25.05.2010

POTS DE CREME

pots de creme 018

Bu nefis Fransız tatlısı ülkemizde çok bilinmese de sırf Pots de Creme ( po dö krem ) adına açılmış sayfalar var.Araştırmalarıma göre basitce çömlekde krema şeklinde tercüme edilebilecek bu Fransız tatlısı alabildiğince de esnek.Dolayısıyla içine katılabilen farklı malzemelerle Pots de Creme tariflerini zenginleştirmek epey mümkün.Bunun için gereken şurayı ziyaret etmeniz.Özel ağzı kapaklı kaselerde servis edilen tatlı , benmari usulü hazırlanacaksa bence sufle kabı ya da ısıya dayanıklı porselen küçük kablar uygun olacaktır.

pots de creme 006

Temelinde yumurta,şeker ve sütün (krema ) ısıtılıp koyulaştırılmasına dayanan bu tatlıyı oldukça basit bir yöntemle hazırladım.Köpük köpük yapılmış yumurtaların sıcak sütle karıştırılmasıyla çok kısa zamanda hazırladığım krem tatlının bir diğer hazırlama tekniği benmari usulü.Tabii kendince sadece vanilya özütü kullanılması gibi bir lüksü de bulunan bu hafif,krem karamel tarzı tatlıya elimde vanilya çubuğu olmadığı için haksızlık etmediğimi düşünüyorum.Bir Fransız aşçının şimdilik yanından geçme şansım olmadığı için bu minik denememin yeniliğe açık cahil cesaretinden öte gitmediğini belirtmek isterim ki ustalara ayıp olmasın.Herzamanki gibi çikolata aşığı olduğum için tabii ki bu kremanın da çikolatalısını hazırladım.Dediğim gibi farklı damak lezzetlerine uygun tarifler için Pots de Creme sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

POTS DE CREME

Malzemeleri:
-2 yumurta
-180 gr.kıyılmış bitter çikolata
-1 yemek kaşığı şeker
-1 çimdik tuz
-1 yemek kaşığı frambuaz püresi
-3/4 cup sıcak süt
---------------------------
-Yumurta ,şeker ve tuz köpük köpük olup hacimlenene kadar çırpılır.
-Bu arada çikolatalar mikro dalgada eritilir.(Benmari usulü de eritebilirsiniz)
-Çırpılmakda olan yumurtalı karışıma frambuaz püresi eklenip çırpmaya devam edilir.Bu arada sıcak süt yavaş yavaş eklenir.Eritilmiş çikolata ilave edilip karıştırılır.
-Kaselere paylaştırılır.Strechlenerek buzdolabında en az 2 saat bekletildikden sonra servis edilir.

Servis önerisi: Krem şanti ile de servis edilebilen tatlının üzerine eminim kakao elemek çok yakışacaktır...

4 yorum:

Unknown dedi ki...

bildigimiz sütlü tatlılara benziyor ama görüntü tam aksini söylüyor.muhakkak deneyecegim.ellerine saglık.

Hülya dedi ki...

EYLEM; denerseniz afiyet olsun...

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Merhabalar,
Ayşe yaman'ın sponsorluğun da yaman etkinlikler çerçevisin de KREM ŞANTİLİ TATLILAR aktivasyonunu bu ay ben üstlendim. Krem şantili tüm tatlıları sayfamda paylaşabilirsiniz. Katılım tarihi 15 Mayıs-15 Haziran arası olacaktır. Sizde davetlimsiniz. Ayrıntılar için mutfaktayimm.blogspot.com adresim den bana ulaşabilirsiniz. Nefis tarif ve fotoğrafınızı bekliyorum...
Sevgiler...

Hülya dedi ki...

HÜLYA; geç kaldım.Özür dilerim.