27.02.2009

BRÜKSEL LAHANASI

brüksel lahanası 2

Brüksel lahanası o minyatür görünümüyle bayılası,yenilesi gelmiştir hep.En son Cafe Fernando da bu farklı tarifi görünce ve pazar alış veriş listesinde adı olmadığı halde kendisi bizim eve geliverince pişirmek zorunluluk oldu. Tarifin orjinali Molly Stevens'in All About Braising kitabındanmış.Ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif kolay.İşden geç bile çıksanız hazırlaması,pişmesi yarım saat de tamam.15 dk.pişirdim ben ama şöyle lokum gibi pişsin dersenizz-ki ben yerken öyle dedim- pişirme süresini uzatabilirsiniz.Bu sefer de lahanalar epey yumuşadığından dağılmaya başlayacaktır haberiniz olsun.Bu arada et yemeklerinin yanına çok yakışacağını söylememek haksızlık olur.
Sosuna Cenk Bey 1 limon sıkmış.Bu kadar ekşiyi sevmediğim için ben yarım limon da bıraktım.Siz de duruma göre limon ayarlaması yapabilirsiniz.Lahananın o keskin kokusunu böyle bastırmak mümkün.Tercih sizin elbet.

brüksel lahanası

*500 gr.Brüksel lahanası
*45 gr.tereyağ(2 yemek kaşığı zeytinyağı)
*1 limonun suyu(1/2 limon suyu)
*1/4 su bardağı süt kreması
*1/2 su bardağı tam yağlı süt
*1/4 su bardağı sebze suyu(su)
*Tuz-karabiber
-----------------------------------
-Brüksel lahanaları yıkanıp,lekeli ve sararmış kısımları ayıklanır.Lahanalar 2 ye bölünür.
-Tencereye yağ ve lahanalar alınıpp,2-3 dk.kavrulur.(Kesik tarafları kahverengileşene kadar)
-Ocağın altı kısılır,süt,krema,su,tuz ve karabiber ekleyip 15 dk.pişirilir.(Süreyi 10dk.ya düşürüp,arttırmak size bağlı)
-Delikli bir kaşıkla lahanalar servis tabağına alınıp,tencerede kalan sosa limon suyu eklenir.2-3 dk.daha pişirilip,sosun koyulaşması sağlanır.Bu sos lahanaların üzerine gezdirilir.

Parantez içinde belirttiklerim tarifde değiştirdiğim kısımlardır.

7 yorum:

birdilimdus dedi ki...

Harika bir tarifmiş gerçekten ve çok pratik, ellerine sağlık. Bizim evde de Brüksel Lahanası zaten çok sevilir.

Sevgiler,
Evren

mujdenin denemeleri dedi ki...

Ellerine sağlık.Sevgiler...

pel!n dedi ki...

Bende çok nadir pişiriyorum ama çok lezzetli geldi gözüme,ellerine sağlık..
Güzel bir hafta sonu diliyorum..

sevincceden dedi ki...

"Etkinliğime buyurun"
37. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
http://porselendemlik.blogcu.com
http://birdemliksohbet.com
http://gelibolu17.blogspot.com/
http://selmahlc.blogcu.com/

tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için
23 SUBAT 2009 - 09 MART 2009 TARİHLERİ ARASINDA
http://sevincceden.blogcu.com/ YANİ BEN YAPACAĞIM.

SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ.
TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
VE TARİFİNİZE " PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 37.HAFTA " BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.
C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM.
ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN.
EMİNİM BU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMINIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Adsız dedi ki...

:)

Dilek dedi ki...

Aynı tarifi ben de denemiştim,biraz
ağır geldi bana.Lezzeti yerinde fakat sütü veya kremayı eksiltmek gerekli gibi:(((((
Kişiden kişiye değişir tabiiki:))))
Ellerine sağlık.......

rumma dedi ki...

Merhaba

Krema isabet olmuş gerçekten tadını yumuşatır , ellerinize sağlık

sevgiler