10.03.2007

KABAK VE KARNIBAHAR İMAJ DEĞİŞTİRİRSE;)

Her iki tarifi de epey bir vakit oldu deneyeli.Gerçi 2 tarif dememeli.Çünkü kabağın ben yapana kadar bir tarifi bile yoktu.Aslında pek bir uydurma yönüm olmasa da tariflere birebir sadık kalan biri olarak bu kabak pastası benim için bir milat sayılabilir arkadaşlar;)Yani tamamen elde ne varsa türünden bir pasta oldu bu.Eğer ki sizinde elinizde buna benzer veya oldukça yakın malzemeleriniz varsa bence hiç durmayın bir deneyin.Ya da bekleyin,evde ondan biraz bundan biraz kalanlarınız varsa,ya da ne bileyim yaptığınız kabak tatlısının kabağı kötü çıkmış içine şerbetini çekmemiş ve maalesef ipliklenmiş bir kabaksa derhal imajını değiştirin derim benim gibi.Birdenbire günlerce sürünen kabağınız ilgi karşısında semelenmeye bile fırsat bulamadan mazi olacaktır.Hani benden demesi:)
Şimdiii;
*Kabak tatlısı pişirmişsiniz ve bayağısı kalmışsa
*Dondurucunuzda yenmemiş kek dilimleriniz varsa(Benim GS'lı Forma Pastadan kalma pandispanya parçalarım vardı)
*1 su bardağına yakın pasta kremanız
*Biraz damla çikolatanız varsa aşağıdaki adımları takip etmeye hazırsınız demektir:)...
---------------
-Kabak,kek parçaları ve kremayı robotta parçalayarak karıştırın.
-En son damla çikolatalarını da ekleyin.
-Baton kalıbınızın içini strechle sarın ve kabaklı karışımı içine yayın.Kaşıkla düzeltip,üzerine strechi kapatın.
-Dolabın alt raflarında 2-3 saat toparlanmasını bekleyin.
-Kalıbından ters çevirerek çıkartın dilimleyerek veya malzeme azlığından yumuşak bir pastanız olduysa kaşıkla tabağınıza alarak da servis edebilirsiniz.
Adına da Kabaklı Baton Pasta diyebilirsiniz...Bence yakışır...

FIRINDA KAŞARLI KARNIBAHAR
Malzemeleri:
*1 orta boy karnıbahar
Sos için:
*2-3 su bardağı yoğurt
*2-3 yemek kaşığı tepeleme un
*2 yumurta
*2 tatlı kaşığı kadar tuz
*1 su bardağı kaşar rendesi
--------------
-Karnıbahar irice parçalanır.Tuzlu suda haşlanır.
-Sos için,yoğurt,un,yumurta,2 tatlı kaşığı kadar tuz çırpılır.
-Uygun boyda bir tepsi yağlanır.Haşlanmış karnıbaharlar biraz daha küçültülerek tepsiye yayılır.Üzerine sosu dökülür.
-Sosun üzerine de kaşar rendeleri serpilir 200 derece fırında üzeri iyice kızarana dek tutulur.
-Sıcak sıcak servis edilir.

29 yorum:

Adsız dedi ki...

hülyacığım;
kabakda karnıbaharda imaj değiştirirse senin ellerinden harika olur ellerine sağlık tariflerini sabursızlıkla bekliyorum birde kadınları ne güzel anlatmış nazım daha ne denir ki
sevgiler
seda

pecete dedi ki...

Değişmiş hem de ne değişmiş. Hülya öyle resimleri koyup kaçmak olmaz? Aç insan var burda ayıp!!! Sevgiler...

Adsız dedi ki...

:)böreyi anlatmana lüzüm yok o zaten kendini anlatarak bakıyor
günaydın
günün süprizini tıkla bu artık son umarım ..

Yelda Özyurt dedi ki...

Ben ce bu imajlar da oldukca cekici olmus:))
Bakalim bakalim nasil yapilmis..

Adsız dedi ki...

merhabaaaa,

hülya ayıp ama yaa üstteki şey neyse pek canım çekti .. :) Nerde tarifi. Versende şipşak yapıp hapur hupur yiyiversem...


Sımsıcak sevgiler teee buradan oralara ...

NiNo dedi ki...

harika olmus ellerinize saglik degisik tadlar yakalamak hos olsa gerek sevgiler

Hülya dedi ki...

SEDA'cığım;çocuklar karnıbahar yemeyince bu annelik atraksiyonlarımdan birydi sadece.Şiiri beğenmiş olamana sevindim.Evet Nazım çok iyi bilmiş bu işi...
PEÇETE'ciğim;kaçmadım kaçmadım.Çok hastaydım şimdi kalkabildim ve hemen yazdım...Sevgiler...
AYNUR'cuğum;günün sürprizi mianlayamadım:(Sana uğradığımda mı öğrenebileceğim acaba?
YELDA'cığım;çok özel bir şeyler değiller aslında ama pratik ve kurtarıcılar.
ZERRİN MİSSS'ciğim;üstteki tatlı birşeydi.Tarifini de az önce verdim.Çöpe atılmaktan kurtulmuş bir kabak öyküsüydü sadece;)
NİHAN'cığım;evet aynen dediğin gibi.Kendimi Amerika'yı keşfetmiş sayıyorum;)

Adsız dedi ki...

