12.03.2007

BİR GENÇ KIZ DAHA YETİŞİYOR;)

Ne vakittir hayalini kurduğum bu Bir Genç Kız Yetişiyor pastasını en sonunda yapabildim.Yupppiii!Hani olur ya artistin biri der ki(Burada artist ben oluyorum;))Hayalimde Barbara Streısand'la düet yapmak var:)...İşte ne bileyim Anthony Hopkins'le karşılıklı oynamak için dualar ediyorum,ya da Kosovalı'yla tanışmak diyenlere can-ı yürekten katılıyorum ve asla söylediklerini abartı bulmuyorum.Yani benim bile naçizane bir iki Debbie Brown pastası yapabilmek hayallerimi süslerken herkesi hayalleriyle başbaşa bırakmayı bir borç biliyorum;)Ve ne güzel birşey ki kimsenin canını acıtmayacak hayallere sahibim;)

Aslında bu pastanında iç malzeme olarak diğerlerinden hiçbir farkı yok gibi.Bir iki ayrıntı dışında;)Serenay'ın pasta siparişi geldiğinde hamurunun sade,kremasının meyvalı olmasına karar verilmişken birdenbire GS'LI FORMA PASTA'nın sahibi ağabeyinin pastasından farklı olsun diye tutturunca(illa kız çocukları işte)kreması birden Serenay Hanımın isteği üzerine çikolatalıya dönüverdi.
Ben de 18 cm'lik kalıp için her zaman uyguladığım;
*3 yumurta
*10 yemek kaşığı şeker
*11 yemek kaşığı un
*1 pk.kabartma tozu
*1 pk.vanilya
karışımından 2 ölçü yaptım ve iki adet 18 cm'lik pandispanya elde ettim ki tüm bu çalışmalar pastanın teslim tarihinden 3 gün öncesinde başlamıştı.
1.pandispanyayı enlemesine 2'ye kestim ve 3 katım oldu böylece.2.pandispanyayı aynı yöntemle 3 kata ayırdım ve 1 katını pastada kullanmak için ayırdım.Böylece 4 katmanım olmuş oldu;)
2.pandispanyadan kalan 2 katı ise strechleyip deepfreeze attım ki başka bir pasta yapımında kullanabileyim.Sanırım bu bir makyaj çantası pastası olabilir;)
Pastanın ara kreması için çikolatalı cream ole ve fındık parçaları kullandım.
Daha sonra 4 saatlik bir modelleme çalışmasına giriştim.Önce kırmızı koltuğu,pembe pantolonu,şapkası,çantası,sandaletleri,halısı,saç kurutma makinası,teybi,kitabı,mayosu derken zaman aktı geçti.Ve her bir objeyi kapalı kutulara koyarak 1 gün muhafaza ettim.İyi ki de böyle yapmışım.Çünkü son gün beyaz şeker hamurunu pastaya giydirmek ve objelerin montesi nereden baksanız 1-1.5 saatimi almıştı.
Sonrası fotoğraflama heyecanı,tepkileri merak,yorumlar ve diğer pastam nasıl olacak telaşı;)





44 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu pasta kıyılıpta nasıl yenir? Görüntü mükemmel,işçilik harika,detaylar desen kusursuz eline,yüreğine sağlık maharetli arkadaşım.Serenay,ın doğum gününü kutluyorum nice yıllar diliyorum.
Yamağın:)))

Adsız dedi ki...

HÜLYACIM HARİKASIN ÇOK ŞIK BİR PASTA OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK BAYILDIM.BANA ŞEKER HAMURUNUN MALZEMELERİNİ VE NASIL YAPILDIĞINI MAİL ATARSAN SEVİNİRİM MANİSADAN
DİLEK

Hülya dedi ki...

CANIM YAMAĞIM;boynuz kulağı geçer hesabı aldın yürüdün sen de;)Hani sonumuz n'olacak kestiremiyorum doğrusu;)Sen beğendiysen olma yolumdayım derim.Sağol iş arkadaşım...Müthiş evsahibi.
MANİSA'DAN DİLEK'İM;taaa oralardan gördün ya pastamı.Artık ölsem de gam yemem bilesin.Daha resmi koyar koymaz hayatımın iki Dilek'inden almış olduğum yorumlar yorgun bedenime çok iyi geldi.Mail atarım sen hiç merak etme canım benim...Güzel kızına ve fanatik GS'lıya çok selâmmm...Sizleri çok özledik...

