30.01.2011

PASTA MASALI

atölye 028

Keyifle söylüyorum, müşterilerim arasında epey bir öğretmen var.Kimbilir atölyemin öğretmenler gününde açılmış olması ,ya da lise yıllarımı süsleyen edebiyat öğretmeni olma isteğim gibi secret tarzı bir öngörü ile atölyeme geliyor olabilirler diye masalsı bir hikaye yazabilirim.Yok aslında şaka bir yana şimdiki nesil öğretmenler - ki ben yaşlarda ya daha küçükler - hayata başka bakıyorlar.Çocuklar okumayı öğrendi , kutlama.Çocuklar için toplu bir doğumgünü partisi olsun ,kimsenin hatırı kalmasın hem yaz mevsiminde doğanlara haksızlık olmasın diye düşünenler.Yarıyıl geldi çok yorulduk hep ders hep ders haydi bugün çocuklar için de hoş bir günün tadı akılda kalsın diye düşünler.Gerçi insanlar klasik bir tat bile olsa kendilerine özel yapılan işlerden keyif alıyorlar.

atölye 027

Aynı okulda öğretmenlik yapan Çiğdem Hanım ve çok üzülerek ismini anımsayamadığımı belirteceğim diğer öğretmenim için hazırladığım 20 kişilik kremalı pastalar.İçerik ve süsleme için aynısı olsun istenince portakallı kakaolu pandipanya , vanilyalı krema ve damla çikolatalı olarak hazırladım .

Atölyemde yaptığım pastalar hep arşivimdeki reçetelerin toplamı.O yüzdendir ki tekrar tekrar tarif geçmiyorum.Ama her zaman sora sora öğrendiğim , bu küçük kasabada kısıtlı imkanlarla birşeyler yapmaya ve hâlâ öğrenmeye çalışırken tıkandığım zamanlarda bana hızır gibi yetişenlerin hakkını hiç ödeyemeyeceğim.O dar zamanlarda iki satır bile olsa yazılmış cevabın ne derece kurtarıcı olduğunu benden daha iyi bilen var mıdır acaba?Bunu neden mi diyorum emin olun bu işlerin merkezine uzak olmak yani kursuna , ustasına ,toptancısına uzakda kalmak işimi her zaman daha da zorlaştırdı.Dert değil.Böyle böyle Günebakan Pasta Tasarım'ın ne,nereden alınır ?Kim en kısa zamandaa net bilgiye ulaşmamı kolaylaştırırlara cevaplar buldum.Tüm bunlar 4 yıllık pastacılık maceramda gün gün ulaşabildiğim tecrübeler.O yüzdendir ki çok kıymetliler.Bu işin başlangıcından bu güne gelene dek edindiğim tecrübelerden faydalanmak isteyenler olabiliyor.Mail atanlara elimden geldiğince aydınlatıcı olmaya çalışıyorum.Atölyeme uğrayanlarla ettiğimiz sohbetlerde birçok soruyla karşılaşıyorum.İlk soru ?Nasıl başladınız ?

Sayfamı takip edenler ,bloğun ilk gününden bu güne bir pastacı olma yolundaki çalışmalarımı ,emeğimi görebilir. Kısaca ,mutfağa merakım ,internetle ilk tanışmamda google'a yazdığım "pasta tarifleri" aramasını tıklamamla başlar.Şeker hamurlu pastaları görmemle ufkum değişir.Şimdi kolaylıkla ulaşılabilen bir çok bilgiye bu kadar detaylı ulaşmak mümkün değildir bu yüzden ilk adım İstanbul Chefs'e Çikolata Yapım Kursuna gitmekle başlar.

4 yorum:

Mutfaktan mis kokular dedi ki...

Cok guzel olmus, ellerine saglik

içimizdeki karnaval dedi ki...

bembeyaz pamuk gibi olmuş...ellerinize sağlık...

deniz dedi ki...

Ne güzel yazmışsınız.Yolunuz açık olsun.

Hülya dedi ki...

MUTFAKTAN MİS KOKULAR ;teşekkür ederim.

İÇİMİZDEKİ KARNAVAL ; :) teşekkürler...

DENİZ ; sağolun.Hepimizin gönlünce olsun hayatı.