8.01.2007

PORTAKAL SULU KEK

Bugün benim için inanılmaz yoğundu:(
Zaten sabah bir koşuşturmayla başlamıştım güne.Evde benim haricimde herkes hasta.Bu durumdan ötürü dün geceyi Florance Nightingale gibi kapatmamın haricinde bir de Cedrıc'in beslenmesi vardı bugün.Üstelik Alaın Delon'da okula gidemeyecek kadar kötü,eşimse yutkunamayacak kadar boğaz ağrısı çekiyordu.Neyse bir gayretle evden çıkmıştım ki personel kartımı mantomun cebinde unuttuğumu farkettim:(Mantomsa en az 200m.geride kalan evimin portmantosunda asılıydı.''Hay dedim kendi kendime mont giymen mi kısmıştı bu sabah''
En kötüsü işe vardığımda başım şiddetle ağrıyordu artık.Ve maalesef daha sabahın 8'ydi.
Günün yarısı geçmişti ben toparlanana kadar.Cedrıc'ım hastalığını henüz atlatamadığından ve beslenme sırası belki de bizde olduğundan hiç yemediği kadar çok yemiş ve hepsini okulda çıkarmıştı.Bunları annemden duyunca ben iyice kötüydüm ve başım artık bana ait değildi.
İş çıkışı eve vardığımda mutfak içler acısı,tencerede biraz yemek,kaslarımda nereden geldiği bilinmez bir She-Ra gücü vardı.Yemeğe oturduğumuzda ben eve geleli 2 saat olmuş,çorba,pilav,salata ve düdüklü de yahnim,fırında Portakal Sulu Kek'im ışınlanmıştı.Keşkeeeee(Işınlanma kısmı için tüm bu sitemim)
En azından günü tatlı biterelim istedim.Maaile:)))Malzemeleri:
*4 yumurta
*2,5 su bardağı un
*1,5 su bardağı şeker
*1 çay bardağı sıvıyağ
*1 çay bardağı ılık süt
*1 pk.kabartma tozu
*1 pk.vanilya
Üzeri için:
*1 adet kabukları soyulmuş,dilimlenmiş elma
*2 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tarçın
Pişince:
*1 portakalın suyu
---------------------------
-Elmaları dilimleyip şeker ve tarçınla harmanlıyoruz.
-Portakalın suyunu sıkıyoruz.
-175 derecede fırını çalıştırıp,şeker,yumurta ve vanilyayı yumurtaların rengi açılana kadar çırpıyoruz.
-Un ve kabartma tozunu ayrı bir kaba eleyip,yumurtalı karışıma ilave ediyoruz.
-Uygun bir kalıbın tabanına yağlı kağıt koyarak hamurumuzu üzerine döküyoruz.(26 cm'lik kelepçeli kalıp kullandım)
-Tarçın ve şekere bulanmış elma dilimlerimizi gelişigüzel hamurun üzerine diziyoruz.
-Fırında 30-35 dk.pişirip,kürdan testi uyguluyoruz.Kürdanımız temiz çıkarsa kekimizi fırından alıyoruz.
-Kekimizi çok az bekletip,portakal suyunu üzerinde gezdiriyoruz.

Kekin tarifini Yoğurtland Fethiye'nin sayfasından yazmışım defterime.Gerçi ben kendimce değişiklikler yaptım.Orjinalinde 1 su bardağı olan şekerin ölçüsünü biz tatlı sevdiğimiz için 1,5 su bardağına,kalıbım daha büyük olduğundan yumurta sayısını 3'den 4'e çıkardım.Bu şekilde kekin yüksekliği gayet iyiydi;)
Ve birgün daha onca hengameye rağmen yine de iyi geçti...
Artık içeri gitmem gerek.Hastaların ilaç saati:(

10 yorum:

Adsız dedi ki...

:)))))))

Adsız dedi ki...

