23.09.2010

AYŞEN'İN HELLO KİTTY PASTASI

hello kitty 003

Zaman ,hele ki siz yoğunsanız daha bir hızla geçiyor.Dün akşam olmayacak birşeyi hayal ettim Ayşen'e pastasını götürmeden.İşlerimi yetiştirmem babında geceler dedim şöyle 4-5 saat daha uzun oluverseydi sanki. Aslında hep programlı olmaya çalışıyorum.Öğle aralarımı dahi siparişlerimle ilgili birşeyler alırken ,ararken geçiriyorum.İş çıkışında eve ne kadar erken varırsam işe o kadar erken başlayabiliyorum.Bu benim için çok önemli.Çünkü butik pastacılık kremayı sür çık olamıyor.Hep bir bekleme süresi var.

Ayşen'in pastası da böyle bir yoğunluğa denk geldi .Annesi( kızkardeşim olur kendileri )pandispanyasını kremasını hazırlarken ben başka sulara yelken açmışdım bile .Bir de öyle her pasta yapılırken sapasağlam olamıyor insan.Ayşen 'in pastasında da başağrısıyla cebelleşdim durdum.Kendime müsaade ediyorum bu durumlarda.Keyifsizken iş çıkmıyor üstüne siz daha bir yıpranıyorsunuz.Bir saat uyku bile dingin bir pastacı olmama yetip artıyor.Sonrası gecenin bir yarısı sessiz olmaya çalışıp işleri bitirebilmek.Bu arada gecenin köründe yere düşen metal bir kopat ne çok ses çıkarıyor bir bilseniz ....

Küçücük mutfağımda öyle yerleşimler yapıyorum ki bazen ben bile aradığım bir sıkma torbasını bulamıyorum.Evdekilerin uykusu bölünmesin diye çok fazla da kurcalayamıyorum depoları.Sonrası kendime söylene söylene yağlı kağıttan sıkma torbası yapmaya başlıyorum vs.vs...Pastacılık meşakkatli iş .Çok hem de.Öyle ne var onda ben de yaparım demekle yapılıvermiyor.Sabır ve en önemlisi emek istiyor.

Ayşen'in Hello Kitty'li pastası zamansızlıkdan kremalı oldu.İyi de oldu.Çok beğendiler.Ve 20 kişilik diye hazırladığım pastanın ne çok insana yettiğini bizzat görmek keyif ve tecrübe kattı bana .Tüm gün minik kuzum herkeslere pastamın modeli nasıldır acaba diye sormuş.Ona sürpriz oldu Hello Kitty' si .Kutlamada diyorum ki "Ayşen nasıl sabrettin pastanı görmeden? Kesin gelmişsindir bize diye düşündüm " dediğimde teyze çok merak ettim ama halam sürpriz bozulmasın diye beni göndermedi deyince çok güldük.Sürprize verdiği destek için Nurdan Halaya bir alkış :)Ne tahmin etmiştin diyorum ."Belki Dora olur demişdim ama Hello Kitty'i görünce çok heyecanlandım diyor bir de.Hele pastasının başında ne pozlar verdi ne süzüldü yarabbim.

Benim kızım yok ama Ayşen evimizim 3.çocuğu gibi kız olması açısından.Keşke kızım olsaydı hiç demedim ama koltukda uyuyakalmış minik kızı Ahmet 'in kucaklayıp çocukların odasına yatırmasına bayılıyorum.

Lafı çok uzattım . Pastamız vanilyalı pandispanya , vanilyalı krema,çilekliydi ve Ayşen 8 yaşını bitirdi.

Gece 1 dakika da çekilen fotoğraf hiç başarılı değil.Sadece duygularıma tercüman olsun istedim.

3 yorum:

deniz dedi ki...

Ne güzel anlatmışsınız,bizim evde de yaşananlar aynı okurken gülümsedim ,sanki beni anlatıyor:)Çok haklısınız öyle herkesin harcı değil gerçekten bu iş yorucu,bazen gerçekten yıpratıcı ama herşeye rağmen benim için bir tutku..

Sevgiler

Nehir Butik Pasta dedi ki...

pasta çok güzel olmuş ellerine sağlık
Ayşene de nice seneler
pastacılık gerçekten zor iş yapmak için zaman lazım bir de çok sevmek
ben yeni pastalar yaparken,denerken uykumdan feragat ediyorum ama kendimi öyle bir kaptırıyorum ki saati unutuyorum:))
sana kolaylıklar dilerim
sevgiler

Hülya dedi ki...

DENİZ; aynen canım.Tutku düzeyinde olmasa yapılamaz zaten.Sevgiyle...

PASTANE'DEN ;Ayşen'e kutlamanızı ileteceğim.Süsleme yaparken ben de de aynı durum.Kendimi unutuyorum :)