27.01.2008

EV PASTA YAPIMI ve HAKKIMDAKİ 7 ŞEY....

Bu pastanın benzerini yılbaşı akşamı yapmıştım.Buraya tıklayarak pastamı görebilirsiniz.

Tecrübeyle sabittir,vakitsiz çalışmayacaksınız bu pastayı.Yoksa benim gibi eksik gedik bir pastanız olur.Aslında Ufuk'cuğum pastanın aşamalarını merak ettiği için tekrar yapmayı ve aşamalı anlatmayı düşünüyordum ama şu sıralar böyle birşey mümkün görünmüyor.(Annemler döndü,harddisk yandı,15 tatil,bir iki yazı projesi var,ev işi,iş işi de cabası;) e ben de bari resimleri paylaşayım dedim.Bu kez de Çikolatalı Pasta grubumuzda ki bir posta da rastladığım asıl kitaba ulaşamadım.Ya ben bulamadım ya sayfanın kullanım izni kaldırılmış.(Hani bu pastanın olduğu kitabı gören olursa benimle paylaşırsa sevinirim.)İyi ki çıktısını almışım hiç olmazsa onları paylaşayım istedim.

Alttaki resimde de gördüğünüz gibi pasta 3 kat.

Şablonu altta görüldüğü gibi.Ben bu şablona birebir uymadım.Kare kalıp da kekimi pişirdim ve alttaki resme göre traşladım.Pastanın çatısı için şeker hamuru kullandım ve karlı bir ev havası yaratmaya çalıştım,pudra şekeri eledim ama resimde ki gibi yeşil çatılı bir ev de çok şık durur.Kahverengi tonları da çalışılabilir.
Evin orjinali de bu şekilde.Cephesi daha yüksek bir ev için 2 pandispanya pişirilebilir.Şömine bacası,küçük çatılı ek oda ve kapı ve pencereler,çatı katı penceresi için epey alanınız kalır böylece.Benim gibi pandispanya da pinti davranmayın derim.

Oldukça basit bir çalışma.Elinde şeker hamuru olmayan hanımlar da bu çalışmayı keyifle yapabilirler.Çatı için çikolata parçaları kullanılabilir.Beyaz krema sürülebilir,hindistan cevizi rendesiyle kar yağdırılabilir.Yalnız oldukça keskin bir bıçağa ve biraz sert bir keke ihtiyaç var bu pasta için.Traşlamaların muntazam olması açısından.Bir de asla ara katları kremaladıktan sonra pastanızı kesmeye çalışmayın.Önce kekinizi ev formunda kesin sonra ara katları kremalayın.Herkese kolaylıklar diliyorum ve canım kızım;) Gülriz'imin beni çok vakit önce davet ettiği oyunun sorularını cevaplamaya çalışmak istiyorum.Geç kaldım.Çok çok özür diliyorum kendisinden.

Hakkımdaki 7 şey.....
*Zor ağlayan bir kadınım.Sadece gözyaşlarım boğazıma koca bir yumruk olup oturur ve ben onlarla mutlu mesut yaşarım.10 yılda bir de böğüre böğüre ağlarım...
*Civciv dahil hiçbir hayvana dokunamam.Çok severim ama dokunamam.
*20 Ekim doğumlu olmama rağmen nüfus kağıdım 01.01.1972 dir.Koca bir yalan ve prosedürden başka birşey değil bu.
*Çocuklarımın ilk isimlerinden birbirlerinin adını yazabilirsiniz.1 harf ne fazla ne eksiktir.Da Vinci gibi kadınım yani;)
*Doğduğumda göbek adımı Rabia koymuşlar.Bu yüzden erdiğimi söyleyebilirim.
*Korktuğum herşey başıma gelir.Sezaryanlarımda uyanmaktan çok korkardım.2. doğumumda uyandım ve doktorumu gördüm.Acı duymadım ama üzerimde tonlarca yük vardı sanki.
*Dominantım....
*Ve hastalık derecesinde Sezen severim...(8 oldu ama;)

10 yorum:

Adsız dedi ki...

tatlı kadın ben hem sezenin şarkılarını hem hem seni severim
:)

lalecik dedi ki...

Hülyacığım erdiğine göre ara sıra sana bazı şeyler danışmakta yarar var:)

ufukmutfakta dedi ki...

Hülya'cığım unutmayıp, ayrıntıları ile yayınlaman benim için büyük jest. Bu resimlerde bana yeter ve hemen kaydettim zaten. Çok çok teşekkür ederim ince düşünceli arkadaşım. Bu arada sezeryanda uyanmış olman beni çok korkuttu. Benim de iki doğumum sezeryan oldu. Düşünüyorumda sakın rüya gibi bir şey olmasın. Doktorun nasıl değerlendirdi bu durumu. Bence çok önemli bir olay. Neyse şimdi bende sana bizim hakkımızdaki bir gerçeği söyleyeyim."Bizler seni çoook seviyoruz" güzel arkadaşım:)

Hülya dedi ki...

İSİMSİZ'im;sen sensen eğer ben de seni çok seviyorum;)Bilesin...

LALE'ciğim;e arada neden olmasın?;)
Erdik dedik bir kere...

UFUK'cuğum;iyi günlerde kullanman dileğimle canım.
1,5 saatlik bir ameliyat geçirdim ve böyle birşey oldu.İlginç bir deneyim anlayacağın;)
Ben de sizleri seviyorum...Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Ya ozel hayatiniza karismak gibi oluyor ama ben cok merak ettim cocuklarinizin ismi ne :)

ece

♥ Suzi ♥ dedi ki...

Bana da beklerim :)))

meleginmarifetleri dedi ki...

hülyacım vallahi bu evei yapmak için mimar filanda lazım baksana pek muntazam yapılmış ayol ne harika bir ev içine gir otur o kadar muntazam yani yapanın ellerine sağlık senin evide pek bi beğenmiştim zaten iyi oldu anlatman sağolasın canım senden çok şey öğreniyorum ben iyiki varsın bitanem yaa hani derlerya allah başımızdan eksik etmesin diye işte öyle yani hehehe sevgilerimi yolluyorum öptüm bayyy

Adsız dedi ki...

Hülya'cım kendini ne güzel anlatmışsın....Hergün bakıyorum ne yaptı acaba bu kız diye...köşelerini okuduğum yazarlar gibisin...herşey için ellerine sağlık...sevgilerimi bırakıyorum.....

Damak Tadı dedi ki...

Çok tatlısın canım..Kocaman öpüyorum seni ve sevgilerimi gönderiyorum..

Fazla yorulmamaya dikkat et tatlım..

Mutlu bir hafta sonu diliyorum..

Sevgiler

Hülya dedi ki...

ECE'ciğim;çocuklarımın ilk adları Erim ve Emir;)
Biraz geç de olsa cevap yazbildim nihayet.Sevgiler..

SUZİ'ciğim;geldim bile;)

MELEK'ciğim;sana ve diğer konuklarıma faydam olabiliyorsa ne mutlu bana.Belki sen de bir ev inşa edersin.Kimbilir?;)
Duanı çok sevdim.Sen de hep bizimle ol ki yazışabilelim...

SABİHA ABLA'cığım;ben de sana uğruyorum;)Senin de ellerine ve yüreğine sağlık.Bugün sizi ağırlamaktan çok da memnunum.Az oldu ama:(

GÜL'üm;sözlerini bir tutabilsem ne güzel olacak...
Sana da güzel bir haftasonu diliyorum.Sevgiler...