Cok degisik bir lezzet olmustur,elinize saglik

Adsız dedi ki...

ben karnıbaharını börek sandım sabahın bir körü aslan hülya hiç bozmada süpriz ne demişsin yukardaki aynur biçerin üzerine tıklarsan görürsün şekerim
sabah mahmurluğuma ver inanki börek gibi duruyordu sanırım rejimin halisünasyonları bunlar ki daha başlamadım rejime sadece niyetlendim !!!!

Hülya dedi ki...

ÖZNUR'cuğum;hiç korktuğum gibi olmadı biliyor musun?Hatta beni utandırırcasına lezzetliydi;9
AYNUR'cuğum;hemen o anda öğrendim sürprizini ve yorumsuz kalamazdım alaşağı edilmiş kahkaha çocuğuna bakarken...Tebrikler...

Aybike Ceylan dedi ki...

Hulya'cim, tariflerin cok degisik ve cok hos. Pek begnedim, ellerine saglik.
Iyi hafta sonlari ve sevgiler.

Yelda Özyurt dedi ki...

Belki farkinda degilsin ama boyle bir kabak pastasi var, kek yerine buskuvi var onda, cikolata yerine de ceviz..
Ben yapip resimlemistim ama resimler benim o 'meshur' arsivimde kaldi:(( Bakalim diger harddisk'i kurtarabilecek miyiz...

Adsız dedi ki...

süper görünüyor canım,paylaşım için teşekkürler,ellerinize kollarınıza sağlık
sevgilerle...
www.denizesintisi.com

pecete dedi ki...

Süperkadın; asıl sen bana yardım et!!! Nasıl yardım edecekmişim çok merak ettim?! Haydi söyle, söyle... Bir daha söyle...

Adsız dedi ki...

Merhaba,
ben böyle dura dinlene,fırsat buldukça dolaşınca GÜNRBAKAN TARLALARI'nda birçok yeni çiçek eklenmiş buluyorum doğal olarak.Ve o yeni çiçeklerin enfes kokuları ile başım dönmüş,sersemlemiş kalakalıyorum önce...Şimdi olduğu gibi.

Bu tarlada kim ne ararsa var.İtiraf ediyorum,mutfağa çok meraklı biri olmayan ben, bu tarladaki "sunum" a bayılıyorum..İtiraf ediyorum, ömründe örmeye başladığı kazağı başlarken düşündüğü modelle bitirmeyi becerememiş ben, bu tarlada giderek artan yaratıcılığa(kabak pastası gibi) bayılıyorum.
Ve itiraf ediyorum ben(yazmaya çalışan biri olarak),içine sevgi katılan bunca malzemeden pasta (mutfak)sitesi yerine neredeyse kimi gün "günlük", kimi gün "otobiyografi", kimi gün "anı" sitesi tadının çıkmasına bayılıyorum...

Güneşin eksik olmasın hiç Hülyacığım:).....Gülbin

Hülya dedi ki...

AYBİKE'ciğim;ilk kabak denemem de vermiş olduğun destek için sana şükranlarımı sunuyorum ve çok öpüyorum...
YELDA'cığım;eğer ki böyle bir tarif varsa-ki sen diyorsan öyledir arşive gerek yok-eminim benim gibi malzemelerini ziyan etmek istemeyen bir kadının evdekilere haksızlık etmeyeyim de bari bu iplik kabakla cebelleşmesinler türünden bir iç geçirmenin ve kahramanlığın eseridir bu.Eminim;)))Geri dönüşüm operasyonu yani...
EBRU'cuğum;asıl ben teşekkür ederim uğramış olmana.Nasıl püfür püfür deniz kokusu geldi bilemezsin.Ruhum serinledi adeta;)
PEÇETE'ciğim;madem öyle diyorsun bloğa koyacağım ilk resmimde bir amaca hizmet edip süperwoman kostümü giyeyim bari.Hani bir şey 40 kere söylenince olurmuş ya;)Diye diye süper sanıp kendimi ayağım yerden kesilecek diye ödüm kopuyor mazallah;)Sormak istediklerim keyfi şeyler canım.Acelesi yok.Bir ara yazarım sana;)
GÜLBİN ABLA'cığım;canım benim sağol.Dediğin her güzel söz için nasıl keyiflendim ve bir o kadar da nasıl utandım bilemezsin.
Aslında ilk başlarda bir yazı,günce sitesi açmaksaydı ise de niyetim senin kazağına başladığın örnekten başka bir örnekle bitirme farklılığına benzer bir evrimle yemek sitesi açtığımı sandım ama yine yanılmıştım.Tamamen tatlı ağırlıklı bir site altında içindekileri de ufaktan ufaktan işlemeyi bir borç bilen hınzır bir kız çocuğu çıktı ortaya.Bu bendim;)Ben hayata kapalı kaldığımız mekanların çok dışından bakmaya çalışan;duvarların ardına göz dikmiş;meşgalesi kendi ruhunu terbiyeyle iştigal;kendi izini süren bir deliyim...Yok kimseye zararım.Kimi gün şair olup arsızca dikilirsem karşınıza beni kınamayın.Kimi gün pervasızca okuduğu bir yazıyı size aktaran bir elçi olursam;bana kırılmayın.Pastamda ki tarif tutmazsa da bana hayıflanmayın.
Ve eğer ki kendimi doğru ifade edemediğimi düşünürseniz beni birebir tanıyan bir büyüğüm olaraktan çekin kulaklarımı...Korkmayın...Hiç canım yanmaz.Bilakis büyürüm...Sevgiyle...