Adsız dedi ki...

Hülya bu ne güzel bir pasta olmuş böyle, bayıldım valla. Özellikle yerdeki halıya. Tam benim salona göre, misafirlerim geleceği zaman ödünç alsam olurmu acaba?
Arkadaşım ellerine, kollarına sağlık harika olmuş. Sevgilerimle....

Adsız dedi ki...

Hülyacığım,
Şimdi Pc açtım hemen senin sayfana girdim bir de ne görim Tek kelimeyle harika görünümlü bir pasta.Ellerine sağlık.Emeğine değmiş canım.
Sevgiler...

kamiş dedi ki...

Bu pastaya baktığımda seninle ilgili olarak düşündüğüm şey ; "yaşayan" bir kadın olduğundu sevgili Hülya. Bravo. Allah yaşam enerjini daim kılar umarım :)

Aybike Ceylan dedi ki...

Hulya'cim ,
Inanilmaz guzel gene, ne kadar beceriklisiniz, inanmiyorum pantolonun yaninda ki dikisler bile yapilmis. Ellerine saglik.
Sevgiler

hanimiş dedi ki...

İlahi Hülya, başlık çok komik :).. Gelincik Burcu da yapmıştı bu pastadan kardeşine. İkinizinki de çok hoş, umarım benim de bir genç kız yetişiyor pastam olur..

pecete dedi ki...

Hülya; güzel olmuş demektan ben yoruldum , sen yapmaktan yorulmadım. Devam arkadaşım devammm... Süperkadın iş başında!!

Adsız dedi ki...

HÜLYACIĞIM

SERENAY'IN ANNESİ OLARAK KIZIM ADINA SANA TEŞEKKÜR EDERİM. DÜN AKŞAM PASTAYI NEREDEN KESECEĞİMİZİ ŞAŞIRDIK. YOK ORASINI KESERSEK ŞU GİDER , BURASINI KESERSEK BU GİDER. NEYSE KÜÇÜK PARÇALAR KESTİK DE ÇOK KAYBIMIZ OLMADI. BUGÜN ÖĞLEN YEMEĞE VE TABİİKİ PASTAYI GÖRMEYE SINIF ARKADAŞLARI GELECEK.
BAKALIM TEPKİLER NE OLACAK. İNAN BEN VE EŞİM BİLE BAYILDIK. ÇOCUKLAR NE YAPSIN. TEKRAR ELLERİNE SAĞLIK VE MUTLULUĞUMUZA MUTLULUK KATTIN İÇİN TEŞEKKÜRLER SEVGİLİ HÜLYA . BİRDE İYİ Kİ DOĞDUN CANIM KIZIM. UNUTMADAN İLK YORUMA YAZANA HİTABEN .SENDE SAĞOL İYİ DİLEKLERİN İÇİN.

HOŞÇAKAL

NESRİN

Adsız dedi ki...

hülyacığım;
çok güzel olmuş nasıl yenirki bu kıyamam ben :) herşey bütün detaylar harika hele halının deseni bayıldım valla ellerine kollarına sağlık canım

Yelda Özyurt dedi ki...

:)) Harika...
O halidan ben de istiyorummm, lutfeeeennnn...
Ellerine saglik Hulya.

Adsız dedi ki...

hülya ablacım o pasta ne öyle yaaaaaa çok harika olmuş bayıldım ellerine saglık seranayında dogu gününü kutluyorum nice mutlu yıllara ŞÜKRİYE:-)))))

Adsız dedi ki...

merhaba, hülya vallahi bayıldım. Bıçak vurulmamıştır tahmin ediyorum. Vurulduysada ben elbiseli kısımdan yemek isterdim. Ayrıntılar müthiş. Ellerine sağlık canım...

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Ya bu şeker hamurundan yapılan pastaları anlamıyorum ben, her biri sanat eseri gibi, kim kesip te yiyebilir bunları, hangi cesaret ile kıyılabilir bu pastalara..
Ben inanmakta güçlük çekiyorum bu pastaların kesilip te yenildiğine...

