9.11.2009

GEÇMİŞ OLSUN KEKİ

Resim 125

Karşı komşumun oğlu çok ciddi bir iş kazası geçirdi.25 gün hastane de kalıp bir dizi ameliyat geçirdikden sonra nihayet evine döndü.Olayın büyüklüğünü görünce Allah onu ailesine bağışladı diye iç sesiyle konuşuyor insan.

Geçmiş olsuna gitmeden hazırladığım kek.Aslında klasik kek sınıfına , içine kattığım süt kreması yüzünden girmese de olur.Siz tarifi yapmak isterseniz süt kreması yerine 1 su bardağı süt kullanabilirsiniz.12-13 kişilik baton kalıbda pişirdim keki.

SÜT KREMALI KEK

Malzemeler:
*4 yumurta
*1,5 su bardağı şeker
*1/2 su bardağı sıvı yağ
*1/2 su bardağı süt kreması
*1/2 su bardağı ılık su
*1 pk.vanilya
*1 pk.kabartma toZu
*3,5 su bardağı un
*2 yemek kaşığı kakao
------------------------------
-Yumurta, şeker ve vanilya ,yumurtaların rengi açılana dek çırpılır.
-Süt kreması,ılık su,sıvıyağ eklenir.Un ve kabartma tozu elenerek karışıma katılır.Karıştırılır.
-Yağlanıp,unlanmış kek kalıbının içine hamurun 3/2 si dökülür.Kalan hamura 2 yemek kaşığı kakao ilave edilir.Kakaolu hamur,vanilyalı hamurun üzerine dökülür bir kaşık yardımıyla alttan üste kakaolu hamur karıştırılır.
-Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dk.,kekin ortasına batırdığımız kürdan temiz çıkana dek pişirilir.

2 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Kekin çok nefis olmuş Hülya'cığım..Ellerine sağlık canım..Komşunuzun oğluna çok çok geçmiş olsun..Bu güzel kekin de şifa olsun o'na..Öpüyorum yanaklarından..Sevgiler..

Nurşen dedi ki...

Hııımmm yanında da sıcacık bir çayla,oooohhh ne güzel olur....bak şimdi,akşam akşam aklıma düşürdünüz...bakalım malzemelere hımm tamamdır.....haydi o zaman doğru mutfağa.....:)Sevgiler