8.07.2008

BAHÇE SOHBETLERİ....

Bu yazın ilk bahçe oturumunu yaptık.Nerede mi?Bizim aile de en güzel bahçesi olan kızkardeşimde elbet.
My creation

Hatta bu oturumu Dilek'le gerçekleştirmiş olmak olaya daha da bir anlam yükledi.Hatta annemle hatta Perihan Teyze'mle zenginledik,hoş sohbetler ettik.Bahçeden dalından salatalık yemenin zevkine erdik.Hayatımda ilk kez yediğim minyatür elmalardan tattık.Bu elmalar gerçekten yeni bir çeşit midir? bilemiyorum ama Dilek bir elmasever olarak"Aaa ben de ilk kez görüyorum bu çeşidini"deyiverince yeni bir lezzet tattığımı farkettim.Nedense çekmemişim fotoğrafını:(
Bahçesi çok güzel Figen'in.Yemyeşil.Huzurlu,ihtiyaca göre.Ne çok büyük ne küçük.Üst bahçeye merdivenle çıkıyorsunuz ve merdivenin 2 tarafında güzelim ağaçlar sizi selamlıyor.Sonra sebzeler;)Ağaçlar.Adını,meyvasını hiç bilmediğimiz bir ağaçda vardı. Küçücük meyvalı,üzümsü birşey.Figen en çok karanfillerini sevmiş.Ha bre "Abla onları da çektin mi?"dedi durdu bana."Çektim.Çektiiimm":)
My creation

Alt bahçesi asma ile kapatılmış.Hem gölge hem meyva.Üzümler başımıza değecek neredeyse.Hepsi koruk şu an ve kükürtlenmiş.Hastalanmasınlar,daha iyi ürün verebilsinler diye.Bu bahçenin sağ tarafında küçük bir alan var orası çocuklar oynasın diye toprak bir alan.Kamyonlarına toprak yüklemeyi,çamurdan çanak yapıp,hamur yoğurmayı çoook seven çocukları için ideal:)
O kadar aç gittik iş çıkışı önümüze konan basma börekleri,kek,kurabiye taze erik kompostalarını ve ilklerini tattığımız meyvaları fotoğraflayamamışım.Kusuruma bakmayın.Açlık gözünü döndürüyor insanın neme lazım:)
figen 047
Aslında cheesecake tarifi verecekken konu ruhda derin izler bırakan bir bahçede takılı kaldı.İyisi mi siz bana biraz müsaade edin de damakta derin izler bırakan bu tarife daha sonra geçeyim....

4 yorum:

LaMa dedi ki...

boyle guzel bri bahcede ne yediginin onemi yok zaten, deigl mi? cheesecake de alinmaz merak etme;)
sayfanin baslik resmi cok hos olmus, sana da uymus bence...

Aybike Ceylan dedi ki...

Canim Hulya'cigim,
Dedigin gibi gercekten ne kadar guzelmis bahce. Bahce ile ugrasmak, birseyler ekip buyumesini seyretmek huzur veriyor insana.
Ayrica ellerine saglik, hersey cok guzel olmus gelmeyeli, galiba attim tembelligi, hayirlisi bakali. Opuyorum seni ve guzel aileni, selamlar.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

BEN HİÇ BİR ŞEY DEMİCEM SADECE :
O-RA-DA OL-MAK-İS-Tİ-YO-RUUUUMMM...
BU KADAR... :)))))

tıpkı senin gibi başını sevgiyle öne eğip bizleri selamlayan, o güzelimmm sakız sardunyalarına, şahane üzümm salkımlarına, SELAMM OLSUNN...

SVGLR nUnU

Dilek Sokullu CANDAN dedi ki...

Bahçeye söylenecek söz yok.Tek kelimeyle muhteşemdi.Fotoğraflardaki karelerden daha güzeldi onu belirtmek istiyorum.Küçücük bir bahçe ama öyle bir işlenmişki kendinizi koskocaman bir bağ evinde gibi görüyorsunuz.Maharet işte burada ortaya çıkıyor.Figen'cim sağolsun bize güzel mamalar yapmış iş çıkışı aç kurtlar gibi saldırdık pek bir keyif aldık.Hele o bıcır bıcır ufaklıklar yokmu bittim onlara.Tekrarlasakmı ne?????Bu arada eve gidince tabiki bendeniz (kocanın başının etini yedim )doğal olarak:))))))