Adsız dedi ki...

Hülya'cığım,
Ne kadar şık ve zarif olmuş bakmaya doyamadım inan..
Genç kız kıyafeti ne kadar muntazam yapılmış..Her parça başlı başına şaheser gibi adeta..
Herşey tek kelime ile harikalar harikası adeta..Tekrar ellerin eve gönlüne sağlık canım..

Sevgilerimi gönderip güzel bir hafta diliyorum..Gül/d.tadı

Hülya dedi ki...

UFUK'cuğum;istediğin halı olsun arkadaşım.Uçlarına nakış bile işleyip veririm n'olucak.Beğenmene sevindim...
ZERRİN'ciğim;senin pastalara ne demeli;)Ben de seninkileri gördüm.Çok güzeller:)
KAMİLE'ciğim;yoksa sen beni düne kadar sanal mı sanıyordun?Capcanlı ve kiloluyum işte:(
AYBİKE'ciğim;evet üşenmedim oturdum pantolonun yan dikişlerini iğne ardı giderek yaptım;)Şaka şaka terzi ruleti sağolsun.Çok yardımcı;)Sağolasın...
IŞIL'cığım;Emel Hn'ın kitabında gördüğümden beri hayallerimi süsleyen bir pastaydı bu.Kısmet bugüneymiş.Evet Burcu'nunkine ithaf ettim daha diyerek.Sevgiler...
PEÇETE'ciğim;böyle diyorsunuz ya işte o vakitler de benim asla uyumadan çalışasım geliyor.Deli gibi çalışmak hem de;)
NESRİN'ciğim;inanır mısın pasta yolculuğumun ilk meşakkatli ve olmaya başlıyorum galiba diyebileceğim pastalarımı senin çocuklarına yaptım ne güzel.Beğenmiş olmanız,mutluluğunuzda ki ufacık katkım için o kadar mutlu oldum ki anlatamam.Sabah işe geldiğimden beri sabırsızlıkla telefonunu beklemekteydim zaten.Ne iyi oldu da yazdın;)Kimbilir hala nasıl heyecanlı Serenay Hn.Tekrar doğum gününüz kutlu olsun.Sevgiler...
SEDA'cığım;halıyı ben de çok beğendim;)Teşakkür ederim hatır edip yazdığın için.Sağol arkadaşım...
YELDA'cığım;hemen ebatlarını alayım halının.Renk aynı mı olsun?:)
ŞÜKRİYE'ciğim;beğendin demek?Sana da yaparız şöyle afillisinden...
ZERRİN-MİSSS'ciğim;bıçak değmiş pastaya ama azıcık bir yerine.Çünkü Serenay'ın arkadaşlarına ikram edilecekmiş bu öğlen;)Yani bu öğlen arası pastanın miyadı doluyor:(

Adsız dedi ki...

merhaba yüzünü güneşe dönmüş bütün insanlar.Gönül gözünüz daima açık olsun.
Serenaycım yeni yaşın kutlu olsun tatlım.Sen ne şanslı bir kızsın.Şansın ömrün boyunca seninle olsun.Nesrin Abla sana gıpta ediyorum.Allah mutluluğunuzu ve huzurunuzu daim etsin.
Hülyacım sen yolu tututun gidiyorsun.Ne diyeyim adaşım Allah yolunu açık etsin.Bu arada Halil Cibran'ın yazdığı ERMİŞ kitabını okudum.Bu kadar akıcı bir anlatım olamaz çok güzel bir kitap.Kitabın Hilal.2de şimdi.Sana çok teşekkür edrim canım.Neden dersen.Bir insana söyletmeden ihtiyacını bilip yardımcı olmak çok ince bir davranıştır.Sen bu duyarlılığa sahipsin.Ayrıca renkli bir kişiliğin var.Bu defa seni şımartmayacaktım ama yine tutamadım kendimi.Herşey gönlünce olsun cancazım.

Huliş

Adsız dedi ki...

