2.03.2009

PUDİNG...PUDİNG...PUDİNG...

vanilyalı puding

Dün geceden beri yazıp yazıp siliyorum sürekli.İki çift kelimeyi bir araya getirip de mânâlı bir cümle kuramadım nedense.

Şimdi,geç kalırsam tarifini unutabileceğim karalama kağıdı önümdeyken, kelimeler de henüz aklımdan uçup gitmeden yazmak istedim.Tarif Martha dan yine.Pudingi hazırlarken süt ölçüsünü 2 katına çıkardım.Böylece 6 kişilik tatlı elde etmiş oldum.Yumurta sayısını yarım ölçüde ki gibi bıraktım.Kıvamı biraz koyu geldi bana ama yine de sevdik.Nişastanın, çay kaşığı ölçüsünü eklememek gerekirmiş.

Tarifi orjinalindeki gibi veriyorum.

VANİLYALI PUDİNG

Malzemeleri:
*2 yemek kaşığı+2 çay kaşığı mısır nişastası (Tepeleme değil)
*1/2 bardak toz şeker
*1 çimdik tuz
*2 büyük yumurta
*2 su bardağı tam yağlı süt
*1 çorba kaşığı tereyağ
*1 çay kaşığı saf vanilya(1 pk.şekerli vanilin)

Yapılışı:
-Nişasta,şeker,tuz bir kaseye alınır.Karıştırılır.İçine yumurtalar kırılır ve pürüzsüz bir kıvam alana dek el çırpıcısıyla çırpılır.
-Süt uygun bir tencerede ısıtılır.Bir kepçe sıcak sütten alınıp nişastalı,yumurtalı karışıma yavaş yavaş eklenerek inceltilir.Bu karışım tencereye yavaş yavaş eklenirken karıştırmaya devam edilir ki yumurta kesilmesin.
-Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır.Vanilya ve tereyağ eklenir.Puding tenceresi içi soğuk su dolu bir başka kabın içine alınır ve karışım çırparak soğutulur.
-Kaselere paylaştırılarak servis edilir.

12 yorum:

Unknown dedi ki...

Süper Süper Süper:)) sevgiler...

lavantin dedi ki...

ilgiyle takip ediyorum ellerinize sağlık

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Ev yapımı pudingi daha bir içie sindirerek yediririm oğluma, merakla tarifi bekliyorum Hülyacığım.
Sevgiler,
Esra

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Ellerine sağlık...

Haydi mutfağa dedi ki...

elinize sağlık.
bloğunuzdan ev yapımı çikolatalı puding yaptım, harika oldu.
sağolun.

NİLBUTİK PASTA dedi ki...

görüntü harika ellerinize sağlık.tarifi bekliyorum

neslihan erzincan özgür dedi ki...

ellerine sağlık canım.tarifi bekliyorum.sevgilerimle...

İlker Ergin dedi ki...

Hımmm,nefis kokuyordur şimdi bu puding.ellerine sağlık.sevgiler...

gülriz dedi ki...

Hülyam Hülyam canım Hülyam, pudingler sayende daha bir anlam kazandı gözümde. Çikolatalı pudingi denedim, sıra bunda. Bu arada sizin evde hala "abim benden daha yavaş yiyor yaaaa" nidaları yükseliyor mu?

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık canım.Nefis görünüyor.Kucak dolusu sevgiler...

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Hulya'cigim, harika olmus. Cikolatalini yapmistim, bunu da denerim, cok opuyorum, 9 haziranda Istanbul'dayim:)))

Sevgilerimi gonderiyorum...

lezzetlilerim dedi ki...

27 Şubat 2009 Cuma
ALPEREN İÇİN DUA EDELİM(4444 SELAT-I TEFRİCİYE

Uzun bir aradan sonra herkeze selamlar ve sevgiler.Maalesef sizlere pek de sevimli haberlerim yok. Bundan on gün önce 8 yaşındaki Alperen oğlumuz bizlere çok kötü bir sürpriz yaptı. O'nun lenf kanserine yakalanması bizleri çok üzdü. Şu anda hastahanede yatmakta. Bu tedavinin 7-8 ay gibi uzun bir zaman hastahaneden hiç çıkmadan devam edecek olması oldukça zor bir durum. Ama ALLAH'tan hiç bir zaman ümit kesmeyen biz sevenleri O'nun için sürekli dualar ediyoruz. Sizlerden isteğim; lütfen sizde dualarınıza küçük Alperen'ide ekler misiniz? Yukarıda 4444 selat-ı tefriciye duası yazılı bilenler okursa ve bana kaç tane okuduğunu bildirebilirse çok makbule geçer. Belkide bu küçük yavrunun kurtulmasında sizinde bir katkınız olur. Şimdiden teşekkürler ederim.Allah tüm hastalara acil şifalar nasib etsin!


AMİN!