyle oldu.

Lacivert bir pasta,üzerinde yüksekce ama beyaz bir Aydede,kendisi ve yıldızlar.Pasta aslında 3 kat.Aydedeyi yüksek çalışabilmek için 4.pasta katını aydede formunda kesip pastaya yerleştirdim.Bu tür çalışmalarda size tavsiyem son katı bu şekilde aydede vs.çalışıyorsanız araya meyva,çikolata parçalı dolgu kreması ile doldurmamanız.Ben aydedeyi 3.katın üzerine sadece frambuaz jölesi sürerek yapıştırdım.Bu da çalışırken kaymayı önledi.

Resim 175

Pastamız 10 kişilik vanilyalı sünger kek,vanilyalı krema,muz,bitter damla dropdan oluştu.Ayrıca her kata dolgu kreması koymadan frambuaz jölesi sürdüm.Şeker hamuru çilek aromalı ev yapımı.

Çisem'e keyifle geçireği kocaman bir 12 yaş diliyorum...Herşey gönlünce olsun.

çisem ve pastası

MERAKLISINA;Çisem'in 10 yaş penguenli bale pabuçlu pastası için buraya,11 yaş pastası için şuraya bakabilirsiniz.

7 yorum:

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

O kadar güzel olmuş ki. Ne söylesem az gelir. Yurt dışında özellikle italyada el emeği gerçekten hak ettiği yeri buluyor. Keşke bizim ülkemizde de böyle olsa.
Tebrik ederim canım. Harika olmuş.
Ellerine sağlık canım
sevgilerimle

pelince dedi ki...

Hülya yine çok değişik ve hoş bir pasta tasarlamışsın.. çok beğendim,ellerine sağlık..

Sevgiler...

Ufuk SITKI dedi ki...

Hülya nasıl beğendim anlatamam. Tam bana hitap eden bir pasta, huzur verici. Resmi kopyalayıp, favorilerim arasına ekledim. Sevgilerimle......

Aybike Ceylan dedi ki...

Tek kelime ile harika, ellerine saglik canim Hulya'cigim.

Sevgilerimi gonderiyorum.

Dilek Sokullu CANDAN dedi ki...

Orada ben uyumak isterdim.Huzur dolu bir pasta olmuş:)))))Çisem'in hayal dünyasına ve pastayı bu kadar güzel yorumlayan pastacımıza hayran olmamamak mümkün değil.
Ellerine sağlık.
Çisem'ciğim nice yaşlara......

Nurşen dedi ki...

İşte tablo gibi bir pasta daha....Gerçekten de huzur verici bir görüntü olmuş,insanın pastanın bir yerlerine şöyle kıvrılıp yatası geliyor:)))Pastayı görünce küçükken söylediğimiz Ay dede tekerlemsi geldi birden aklıma'Ay dede Ay dede evin neredeee........':))Eline sağlık. SEVGİLERİMLE

Özlem Ekşi dedi ki...

Yine harikalar yaratmışsınız tebrikler...