Şu Günebakan Tarlası sayesinde tanışmaktan çok keyif aldığım arkadaşlarım oldu benim.Ayşem bunlardan biridir.Bir Peçete'ye yazılmış notla başlayan sayfasından merhaba dedi herkes gibi bana da.Arkadaşlığımız o vakitler başlayıp bugünlere geldi.Pastacılık sektöründe,girişimciliği ile rol modeldir benim için ve şu an edindiğim birçok bilgi,alet,edavat zenginliğim de onun da payı vardır.Hatta çevremdeki onca insanın evinde Ayşem'in elinden bize ulaşan pasta malzemeleri mevcuttur.Severiz kendilerini;)
Şimdi o yeni bir proje içerisinde.Stv de Yeşil Elma programıyla başladığı serüvenine şimdi TV 8' de tek başına devam ediyor.Programının adı:Pasta Atölyesi .Her pazar 15 00 de başlayan programında adım adım şeker hamurlu pasta yapımını gösteriyor.Bir nevi pasta kursu diyelim.İlk hafta 2 öğrencisine pandispanya yapımını gösterdi,izleyemediğim bugünkü program da ganaj yapımını göstermiş.Böyle böyle 13 program yapacak ve her bir programında şeker hamurlu pasta yapım aşamalarını öğrenebileceksiniz. Aslında Ayşem'in bu programı hazırlamasının asıl amacı çok daha farklı.Kendisine sıkca sorulan,ben de bu pastalardan yapmak istiyorum ama kursuna gitmeye maddi gücüm yok diyenlere katkı olsun hissiyatından ortaya çıkmış bir program Pasta Atölyesi.Ben çok beğendim.Canım benim, sanki 40 yıllık televizyoncu.Kendisiyle onur duymaya devam ediyorum.Yolun açık olsun AYŞEM....Bir ara huni gibi katladığın kağıttan nasıl daire çıkarttığını anlatmaya bize bekliyorum.Haberin olsun....
Bu fotoğrafta gördüğünüz Kabaklı muzlu ekmek.Apples and Butter dan aldım tarifi.İzin günümde çocuklar havuza giderken fırına attım.Geldiklerinde hapur hupur yerlerken kekin kabaklı olduğunu söylemeden muzlu kısmını tarif ettim.Kendilerine yeşil yeşil gözkırpan dolmalık kabaklara da mutlu mesut baktılar,anlayamadan.Kekler bitti.Yani yeğenim Oğuzkaan ve Kuday bitirdi tabakdakileri.Küçüğüm , dilimin yarısına gelmişken o yeşillerin kabak olduğunu söyleyiverdim.Yani derdim başka benim."Oooo anneme bak kabaktan bile kek yapıyor" demelerini bekliyorum ama yok umduğum olmadı.Boray'ın çatalı trinkkk tabağa düşüverdi."Yemem ben"dedi."E yiyordun ya az evvel" Hiç oralı olmadım.Şımarıklığına destek çıkmadım.Mücvere bayılan oğlumun kabağı keke yakıştırmamasını olağan karşıladım artık:)
Keke kabak yakıştırıyorum ben.Kabak sayesinde içi ıslak bir kek bu ve çok da yumuşak.Keserken bile zorlanabilirsiniz ama tadına değer.Şöyle tarçın,muskat rendesi falan hoş bir aroma katıyor ama muzun kattığı doğal şeker tadına bayılacaksınız.Tarif ölçüleri yabancı olduğu için cup ve tablespoon,teaspoon ölçüleri.Ben gram ve bardak ölçüsüne getirmeye çalıştım.Hatta her bardak ölçüsü farklı olduğundan klasik rakı bardağını ölçü kabul ettim.Evinde tartısı olmayanlara kolaylık olur.Tarifin orjinali için buraya tıklayabilirsiniz.
KABAKLI MUZLU EKMEK
Malzemeler:
*175 gr.un (2 bardak)
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*1 " " karbonat
*1 çay kaşığı tuz(orjinalinde daha fazla ben azalttım)
*2 tatlı kaşığı tarçın
*1 tatlı kaşığı muskat rendesi
*100 gr. toz şeker (1 bardak) yarı yarıya esmer şeker de kullanabilirsiniz.
*125 ml. sıvıyağ(1 bardaktan 2 parmak eksik)
*1 yumurta
*1 orta boy veya 2 küçük dolmalık kabak
*1 orta boy yumuşak muz
---------------------------------------
-Fırını 180 derecede ısıtın.
-Kabakları rendeleyin ve unun 1/4 ünü kabaklara karıştırın.Kalan una karbonat ve kabartma tozunu ilave edin.
-Yumurta,şeker ve tarçını 2-3 dk.çırpın.Muskat,tuz ekleyin.Çırpmaya devam edin.
-Sıvıyağı ilave edin.Elenmiş un,kabak rendesi ve parçalanmış muzu karıştırın.
-Yağlanıp,unlanmış kalıba kek hamurunu boşaltın.
-50-55 dk.pişirin.
8 yorum:
hülyacığım
senmi kabağı aştın,kabakmı yoksa seni aştı çıkaramadım :)) muz ve baharatlarda elbet muhteşem olmuş.
harikalar yaratmışsın. gerçekten ayın güzelleinden biri olarak seçtim ve haftanın ŞIKı ilan ettim :)))
süpersinn..hayran oldum.
svglr NuNu
Hülya Pasta Atölyesi harika bir program ,bende 3 haftadır izliyorum...Ayşem gerçekten pasta kursunu bizim evimize getirdi
Bende gönülden tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum...
Muzlu kabaklı kekde çok değişik geldi bana,ellerine sağlık...
Sevgiler..
saat 04:28 ve ben halaa ayaktayım inanamıyorum ve sana SÜRPRİZ yapayım dedimmmmmm
Ayşem'e bende çok sevindim.Onunla gurur duyuyorum,seninlede bi tanışabilsek değilmi?
ok değişik denenmeli bence..ellerinize sağlık hülya'cığım..sevgiler.
Nefis nefis!
Ben de geleceğim bunlardan yemeye...
demek başladı bayan peçete insan bir alooooo yapmazmıı
kızlar aşk olsuun
ilk üç programı resmen kaçırmış bulunuyorum öleceyim kahrımdan
:)
öptüm
bu arada tatil bitti senin adına 2008 günebakanları çektim tarlalar dolusuuuu emin ol geçen seneden çok şahaneler
bu arada yeni tabela çok yakışmış
geri döndüm
sevgiler
:)
Hülyacım...
Kaç zamandan beri blog ziyaretleri yapamadım seni özledim senin pastalarının keklerinin tadına bakmak nasip olur inşllah:)
Ellerine sağlık kabaklı kek tarifini aldım mutlaka deneyeceğim.
Öpüyorum hoşçkal.
Yorum Gönder