20.11.2009

BROWNİE

Resim 166

Geçen hafta eşimin iş arkadaşlarını ağırladım.Onlar için hazırladıklarımdan biri de brownie ydi.Ben lezzetini,içinde ki o nemli yoğun tadı çok sevdim.Zaten baskın çikolata tadından dolayı bu keki çok severim de içinde zerre çikolata olmayan(kakao çikolatanın hammaddesi olsa da ben içine katılmış şöyle bir avuç dolu dolu çikolata rendesini kastediyorum) bu tarif sizi düşündürmesin.Zira boyundan büyük lezzete sahip.Sadece dikkat etmeniz gereken pişip pişmediğini anlamak için kürdanı kekin ortasına değil de yanlarına batırmanız.Yoksa çok pişer ve kekin ortası ıslak olmaz.Tuz eklemeyi de sakın ihmal etmeyin.Çikolatalı lezzetlerde tuz çikolata tadını destekliyor.

BROWNİE
Malzemeleri:
*1 paket margarin(erimiş/ılınmış)
*1.5 su bardağı toz şeker
*4 yumurta
*1 pk.vanilya(Bir fiske vanilya konsantresi kullandım)
*1 su bardağı un
*2/3 su bardağı kakao
*1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
*1/2 tatlı kaşığı tuz
*1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi (1 su bardağı da kullanabilirsiniz)
------------------------------------------------------------
-Yağ,şeker ve vanilya çırpılır.
-Yumurtalar tek tek eklenir ve çırpılır.
-Ayrı bir kabda un,kakao,tuz,kabartma tozu karıştırılır.Bu karışım , yavaş yavaş yumurtalı karışıma eklenir.Kalıba boşaltılır.(Yağlayıp,kakao serptiğim yuvarlak küçük boy borcam kalıp kullandım.)
-175 derece ısıtılmış fırında önce 20-25 dakika pişirilir.Fırının derecesi 150 ye düşürülüp 5-10 dk.daha pişirilir.

Tarif için Hatice'ye teşekkürler...

3 yorum:

pelince dedi ki...

Hülya tam benlik bir görüntü bu :) nefis olmuş.. ben daha önce yapmıştım içi nemli üzeri kuru olmuştu.. seninkinin üzeri de yumuşacık sanırım.. tarifi bekliyorum merakla...
ellerine sağlık..

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Sabırsızlıkla tarifini bekliyorum canım.
Muhteşem bir görüntü

Ellerine sağlık canım

Sevgilerimle

Nurşen dedi ki...

Aynı reklamdaki gibi ısırmak vardı bunu,ıııımm.....:))Ellerine sağlık.Sevgiler.