26.11.2006

SON OKUDUKLARIM&SON İZLEDİKLERİM

Sizin hiç bir kitabı sipariş ettiğinizde uykularınız kaçtı mı?

Benim kaçtı...
Ben yazarının deli ve dahilik arasında gidip gelen ruh halini,hayatını araştırdığım vakitler öğrendiğimden aslında korkuyordum.Bilmediğim herşeyi bilen insanları dinlerken evvela ürker ama tasvip etsem de etmesemde inandıklarını sonuna kadar dinlerim.Ya da hepimiz gibi düşünmeyen insanları bir bildikleri olduğunu düşünmüşümdür hep.İyi ki bu kitabı okumuşum.Kendimi sormuş,aramış,bulabildiğim yanlarımı sorgulayabilmişim.Bu kitabı çok zamandır bilenler vardı o yüzden geç kalmışlığıma yandım. Ama şanslıydım.Hala bu kitabı okumamış olanlar arasında yoktum.İnsan olmak üzerine eşsiz bir eser.Bildiğimiz ama es geçtiğimiz her ayrıntının anlatımında ustalıkla kullanılmış kelimeler.Yazarın en doğru kelimeleri bulabilmek için kitabının müsveddelerini 4 koca yıl yanında gezdirmesine ne demeli?








Liseden arkadaşım olan ve hala görüştüğümüz Sevilciğim tavsiyesi bir filmdi bu.Ağır giden,başlarda çözmek için kendimi yorduğum izlenebilir bir film.Kalp nakli yapılan umutsuz bir hastanın kalbini aldığı adamın karısına aşkını merak ederseniz izleyin derim.Neden mi 21 GRAM?
İnsan ölürken ağırlığından 21 gram eksilirmiş de ondan...








Chocolat,geçenlerde izleyebildiğim ve çok merak da ettiğim bir filmdi.Çok geç kalmışım izlemekte(5 yıl kadar) ama yine de ben umduğumu bulamadım.Juliette'in önyargılar önünde dipcik gibi duruşuna şapka çıkartsam da ben daha çok çikolata yapımı görme hevesiyle oturmuştum filmin karşısına.Birtek hatırımda kalan Venüs'ün Memeleri dedikleri uçları beyaz çikolatalar.Derhal denenecekler listeme ekledim.Dükkan güzel.(Hayalime uygun)Karanlık ve puslu zamanlarda giyilmiş iki kırmızı pelerin çok etkileyiciydi.Schindler'in Listesi'nde ki siyah beyaz filmde karmaşada yürüyen küçük kızın kırmızıyla dikkati çeken mantosu gibi etkiledi beni.Gerçi her iki filmde de kırmızıya yüklenmiş anlamlar çok farklı da olsa benim hatırıma hemen iki filmi bağdaştırmak geldi.
Ne denli kendilerini kapatmış bir kasaba olsa da çikolatacımızın insanların üzerinde yapmış olduğu olumlu etki görülmeye değer.



İdealler üzerine kurulmuş bir hayat.Doğru bildiğinden asla şaşmamak.Kötü bir seslendirmeyle izlesek de vermek istediği mesajı çok net aldık.Çünkü insanın eşi böyle bir işle meşgulse ve filmin izlenmesinden bir gün sonra oynanan müsabakadan 12-0 galip ayrılırlarsa insan bir durup düşünüyor.Filmde var bir hikmet diye:)
Yani efendim anlayacağınız güzel hatta dokunaklı bir film.İzlemek de faide var...



HAMİŞ:Bu yazı ve resimleri iptal ettiğim diğer blogumdan aldım.Çünkü oradan resimler görünmüyordu.Bilginize...




9 yorum:

Ferhanca dedi ki...

merhabalar, şimdi geldim sizin sayfanıza ..çikolatayı ıkı gun önce tekrar gösterıyordu kanallarda geçerken gördüm.. ben onu 2 veya 3 kere izledim..hoş kadının seksepali çok hoş dogrusu ..diğer filmide izlemeye gayret edicem ..sevgiler..FERHAN

Damak Tadı dedi ki...

