1.01.2008

İYİ YILLAR....

Bu yazıyı bir şekilde okuyan herkesin yeni yılını tekrar kutlamak isterim...
Bu yıla erkenden günaydın dedim ne güzel;)Öyle ya erken çıkan yol alır derler.İşteyim de;)Dilerim tüm yılım bereketli,olumlu,sağlık ve mutluluk,huzur içinde geçer.

Dilerim sizlerin de....
Bacanız hep mutlulukla tütsün...Tıpkı altta ki evin bacası gibi;)

Bu pastayı kızkardeşime giderken yaptım dün iş çıkışı.Anladım ki zamanla ilgili ciddi bir problemim var benim.Ne ben ona yetişebiliyorum ne de o ben de istediğim kadar uzun kalabiliyor;)Ve ben hep perperişan birşeylere erebilme çabasıyla cebelleşip duruyorum...Akılda çok şey var yapılacak hep eksikli oluyor,tam içime sinmiyor.İdare ediyorum işte.

Ve o kadar geciktik ki onlara gitmek de,en sonunda "Gelmiyor musunuz?"diye aradılar.Arayan da altta pastayı parsellemiş vaziyette badem badem bakan kardeşimin en minik kuzusu Metehan.Hatta arada öyle bakmış ki pastaya gözleri şeşi beş;)Derdi fikri fışfışlı pasta olan ve her sesimi duyduğunda:

-Teseee fışfışlı basda dapcan mı?
-Yapıcam...
-Fincan?
-Evet...
-3 tane dapcan mı?
-Hı hıııı...
-Un doy,çoklata doy,çay koy...
Diye uzayan bir konuşma geçer aramızda...
Aslında onun doğumgünü 3 gün sonra.Asıl 59 yaşına giren dedenin doğumgünü ama o pastayı sahiplendi bir kere ve mumlar da onun için yakıldı...Metehan da sonsuz bir mutlulukla hepsini üfledi.Hiç demedi"Teseeee fışfışlar nede?" diye.
Çocukluk ne güzel birşey.Duru.Dupduru...Alsız,fersiz birşey çocuk kalbi...
Bu arada fışfışlar anneanne ve dede hacıdan dönünce yapılacak.Bilginize;)Fışfışın ne olduğu o gün tüm kamuoyuna açıklanacak;) Bu pastanın modelini biryerlerde görüp vuruldum ve ilk fırsatta yaparım diye not aldım.Elbette ki o pasta dehşet güzeldi ama üzerinde bir kez daha rahat rahat çalışırsam 2.sinde daha güzel bir sonuç çıkar diye düşünüyorum.Zira çok kolay bir pasta modellemesi.Birtek çatısı,pencere ve kapı şeker hamuru.Çatıyı da kaldırıp alıvermek çok kolay ve siz kremalı bir pasta lezzetiyle tabağınızdaki dilimi yiyorsunuz ama bu arada gözünüz gönlünüz de şeker hamurunun kurtarıcılığı sayesinde hoş bir ev modeline kavuşmuş oluyor.Eski bir dağ evi havasını verebilmek için azıcık kahverengi jel boya ile renklendirilmiş royal icing kullandım duvarlarda.Hatta sağdaki şömine bacasının iç kısmını kaplayacak vaktim bile kalmamıştı.O da kadı kızının kusuru olsun efendim...
Bacadan duman çıkıyormuş ifadesini azıcık elyaf kullanarak yaptım.Elyafın,bacaya değen kısmını da servis ederken kesip attım.Hani lifi falan kalmıştır diye.
Bizim yeni yıl başlangıcımız böyle maaile geçti -annemler hariç:(
Güzeldi...Keyifliydi...

Bu pastanın HAMİŞ'i:Ev pastası karlı bir yeni yıl konseptine çok uygundu ama kızkardeşim evlendiği günden beri beni de kızı bilen,kardeşimin çocuklarının dedesi olduğundan bizimkilerin de fahri dedesi oluveren Mehmet Dedemize "Hani sen kaç evin babasısın biliyor musun?"demeye geliverdi bu pasta.Bir taşla iki kuş mu vurduk diyelim.Pasta anlam ve önemini kat be kat taşıdı mı diyelim?Ne dersek diyelim asla eğreti durmayacak ama...

9 yorum:

gülriz dedi ki...

Hülyaaaaaaaaaam, bak ben de erken başladım güne :)))) güne yazınla başladım sayılır :)) Canım benim, tekrar çoook güzel bir yıl diliyorum sana; herşeyin gönlümüzce olduğu; acıların, dertlerin sadece bizi olgunlaştırmak için var olduğu bir yıl diliyorum.