Günaaayyydııınn...Ah benim arkadaşım ne badireler atlatmışta benim haberim yok.Ama yine de bir tarif patlatmadan edememiş işte işte azim buuuduuurrr...bizleri yine bugünde mest ettin.Ahhh o kek ne güzel mis gibi kokar şimdi, sıcacık çayın yanına şöööyyyle bir dilim kesiversek ıııhhhh aahhh ahhh ne güzel ne güzel...ama ben rejimdeyiiimmm:(((neeeyyseee öpüldünüz efendim

aynur bicer dedi ki...

bravo bravo
günü kurtaran kadın dünyayı kutrtaran adam kadar işler başarmışsın bugünkü macarenı iple çekiyorum eğer yaşıyorsan hala sevgili hemşireeeee vallahi onların nazları seni perişan etmiştir şimdi hemen iyileşsinler geçmiş olsun onlara ve sanada tabi asıl sana

Adsız dedi ki...

merhaba hülya ablacığım;
Kekin bir harika olmuş lezzetide mükemmel.ellerine sağlık şekerim çok güzeldi doyamadım lezzetine...hepsini yiyecektim ama yer kalmadı...bu arada bu lezzeti herkeze davsiye ederimmm...evdekiler konusun da allah yardımcın olsun...vallahi bravo bir yandan hastayla uğrşa bir yandan da kek-pasta olaylarına devam ediyorsun tebrik ediyorum şekerim seni....kursta sana başarılar dilerim...umarım güzel geçer herşey gönlünce olsun...iş arkadaşın melek :)

Hülya dedi ki...

Sevgili ANONYMOUS YEŞİM'ciğim;
Öncelikle sana :))))))
Sonraaaa benim gibi hani şöyleee dipçik gibi duran bu kadına acıyıp,takdir etmene be desem bilmem ki...))
Sevgili AYNUR'cuğum;günü kurtardım ama ben ne vakit devrilirim onu hiç bilemiyorum:(Bir ara eşim gözünü açabildi de''Çok mu nazlıyız''diyebildi.Ben de cevap mı''Yok canım,hiç olur mu öyle şey''den ibaretti:(((Bugün iş çıkışı gezmeye,yarın İstanbul'a.Artık benca cefadan sonra bunu haketmiş olmalıyım.Nasıl olsa artık hastalarımız ayaklandı...
Sevgili MELEK'ciğim;senin o minicik,kuş kadar midene elbette bir kek dilimi XL gelir.Ama hakikaten kek iyiydi bunu ben de kabul ediyorum;)Teşekkürler güzel dileklerin için:))))

LaMa dedi ki...

Bizim bay Lama kek sevmiyor, yaptigim ispanakli kek de ragbet gormedi ... portakal sulu kek basliginin "kek" kismi icimi bir hos etti de oy oyyy :P
Gecmis olsun senin hastalara:)

kamiş dedi ki...

merhaba hülya, öncelikle bana yazdığın güzel yorum için teşekkürler. Coccolatın kursu için de başarılar diliyorum. Çok başarılı bir işletme, memnun kalacağını düşünüyorum. Öğrendiklerini bizimle de paylaşırsın artık :) sevgiler, başarılar..

Hülya dedi ki...

Sevgili LAMA;bizim evdekilerin de olmazsa olmazıdır kek.
Bu arada biraz iyiler çok şükür:)
Sevgili KAMİŞ;umarım heyecanlandığım kadar ki bir coşkuyla geri dönmüş olurum.Ve sizlerle paylaşabileceğim kadar çok bigiyle donanırım.Teşekkürler....

Pınarın Klubesi dedi ki...

kekin çoooooooook güzelllll
kıskandımmmmmmmmmmm
benim havuçlu kekimin ortası çöktü. Oysaki yeni çiçek kalıbımda yapmıştım :( Dersler alaraktan yeni kek denemelerine devam...

Hülya dedi ki...

Sevgili PINAR;fırının ısısında bir problem olabilir mi?Üzülme,denemeye devam....Hep birlikte...