28.01.2009
CARAMİO EŞLİĞİNDE KAHVELİ İRMİK TATLISI
Bazen'leri olurmuş ya insanların.Cümleye nereden başlayacağını bilemediği zamanları.İşte ben öyle bir vakitteyim şu sıralar.Kısacası ben ''Bazen'' dönemimdeyim. Mazur görünüz;)
Kafamın içerisinde onlarca fikir,bir o kadar çözüm bekleyen soru,ötelenen hayallere yine de biçim verme telaşı,yetişme telaşı var ve boş durmuyorum elbet...Sadece yaptıklarımı yayımlayamıyorum.Aslına bakarsanız sayfama,bundan sonra herkesin kolaylıkla yapabileceği tariflerle yön vermeyi düşünüyorum.Bu biraz da zorunluluk oldu diyelim.Bu arada tasarım pastalara da devam edeceğim.Bunun içinse farklı bir sayfa oluşturmak fikri var ben de.İsmi akılda kalıcı,kolay,aynı zamanda atölyeme de isim olacak arayışlarım son hızla sürmekte.Bu konuda fikriniz varsa ve benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Yukarıda gördüğünüz irmikli tatlı.Tarifini Hatice'den almıştım.Kendisiyle yaptığım yazışma sonrası tarifini şimdi sayfasında bulamamın sebebini geçici bir düzenleme sorunuyla açıklamış Hatice.Sayfasında tarifini görür görmez orjinal linke sizi yönlendireceğim.
Tarif bildiğimiz irmik tatlısının türk kahvesi ve granül kahve ile yapılanı.Görünüşü her ne kadar irmik helvasını andırsa da.Kaselere veya kuplara dökerek servis yapma fikri her ne kadar daha şık olsa da bir daha ki tercihim tepsiye döküp dilimlemek olacak.Çünkü ben katılaşmış tatlıları kaseden yemeyi sevmiyorum.Akışkan lezzetler kase ve kuplara daha yakışıyor kanısındayım.Tercih sizin.
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı şeker
*2 yemek kaşığı türk kahvesi
*1 yemek kaşığı granül kahve
*1 paket vanilya
*4,5 su bardağı süt
Dilerseniz;birer parça çikolata
-------------------------
-Vanilya hariç tüm malzemeyi kalın tabanlı bir tencerede sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alan dek pişirdim.
-Ocaktan alıp vanilyasını ekleyerek tekrar karıştırdım.
-Servis kaplarına aldığım tatlıyı birer parça Ülker Caramio ile servis ettim.
***Çikolata ile servis ederseniz,tatlıyı bitirdikten sonra çikolatayı yiyin.Zira çikolata tadı tatlıdan daha baskın.
***Su bardağı yerine 1 cup ölçüsü kullandım.1 cup=250 ml.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
17 yorum:
nefis görünüyor,ellerine sağlık.sevgiler...
Harika görünüyor hülyacım ellerine sağlık.
Demek atölya açacaksın kolaylıklar ve bol şans diliyorum sana bence geç bile kaldın.
Sevgiler öptüm by..
Eline sağlı canım.irmikli lezzetleri çok severim.eminim kahveli nefis olmuştur.sevgilerimle...
Ellerine sağlık canım.Nefis görünüyor.Düşlediğin herşey gerçek olsun inşallah.Sevgilerimle...
Sevgili Hülya senden uzun zamandır böyle bir haber bekliyordum aslında.. Çünkü oturduğun yer itibariyle bu tip bir kurs eminim bir çok kişinin çok işine yarayacak... (Çanakkaledesin sanırım,doğru hatırlıyorum umarım)
Atölye için isim konusu gerçekten çok zor,Bence kendi ismini ve soyadını kullanabilirsin...
Tüm istediklerin gerçeğe dönüşsün inşallah...
Sevgiler...
Hülyacım ellerine sağlık.Atölye için şimdiden hayırlı olsun bol şans diyorum..sevgiler..
çok heyecanlı çok...