Pasta pek güzel olmuş; joker gibi, istediğin anlamı yükleyecek gibi; hatta hiç anlam yüklemeden bile yenilecek cinsten :)))) Fışfışa takıldım ben; acaba bunun "fışfış kayıkçı, kayıkçının küreği, akşama fincan böreği" ile bir alakası var mı ki???? Bak ufaklıkla diyalogda bir de fincan lafı geçiyordu. Olabilir, olabilir; bekleyip göreceğiz artık

Yine çok yazdım (blogger bana post'tan daha uzun yazılar yazmak konusunda ödül verecek) ama şunu da söyleyeyim gidiyorum: zamanın peşinden koştukça yoruluyoruz sanırım; keşke becerebilsek de onun peşinden koşmadan, yanyana yürüyebilsek... Kimbilir, hayat belki bir gün bunu da öğretir bize

Öptüm yanaklarından, kocaman

Unknown dedi ki...

Şekerim ne olucak senin bu halin bu günde çalışılırmı :( Eminim 2008 dede bu yoğun tempoda bir sürü pastalar yaparsın. Ailene ve sana mutluluk ve sağlık dilerim.
Pastanda yine çok cici olmuş duman konusunda epey bir düşündüm yazmasan hayatada akıol edemezdim. Ellerine sağlık. Fışfışı merakla bekliyorum. Su Tulumbası gibi bişimi acaba? Benim aklıma ilk o geldi.
Sevgiler..

ufukmutfakta dedi ki...

Hülya bazen düşünüyorumda hayatı acaba kaçırıyormuyuz? Hep bir koşuşturma, biryerlere yetişme derdi....Aman kimsenin bir şeyi eksik kalmasın, uykusuz da kalsam, yorulsamda ben yapayım tasası....Ama hayatımız bu arada kaçıp gidiyor, geri dönmemeksizin. Sonrada diyorum ki benim hayatım zaten bu... Böyle olmasayıdı, benim olmazdı zaten diye.. Neyse bu aralar böyle ikilemler arasındayım da senin yazında cuk oturdu üstüne düşüncelerimin. Amaaaan yeni yılın bu gününde bunlarıda düşünmek niye değilmi güzel arkadaşım. Biz pastalardan konuşalım ve mutlu olalım.
Bu pastayı görünce vuruldum demişsin, bende kim vurulmaz acaba diyorum. hayran kaldım hayran. Böyle muhteşem bir dağ evi hiçbir yerde yok inan. Yapılışını bir araya sıkıştırıp benim için anlatırsan çokkkk mutlu olurum. Yepyeni bir yıl sana, yavrularına, eşine ve tüm sevdiklerine hep istediklerini versin ve sağlıkla ve mutlukla kal...

ayseyaman dedi ki...

iyi seneler Hülya, sen adama yorum yazası yoksa bile yazdırırsın....:)
bende erkenciyim iste! :)
canim tüm pastaların gibi bu pastada çok güzel olmuş, ben de bu tarz çalısmaları görüp dehsete düşüyorum...Hepsi cok güzel hepsi albenili oluyor...
Çatısının altında kimbilir nasıl bir lezzet vardır, fakat işte o lezzeti herkes yapamaz, ellerine sağlık canim..
Tüm doğum günü sahiplerinin doğum günleri kutlu olsun..
Bende fışfış konusunda Gülrizle hemfikirim.;)
saglik mutlu bol pastali yillar...
sevgiler

meleginmarifetleri dedi ki...

hülyacım harika olmuş evin yiyenlere afiyet şeker olsun bende tarifini dört gözle bekliyorum canım
Mutlu seneler ve daha çok pastalı tabiiki sevgiyle kal canım
hacılarımız gelmedi daha heralde dimi öptüm bayy

♥ Suzi ♥ dedi ki...

Harika bir dağ evi görüntüsü,ellerine sağlık...Fış fış neki acaba?????????

lezzetlilerim dedi ki...

Hülyacım hep diyorum ya... Sen bir sanatçısın canım. Yine zamanla yarışman rağmen süper bir pasta olmş. Çok şeker çok cici...
Yeni yılınıda kutlar mutlulujklar dilerim canım.

Nukhet dedi ki...

Hulyacim

Bu klube insanan som\ineyi yaktirip karsisinda oturtur diyecegim ama sicak memlekette ancak karin anisi ile yasiyoruz. COk ama cok sirin olmus bu pasta.
Biliyor musun zamanin aslinda seninle derdi yok senin aklinla zorun var. Kizim bu kadar yorup yipratmasan kendini diyecegim ama o zaman da biliyorum ki sen kendine bak diyeceksin. Herneyse sen bildigin gibi yap ta biz de birbirinden guzel pastalarin seyrine bakalim. Ellerine saglik.
Yeni yil sana daha dinlenmeli gunler getirsin insallah. Sevgiler

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Hülya,
Beni çocukluğumdaki masal diyarlarına götürdü bu dağ evi pasta. Bütün pastaların gibi çok güzel, çok çok şirin olmuş.Hayran olmuş bir şekilde tekrar tekrar büyütüp bakıyorum. Pastalarına olduğu kadar da sana, azmine, çalışkanlığına, zevklerine, yazılarına da hayranım.Bence zaman sana ve senin hızına yetişmeli.Ellerine sağlık güzel arkadaşım.

Yeni yıl sana ve tüm sevdiklerine mutluluk, sağlık, huzur getirsin.
Herşey gönlünce olsun.
Sevgilerimle,

Fış fış konusunu ben de çok merak ettim doğrusu?