26.06.2008

KEKİN BÖYLESİ....

Sıcaklar bastığından beri kolumu kıpırdatmaya mecalim yok.Hoşaf komposto arası gidip gelmekte ve evdekilere bilumum türevleri yedirip,içirmekteyim.

şubat 2008 021

Sırf sıcak rehaveti şeklinde açıklamıyorum elbet bu tembelliğimi.Yakın çevremin bildiği üzere sünnet yorgunluğum hala geçemedi yalanım var benim:)Üstelik kapı gibidir kendileri.Çok ayıp bana.....


Bu keki ne vakit yapmışım hiç hatırlamasam da oğlanların ayrı ayrı birer mumla çekilmiş halleri de kek fotolarının arasından çıkınca ve onların kışlık kazaklarla kek üflemelerine (muhtemelen kıskançlık krizi yaşanmış evde) şahit olunca anladım ki bu kek kışın pişmiş bizim evde.
Hani herkesin ezberinde bir keki vardır ya.Onlardan bir tane bende de var.İçine ne koyarsam koyayım bana kızmayan,küsmeyen,nazlanmayan,çökmeyen bir kekdir u.Zencefil koyarım,tarçın,badem tozu,su yerine süt, maden suyu,gazoz gıkı cıkmaz:)

Bu keki pişirmeden evvel ne vakittir Pastaland'dan aldığım meyva kurularımı kullanmadığımı farkettim.E bir yanımız şiddetle çikolata derken öbür yan vicdan derken:) olacağı budur elbet.Hamuru göz kararı 2'ye ayırdım.Meyva kurularını biraz unla harmanladım ki dibe çökmeyi yavaşlatayım.Sanırım başarılı oldum.Aslında bu tür meyvalı keklerde benim denediğim diğer yöntemse keki yarım su bardağı kadar fazla unla yapmak.Hamur klasik kek hamurundan biraz daha katı olunca meyvalar dibe çökmüyor....Hamurun kalan kısmına kakao ekledim.Her iki karışımı kek kalıbına aynı anda ama birbirlerine karşı gelebilecek şekilde döktüm.Ortaya bir anda 2 çeşit kek çıktı.Biz sevmiştik.Umarım siz de seversiniz.Hatta tez zamanda 2 çeşit yapmaya müsait olduğundan şiddetle de tavsiye ederim....
İKİSİ BİR YERDE KEKİ
Malzemeleri:*4 yumurta
*1,5 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı un
*1/2 su bardağı sıvıyağ
*1/2 su bardağı ılık su
*1 pk.vanilya
*1pk.kabartma tozu
*2 yemek kaşığı kakao
*1/2 su bardağı kuru meyva şekerlemesi
-2 yemek kaşığı un(şekerlemeleri karıştırmak için)
Ayrıca:Kalıbı yağlamak için biraz sıvıyağ,biraz un
-------------------------------
-Yumurta,şeker ve vanilya şeker eriyip yumurtaların rengi açılana dek çırpılır.
-Sıvıyağ ve ılık su ilave edilir.
-Un ve kabartma tozu ayrı bir kabda karıştırılır,elenerek karışıma eklenir.
-Hamurun yarısı gözkararı ayrı bir kaba alınır.Unlanmış meyva şekerlemeleri hamura eklenir.Karıştırılır.
-Hamurun yarısına kakao eklenir.Karıştırılır.
-Meyvalı ve kakaolu karışım aynı anda kalıbın farklı yönlerinden,kalıbın içine dökülür.
-175 derecede ısıtılmış fırında 45 dk kadar pişirilir.
şubat 2008 024

8 yorum:

zarpandit dedi ki...

harbiden kekin böylesi diyorumm :)
amma guzel bir tarif.
tek seferde iki kek:)

My Turkish Kitchen dedi ki...

bence de cok iyi fikir, bir tasla iki kus:)
Iffet

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

süper görünüyor..
bir festival renginde sankii
ellerinize sağlık- NuNu

not:bloğum güncellenmiştir.

Adsız dedi ki...

çok güzel olmuş. rengarenk ve kakaolu...ismini haketmiş :)

Bir Dilim Düş dedi ki...

Çok değişik ve harika bir fikir bence de :):):)
Ellerine sağlık çok güzel olmuş.

Sevgiler,
Evren

Tijen dedi ki...

Al benden de o kadar Hülya'cığım!
Dün yerlere dökülen kayısılar ziyan olmasın diye bir basit tatlı yaptım, hepsi bu...

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

Merhaba, bu keki bu sabah denedim muhteşemmmmmmm oldu. Mutfağa ilgisi olan biri olarak bloğuna sık sık uğrayacağıma emin olabilirsin:)

Hülya dedi ki...

ZARPANDİT GOKCHE;gerçekten öyle;)

MY TURKISH KITCHEN;az zamanı olanlara iyi bir fikir bence...

BİR DUT MASALI;teşekkür ederim.

YEŞİL KİVİ;bence de:)Sevgiler...

TİJEN;insanın canının hiçbirşey yapmak istemediği o zamanlar olmuyor değil.Şükür ki geçiyor:)

MUTFAKTAKİ DELİ;beğenmenize sevindim.Afiyet olsun:)