İLKER;teşekkür ederim canım...Güzel haberlerini alıyorum;)
MELEK;bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek isterim.Atölye açmayı çok istiyorum ama şu sıralar hem global kriz,hem de işimden dolayı bu hayalim ötelenmiş durumda.Sadece hazırlamak istediğim tanıtım sayfama ileride atölyemin de adı olabilecek bir isim bulma telaşındayım.Durum bundan ibaret.İyi dileklerin için teşekkür ederim...Sevgiler...
NESLİHAN;belirttiğim gibi sanırım tepsiye döküp servis etmek daha uygun olacak.
Yorumun için teşekkürler...
MÜJDE;hepimize düşlerimizin peşinden gidebilecek güç diliyorum.
PELİN;keyifli yorumun için teşekkürler.Şu an isim bulma teleşındayım.Atölye işi bir başka bahara.Zira Çanakkale merkezde değilim.Dolayısıyla tüm düzenimi değiştirmem gerekecek.Bu da şu an mümkün değil:(Bir de ekonomik krizi göz ardı etmek olmaz.
İsim konusunda adımı kullanmayı ben de düşündüm.Soyad kısmı zor :(Yazımı zor bir kere.Bakalım artık.Zaman ne gösterecek...
CAFE CUSTO;teşekkür ederim.Şansa çok ihtiyacım var.
PEÇETE;yok daha değil:( İsim buluver bakalım.Önce oradan başlayalım:)
Hülya sayfanın yenilendiğini senden kelimeler döküldüğünü görmek ne güzel bu kadar ihmal etme bizi :) kolaylıklar diliyorum canım yoğun koşturmanda ellerine sağlık canım tatlın harika görünüyor hemde caramio ile nefiss
oooneler duyuyorum:))
herşey hayal ettiğin gibi olsun
sevgi atölyesinde
sevgi dolu
pastalar yap
neşeliyemekler.com
ben artık pasta yapıyorum biliyormusuuun
benimkiler neşeli sende sevgidolu pastalar yapp yaptır
pasta sevgin herkezi sarsın
İrmik tatlısını zaten çok seviyorum.
Ama kahvelide harika olmuştur.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.
:)
kısa süreli bir sörvır kesintisi olduuu ordayım yeni yerimdeyiiim dimdik ayaktayım
bekliyorum ustam gelsin puan versiin diye
Günebakan Tatları..
Truva Rüyası..
Atölye Dardanel..
Pastadiyarı..
Çok basit gelebilir belki ama tamamen Türkçe ad taraftarı biri olarak ; Kremalı Pasta..
Kısa bir isim istersen; Karamel..
İddialı.. Şekerpasta :)
Bir çırpıda aklıma gelenler bunlar.
Bu arada seneler önce bu tatlıyı kek kalıbında kakao ile yapardım. Güzel de oluyor..Dilimleme işi çok kolay.Üzerini hindistan cevizi ve kırık fındık parçalarıyla süslüyordum.
Bu arada şekerpasta diye bir blog varmış..Şimdi tesadüfen gördüm :)
Onu geçelim..
Ellerien saglik arkadasim,
Guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.
SEDA;aslına bakarsan sayfamı ihmal etmek gibi bir niyetim asla yok.Yeni eve taşınma sıkıntılarını biliyorsun.Teknolojiden uzak kalıyor insan.Yeni yeni kendime geliyorum desem:)
AYNUR;ne yaratıcı pastalardır kimbilir.Merak içindeyim.
TAZE NANE;beğenirsiniz diye umuyorum.Sevgiler...
AYNUR;şimdi deniyorum hemen.Bakalım orada mısın?
ASORTİK KREP;yaratıcı isim desteğine ne kadar teşekkür etsem az.Ben de Türkçe isim telaşındayım.Beni ifade etsin,Türkçe olsun,uzun olmasın,yazılırken noktası gitmesin vs.vs...Dediklerini dikkate alıyorum ve farkında olmadan yeni isimlere kaynak oluyorsun.Teşekkürler...
AYBİKE;canım sana da sevgiler...
Yorum Gönder