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

iki tarif de çok güzel görünüyor. karnıbaharı daha önce bu tarz bir tarifte denemiştim harika oluyor gerçekten de. ellerinize sağlık. sevgiler...

Hülya dedi ki...

BURCU'cuğum;Çanakkale'li arkadaşım hoşgeldin.Evet karnıbahar bu şekilde güzel oldu.Versiyonları da en az bu kadar lezzetli olmalı.Sevgiler...

Adsız dedi ki...

merhaba:)
sitenize ilk defa girdim, önce yazılarınıza hayran kaldığımı söylemeliyim, çok yumuşak ve esprili bir anlatımınız var,bu da yazılarını sürükleyici kılıyor, tarifinize de çok beğendim, bir keresinde artan kabak tatlısını iyice ezip krem şantiyle çırpıp pasta süslemiştim,herkes nasıl yaptığımı sormuştu:)elinize sağlık, saygılar, sevgiler.

kamiş dedi ki...

Hmmm.. Yaratıcı..Ve nefis.. Tadını hayal edebiliyorum :)

Hülya dedi ki...

ESRA'cığım;pastalar bir yana yazılarımı beğenmiş olman beni çok mutlu etti.Her zaman beklerim.Demek sen de bir kurtarıcısın;)
KAMİLE'ciğim;hımmmmmmmmm yaratıcı ve nefis deyişine biz de maaile olarak katılıyoruz ama biraz eksik mi kaldı nedir?Nasıl tabir etmeliyiz?Yardım et bakalım!Meselaaa yumuşacık dalgalar arasında kulaç atmak gibi desek;)Yok yok seninkiler kadar sarsıcı olmuyor:(

Adsız dedi ki...

mrb hülya ablacım nasılsın görüşemiyoruz hiç özlettirdin kendini valla hülya ablacım be geçen gün verdigin portakallı keki yaptım ama üzerindeki kabuklar yüzünde acı oldu seninkide olmuşmuydu ne yapmalıyım verdigin kolay tarifleri yavaş yavaş yapmaya başladımda:-)öpüyorum seni hülya ablacım k.i.b by by by(şükriye)

Hülya dedi ki...

ŞÜKRİYE'ciğim;yok hayatım benimki acı olmadı.Sanırım sen portakalın tüm kabuğunu rendeledin.Sadece turuncu kısmı rendeleyeceksin,kabuğun içindeki beyaz kısmına hiç geçmeyeceksin.Çünkü tüm acılık beyazında.Çok üzüldüm kekinin başına gelenlere:(İlk mutfak denemelerinde bu tür talihsizlikler başa geliyor maalesef ve böyle böyle tecrübe ediniyorsun;)
Akşama iş çıkışı uğrayacaktım zaten;)O zaman görüşürüz...

Adsız dedi ki...

:)seviyoruz seni hülyaaaaaa
hemde çok çok çok

Adsız dedi ki...

Hülyacım harika bir doğaçlama olmuş bu . Bence bu şekilde devam etmelisin eminim tadıda güzeldir. Ellerine sağlık her ikisde enfes görünüyor.

HULYA dedi ki...

Sevgili adaşım,
iyi ki de imaj değiştirmiş kabakla karnıbahar ve böyle güzel tarifler çıkmış ortaya.Ellerine sağlık eminim ikisi de çok nefis olmuşlardır.Sevgiler.(MUTFAKTA BİRİ Mİ VAR???)

Hülya dedi ki...

AYNUR'cuğum;sevgi sözcükleri duymak gibisi yok,yok,yoookkk...Ben de sizi seviyorum.Gerçekten...
SELDA'cığım;sence doğru yolda mıyım?Evdekileri benden gelecek hertürlü pervasızlığa karşı sigorta ettirmeli miyiz?Ne dersin?
HÜLYA'sğım;evet evet bence de iyi ki böyle oldu.Ziyan olmadılar hiç olmazsa;)Görüşelim;)

kamiş dedi ki...

Buzun üzerinde kaymak gibi desek? :)) Hani soğukya..

Tuba dedi ki...

tesadufun bu kadari, hafta sonu ben de karnabahar yaptim, ayni sekilde, artik bir sure bekleyecek gorunuyor:))