23.11.2009
VİŞNELİ PASTA
Bu pastayı eşimin spor camiasından arkadaşlarıyla tanışma gecemizde yaptım.Onları evimizde ağırladık.Yeni insanlarla tanışmak ruhu besliyor,buna yürekden inanıyorum.Yeni anlamlar,yeni yeni ifadeler yükleniyorsunuz farkında olmadan.Zenginliyorsunuz.
Ben bunları yazarken bayram arefesi.Evinize tıkılıp kalmadan,eş,dost,akraba ile kalabalık,bol sohbet,kahkaha dolu,kocaman bayram sofraları kurup keyifli bir bayram geçirmenizi dilerim.Sayfamı ziyaret eden herkese İyi bayramlar..
Vişneli pastamızın tarifine gelince;
Pandispanya malzemeleri(22 cm.lik kalıp için)
*6 yumurta
*1-2 damla limon suyu
*230 gr.şeker
*140 gr.un
*70 gr.nişasta
*1/2 pk.vanilya
*1/2 çay bardağının yarısı sıcak su
----------------------------------------
-Yumurtanın akları ve sarıları ayrılır.
-Aklar çırpılıp hafif köpüklenmeye başlayınca limon suyu sıkılır,şekerin yarısı ilave edilir.Çırpmaya devam edilip yumurta akları kar haline getirilir.Çırptığınız kabı ters çevirdiğinizde karışım akmıyorsa kıvamınız olmuş demektir.
-Ayrı bir kapda yumurta sarıları vanilya,şekerin kalanı çırpılır.Bu sırada sıcak su mikseri hiç durdurmadan ilave edilir.
-Un,kabartma tozu,nişasta ayrı bir kabda karıştırılır.Elenerek yumurta aklarının üzerine eklnir.Yumurta sarıları da ilave edilir ve tahta bir kaşık yardımıyla çok fazla karıştırmadan alttan üste hareketlerle homojen bir karışım elde edilir.
-22 cm.lik kalıba dökülür.
-175 derece ön ısıtma yapılmış fırında 30-35dk.pişirilir.
Dolgu kreması
*1 lt süt
*4 yumurta sarısı
*1 su bardağı şeker
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 pk.vanilya
*50 gr.margarin
-----------------------
-Yumurta sarıları,şeker iyice karıştırılır.
-Süt,un,nişasta eklenir devamlı karıştırılarak muhallebi pişirilir.
-Ocağın altı kapatılınca vanilya ve margarin eklenir 5 dk.kadar çırpılır.Muhallebi soğurken arada çırpmak gerekir ki üzeri kabuk bağlamasın.
Üst kaplama
*1 pk.krem şanti
*1 su bardağı soğuk süt
------------------------
-Toz şanti ve süt çırpılır.Kullanılıncaya kadar buzdolabında bekletilir.
Ayrıca:1,5 su bardağı suları süzülmüş vişne
Pastanın katlandırılması
-Pandispanya enlemesine 2 parçaya ayrılır,3 kat elde edilir.
-Her bir kat çeyrek su bardağı sütle ıslatılıp dolgu kremasından yeterince sürülür,üzerine vişne taneleri serpilir.
-Her iki kat bu şekilde kremalanıp üst üste konur.3.pandispanya dilimi de yerleştirlip üzerine ince bir kat dolgu kreması sürülür.Üzeri strechlenip dolaba kaldırılır.1-2 saat kadar dolabda bekletilen pastanın üst kreması biraz donduğunda dışarı alınır bu kez üzeri krem şanti ile sıvanır. -Üzeri için ben frambuaz sosu kullandım.
Dolgu tarifi için Ufuk'a teşekkürler...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
çok iştah acıcı canım çekti...ellerinize sağlık...
CAnim Ellerine sgalik,
Harika olmus.
Sevgilerimi gonderiyorum ve guzel bir hafta diliyorum...
Ara katlardaki görüntü süpper:)Eline sağlık....Sevdiklerinle birlikte mutlu bir bayram diliyorum sana...
Slm hülya hanım harika tarifleriniz var bayılıyorum sitenizin uzun zamandır sessiz takipcisiyim.cok marifetlisiniz maşalllah. benimde yeni acılmış sitem var eger sitenizde banada link verirseniz sevinirim:) bana yanıt yazarmısınız ltfff:) tşkler hoşcakalın. www.bademciceği.com
İyi bayramlar canım. Sağlıklı,mutlu,sevgi dolu nice bayramlara...
Ellerine sağlık.
Sevgiler...
Hulya'cim canim arkadasim,ellerine saglik. Bayramini kutluyor, daha nice guzel, saglik ve mutluluk dolu bayramlar diliyorum.cok sevgiler...
Pasta muhteşem olmuş. Ellerine sağlık.
Bu arada geçmiş bayramınız da kutlu olsun. Sağlık ve mutluluk getirsin.
Sevgiler
akşam akşam ağzım sulandı
ellerine sağlık
süper görünüyor
Yorum Gönder