11.05.2010

HEDİYE KURABİYE

2010 hıdırellez(anneler günü) 018

Bu kurabiyeleri iki özel anne için hazırlayıp, anneler gününde teslim ettim.

2010 hıdırellez(anneler günü) 025

Çok çok mutlu oldular.Ben daha da mutlu oldum...

Kakaolu kurabiyelerimin tarifi el yapımı çikolata kursunda Chef's tarafından bizlere dağıtılan Chef's dergisinin aralık 2005 sayısından.Kurabiyelerin orjinalinde her dilimin üzerine yerleştirilmiş kayısı püresi ve küp doğranmış kayısı parçası var.Kavanozda ,etrafa kayısı püresi bulaşır endişesiyle kullanmadım.Eminim öyle de çok lezzetli olacaktır.300 gr.tereyağ oranıyla yapılan kurabiyeleri 250 gr.lık pakete göre oranlayarak hazırladım.Denediğim şekliyle yayımlıyorum.

Malzemeler:
*250 gr.tereyağ
*91 gr.pudra şekeri
*2 yumurta akı
*35 gr.kakao
*400 gr.un
*3-4 yemek kaşığı toz şeker(rulonun etrafı için)

------------------
-Oda ısısındaki terayağ ve pudra şekeri çırpılır.Yumurta beyazları ilave edilerek çırpmaya devam edilir.
-Un ve kakao elenerek bu karışıma katılır.Yoğurulur.( ortam ısısına göre un miktarını arttırabilirsiniz)
-Hamur ince uzun bir rulo haline getirilir( 2 kısa rulo hazırladım).Tezgaha toz şeker serpilir ,rulonun etrafı toz şekere bulanarak buzdolabında en az 1 saat dinlendirilir.
-Hamur dolapdan alınarak 1 er cm lik dilimler kesilir.Aralıklarla tepsiye dizilir.170 derece ısıtılmış fırında 12 dakika pişirilir.( 10-15 dakika arası)

4 yorum:

polly the cook dedi ki...

Kıtır kıtır gözüküyorlar..İlk fırsatta deneyeceğim..Ellerinize sağlık

POLLY the cook

Hülya dedi ki...

POLLY THE COOK;yok aslında kıtır bir kurabiye değil.Etrafındaki şekerler öyle düşündürüyor.Denerseniz ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

çok güzel bir kurabiye ellerine sağlık birilerini mutlu etmek kadar güzel birşey olmasa gerek değilmi?:)) sevgiler

Hülya dedi ki...

PAPATYA68;doğru söylemişsin.En güzeli mutlu edebilmek...Sevgiler....