18.09.2010

1 YAŞ KIZ PASTASI

doğa güneş 010

Filiz Hanım 'la kızının doğum günü için yazışmaya başladığımızda önce kızının isminden yola çıksak mı diye düşündük.Doğa Güneş 1 yaşına giriyordu ve ismindeki hem Doğa hem de Güneş temalarıyla birsürü pasta modeli türetilebilirdi.

doğa güneş 012

Sonra Doğa Güneş 'in minicik kuyrukları olduğundan bahsetti annesi.Minik 2 dişinden.Sarı saçlı bir kız olduğundan.Filiz Hanım kahverengi gözler ,yüzünde kocaman bir gülümseme ve yanaklarında ki pembelikler gibi ipuçları da verince hele bir de de soft renkler değil de capcanlı renklerden hoşlandığını belirtince ortaya böyle rengarenk bir pasta çıktı.Pastamız 20 kişilik.Baş kısmı için 18 cm , beden kısmı için 24 cm lik çember kalıp kullandım ve beden kısmını biraz traşladım.Çizgi film karakterleri gibi sevimli bir Doğa Güneş pastası yapmaya çalıştım.

Güneş formunda ve doğum günü kızımızın adının harflerinden oluşan kurabiyeler Filiz Hanım 'ı çok memnun etti.60X40 ebatında platform üzerindeki pastamız epey yer kapladığından kutlamaya az bir süre kala teslim etmek üzere tekrar görüştük Filiz Hanım 'la...Pastasını gördüğünde çok mutlu olsunlar istiyorum...

doğa güneş 017

Bunlar da eklemeyi unuttuğum Doğa Güneş 'in tarçınlı kurabiyeleri...

doğa güneş 021

6 yorum:

Nehir Butik Pasta dedi ki...

çok güzel bir pasta olmuş ne kadar şirin bir kız yapmışsın eminim pastayı görünce minik güneş çok sevinmiştir
eline,emeğine sağlık
sevgiler

Adsız dedi ki...

doğa güneşi çok mutlu ettiniz.bir anne olarak size ne kadar teşekkür etsem az. emeğinize hayranım. ellerinize sağlık .süpersiniz.çok çok beğendik.

Hülya dedi ki...

PASTENE'DEN ; duyduğuma göre Doğa Güneş beğenmiş pastasını.Çok mutlu oldum :) Size de yorumunuz için teşekkür ederim.

FİLİZ HN; bunları sizden duymak ne hoş.Çok çok sevindim.Mutluluğunuza minik bir dokunuş da benden olmuş.Kızınızı çok öpüyorum.Sevgiler...

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım. Çok beğendim :))

GÜL DOĞAN dedi ki...

ben bu pastaya bayıldım,ellerine sağlık çok cici.

Hülya dedi ki...

ZERRİN ; sağol canım benim...

GÜL DOĞAN ; çok teşekkür ederim.