Çikolatalı cheesecake Murat için yapıldı.Cheesecake sever mi sevmez mi orası 1 saat içerisinde öğrenilecek ama çikolata mı frambuaz mı sorumuza çikolata diye cevap verdiğinden bu konuda içimiz pek bir rahat.Cheesecakeden doğum günü pastası olur mu?Olur.Pasta olayını organize eden meleğimiz seviyor ya gerisi iyilik güzellik arkadaşlar;)
Tarif frambuazlı cheesecake gibi.Yalnız bu çikolatalı cheesecake,15 kişilik bir kek olmak için 24cm.lik yuvarlak bir kalıba girmek zorundaydı dolayısıyla gramaj değiştirdi biraz.O detayları da eklerim bir ara...
Murat'a iyi yıllar,sağlıklı güzel yaşlar diliyorum.Dilerim tez zamanda kısmeti açılır da evlenir;)Buradan da ilgililere duyurulur....(Murat elimden bu kadarı geliyor.Yurt içi yurtdışı tekliflere açık olasın;)
ÇİKOLATA SOSLU CHEESECAKE(24 cm.çember kalıp için)
Taban malzemeleri:
*1,5 pk.burçak bisküvi
*90 gr.tereyağ
Dolgu malzemeleri:
*600 gr.labne(3 paket)
*250 gr.tozşeker
*5 yumurta
*400 gr.krema(2 kutu)
*50 gr.un
*1 pk.vanilya veya 1 çay kaşığı ucuyla vanilya özü
--------------------------------------------------
-Taban için tereyağ eritilip içine elimizle parçaladığımız bisküviler eklenir,yoğrulur.Kelepçeli bir kalıba veya çember kalıbın altına folyo yerleştirilip kenarları sıkıştırılır.Bu karışım kalıbın tabanına bastıra bastıra yerleştirilir.(1 cm.kalınlığında).Buzdolabında bekletilir.
-Dolgu için,labneler azıcık çırpılır ki krema kıvamında olsun.İçine şeker eklenir 3-4 dk.daha çırpılır.
-Yumurtalar tek tek kırılır ve her yumurta sadece karışacak kadar çırpılır.Vanilya eklenir.Çok çırparsak kekimiz çatlar.
-Kremalar eklenir bu arada un ilave edilir ve yine çok az çırpılır.(Bu arada elle bile çırpabiliriz)
-Dolgu kremamızı tabanın üzerine döküp 180 derece de ısıtılmış fırında 45 dk.kadar pişiriyoruz.(Bu arada fırının bir köşesine ısıya dayanıklı bir kab içerisinde su koymakta fayda var.Bu kekin yumuşak olmasını ve çatlamasını önlüyor)
-Fırında soğutabilirsiniz veya benim yaptığım gibi fırından alıp kenarlarını bir bıçak yardımıyla kalıptan kurtararak da soğutma işlemi yapılabilir.
ÇİKOLATA SOS için:
-100 gr.kadar bitter çikolata
-Yarım çay bardağı kadar sıvı krema
-1 yemek kaşığı sade soğuk jöle
--------------------------------
-Kıyılmış çikolatalar benmaride eritilir.(İçi kaynamış su dolu bir kabın üzerine daha küçük bir kab yerleştirerek çikolatanın eritilme işlemi)
-Süt kreması eklenir pürüzsüz bir kıvam elde edilir.Benmariden alınır.
-Jöle ilave edilir.Karıştırılır.
-Bu karışım cheesecakein ortasında oluşan boşluğa doldurulur.
Bu kurabiyelerse yılbaşından.Kardeşim yapmış.Biz de bayıla bayıla yedik.Tarifi az önce aldım kendisinden.Çok bereketli bir kurabiyeymiş.Yarım ölçüden bile 2 tepsi kadar kurabiyemiz olabiliyormuş.Tarifine gelince...
NİŞASTALI KURABİYE
Malzemeleri:
*1 pk.oda ısısında tereyağ veya margarin
*2 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 pk.kabartma tozu
*1 pk.vanilya
*1 su bardağı un
*Aldığı kadar buğday nişastası
----------------------------
-Oda ısısında ki margarin ve şeker elle yoğrulur.Vanilya ve yumurtalar eklenir yoğurmaya devam edilir.
-Un,kabartma tozu ve nişasta eklenerek çok katı olmayan ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
-Kalıpla veya elle şekillendirilir.175 derece ısıtılmış fırında 13-15dk.üzeri kızartmadan pişirilir.
Bu kurabiyelerin HAMİŞ'i:Bu tür ince girintileri olan kalıpları kullanırken,hamuru kesmeden evvel kalıbı unlamakda fayda var.
NİŞASTALI KURABİYE
Malzemeleri:
*1 pk.oda ısısında tereyağ veya margarin
*2 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 pk.kabartma tozu
*1 pk.vanilya
*1 su bardağı un
*Aldığı kadar buğday nişastası
----------------------------
-Oda ısısında ki margarin ve şeker elle yoğrulur.Vanilya ve yumurtalar eklenir yoğurmaya devam edilir.
-Un,kabartma tozu ve nişasta eklenerek çok katı olmayan ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
-Kalıpla veya elle şekillendirilir.175 derece ısıtılmış fırında 13-15dk.üzeri kızartmadan pişirilir.
Bu kurabiyelerin HAMİŞ'i:Bu tür ince girintileri olan kalıpları kullanırken,hamuru kesmeden evvel kalıbı unlamakda fayda var.
11 yorum:
ellerine saglik ne guzel olmus elma iyi bir yil diliyorum
Harika olmus Hulya'cigim, ellerine saglik, nefis gozukuyor.
Hele asagidaki ev pastana bittim, umarim hepimizin bacasi bu pastada ki gibi her daim mutlulukla tutsun.
Bu arada sobeni cevapladim, tekrar tesekkur ediyorum.
Guzel bir yil diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.
elma süper pastada öyle
mutlu ve bol kısmetli yıllar murat
sevgilerrr
Harika olmuş arkadaşım ellerine sağlık.Murat'a mutlu yıllar.sevgilerimle.
Hülyacığım cheesecake ve çikolata muhteşem ikili bence herkes bayılmıştır ellerine sağlık bu arada dün senin Aybikeye yapıp götürdüğün süpriz kurabiyeleri yaptım harika oldu teşekkürler canım
sevgiler
Aaaaaa, ama hani fışfış? Merak ediyoruz biz :((
Cok nefis görünüyor,kesin cok begenilecektir.Ellerine saglik ve iyi bir hafta sonu diliyorum.
Her şey her zamanki gibi mükemmel. Ev pastanı çok merak ettim. Ellerine sağlık. Mutlu yıllar dilemek için uğramıştım. Sevgiler hünerli bayan..:))
Çok hoş ve iştah açıcı bir site;)
Emeğinize sağlık...
Muhabbetle...
Hülya ellerine sağlık...hepsi için :)))gülme gülme gerçekten hepsi için uzun bir aradan sonra blogunu ziyaret ettim meğerse ne çok şey yapmışsın...hangisi güzel süper demek lazım bilemiyorum...ama çikolatanın girdiği herşey nasılda güzel gözüküyor:)))cheescake olunca hele :)))sevgiyle ka...2008 yılı aklından gönlünden ne geçiyorsa sağıkla sana getirsin dileklerimle....sevgiye kal....
ayy hülya yine çok güzel ellerine sağlık bayy
Yorum Gönder