Selamlar Hülya'cığım,
Kitabı okumadım ama filmleri izlemiştim.Sanırım daha önce bunlarla ilgili yorum yazmıştım eski sayfana.Şimdi tekrar aynı şeyleri yazıp zamanını almak istemedim açıkcası.Paylaşımların için teşekkürler..

Mutlu bir hafta diliyorum..Sevgiyle kal.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Hülya
biliyormusun dün senin siten diye girerek www.gunebakan.blogspot.com a
yorum bıraktım. Ordada filmleri anlatıyordu. Meğer o sitenin sahibi bir başkası imiş. Barış efe diye biri:)
umarım kendisine Hülya dediğim için kızmamıştır:)

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Halil Cibran'ı bir arkadaşımdan duymuştum ama maalesef ben okumayanlar kısmındayım:( Bu gruptan çıkıp okuyanlar bölümüne geçmeyi istiyorum. En kısa zamanda:)Kitabı bizlere tanıttığın için çok teşekkür ederim.

Hülya dedi ki...

Sevgili PINAR'IN KLUBESİ;Cibran'ı okumanı şiddetle tavsiye ederim veee farkettim bir başkasının sitesini benim sitemmiş gib kendine eklediğini.Gerçi emin olabilmek için yorum yazmıştım ama görmedin sanırım.Yaa diyorum kendi kendime...Pınar,Hülya diye birini eklemiş eee sitesi de GÜNEBAKAN ama TARLALARI ekli değil.Bir bakarım ki bir erkek arkadaş.Aslında beni gülümseten bir şey oldu bu;)İsmimi öyle ya da böyle eklemene çok sevindim Pınar...Sanal alem pek bir ilginç bir tıkla bir başka dünyalara dalıveriyorsunuz.)))

Hülya dedi ki...

Sevgili DAMAK TADI'm;yorumunu geç farkettim çok pardon.Herkese sırayla dönmek gibi bir takıntım var ama bu sefer olmadı.Ltf.kusuruma bakmayın ve acemiliğime verin...
Halil Cibran inanılmaz bir yazar.Bana çok hitap ettiği için belki.Umarım okur ve bana hakverirsiniz.Gerçi bu konular diğer blogumdan alma diye not düşmüştüm ama sadece kitap ve 21 gramın görüntüleri yoktu.Paylaşmak istedim.Yorumlarını görmüştüm evet.Tekrar yazdınız varsayıyorum.Teşekkürler....

Adsız dedi ki...

Merhaba, Cedric ve Chen aşkına bayıldım doğrusu. Sanırım aşkı iki melek yaşarsa en masum şekliyle karşımıza çıkıyor. "Koç Carter" filmini izlediğimde çok etkilendim. Özellikle çocuklu ailelerin izlemesi gereken bir film. Sevgiyle sorumluluğun nasıl dengede tutulabileceğini çok iyi anlatan bir filmdi.Ayrıca anlatım şekliniz çok sıcak ve içten, yazdıklarınızı okurken karşımda sizinle sohbet ediyormuş gibi hissettim kendimi. Tariflerde çok güzel kısaca emeğinize, yüreğinize, ellerinize sağlık diyorum.
Sevgiler

Hülya dedi ki...

LALE'ciğim;uğramış olman kadar yazdıklarımda bir sohbet havası bulmana çok ama çok sevindim.Her zaman beklerim ama bir dahakine sayfanı not düşersen çok mutlu olurum.Sana ulaşamıyorum:(

Hülya dedi ki...

FERHAN'cığım;filmler konusunda ki tercihlerimizin çok benzeştiğini düşünüyorum.Yorumuna cevap yazarken bir karışıklık oldu,sırayı karıştırdım kusuruma bakmazsın di mi?