HULİŞCİĞİM (HÜLYACIĞIM) SENİN TAKMA ADINI BİLEMEDİM. BU GÜZEL SÖZLERİ KİM YAZDI DİYE KIZLARA SORDUM. SENMİŞSİN. DİLEK VE TEMENNİLERİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM ŞEKERİM. SERENAY ADINA DA HALASINA TEŞEKKÜR EDERİM. HÜLYACIĞIM PASTANA TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM. ÖĞLEN ÇEKİRGE SÜRÜSÜ HEPSİNİ YEMİŞ. SADECE KIRMIZI KOLTUK VE BİRKAÇ PARÇA KALMIŞ. HERKESE DUYURULUR

SEVGİLER

NESRİN

Adsız dedi ki...

SERENAYCIM NİCE YILLARA;
İNSANIN YENİDEN DOĞASI GELİYOR VALLA BU PASTALAR YÜZÜNDEN AMA NEYSEKİ BÖYLE GÜZEL GÜNLERİ YAŞATACAK COCUKLARIMIZ,BU PASTALARI YAPAN HÜLYAMIZ VAR..NESRİNCİM KIZINI KUTLUYORUM BENİM İÇİN ÇOK ÖP ONU..

Adsız dedi ki...

SERENAYCIM NİCE YILLARA;
İNSANIN YENİDEN DOĞASI GELİYOR VALLA BU PASTALAR YÜZÜNDEN AMA NEYSEKİ BÖYLE GÜZEL GÜNLERİ YAŞATACAK COCUKLARIMIZ,BU PASTALARI YAPAN HÜLYAMIZ VAR..NESRİNCİM KIZINI KUTLUYORUM BENİM İÇİN ÇOK ÖP ONU..

AHSEN

Adsız dedi ki...

Serenay'ın da "genç kız" sınıfına girdiği gerçeği yüzüme çarpılınca böyle eliğm ayağıma dolandı yahu:))

Hatta az önce bir mesaj yazıp kaydedemeyi başardım,bu ikincisi:))
Nesrinciğim,güzel kızının hep mutluluğu gör emiii.Pastaya bişey demiyorum çünkü ne desem boş:)))..Bendeniz de Gülbin.

Adsız dedi ki...

GÜLBİN ABLACIĞIM, AHSEN ABLACIĞIM;
KIZIMIN YENİ YAŞINI KUTLAMANIZ ÇOK BÜYÜK BİR İNCELİK. ALLAH CÜMLEMİZİN EVLATLARINI MESUT VE BAHTİYAR ETSİN. SİZE AYRI AYRI ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. TEBRİKLERİNİZİ SERENAYA'A İLETECEĞİM. İKİNİZE DE ÖPÜYOR, SEVGİLERİMİ SUNUYORUM.

NESRİN

Adsız dedi ki...

tek kelimeyle süper süper süper olmuşşşşşşş :))))))
melek

Hülya dedi ki...

SEVGİLİ İŞ ARKADAŞLARIM;
HULİŞ'im;sıra arkadaşım,1516 Hülya;)Uğramana her dediğin söze binlerce teşekkür.Senin de herşey gönlünce olsun cancazım;)Kitap kalabilir daha...
NESRİN'ciğim;Hülya'ya verdiğin cevap için sağol.Kırmızı koltuk mu kalmış çekirge sürüsünden geriye?Çok güldüm;)
AHSEN ABLA'cığım;tekrar doğmaya ne gerek.Biz de bahane çok.Bulur bulur yaparız bir pasta.Bugün pek şık giyinmişsiniz pastası;yarın da şık olursunuz eminim pastası,çok güzel iki çocuk sahibisiniz pastasııı;vs.vs...
GÜLBİN ABLA'cığım;elin ayağına dolansa n'olur ki.Bak hemencecik toparlanıp problem çıkmadan yorum bırakabilmişsiniz.Teşekkürler.Nesrin adına,Serenay adına ve pastam adına;)
NESRİN'ciğim;ne güzel demişsin...
MELEK'ciğim;tek kelimeyle sağol,sağol,sağooooolllll;)

Özlem dedi ki...

Sevgili Hülya ,

Bu pasta tek kelimeyle muhteşem. Lezzeti de mutlaka güzeldir ama bir şey varki işcilik harika. Objelerde tüm detaylar düşünülmüş. Ellerine sağlık.
Sevgiler

Hülya dedi ki...

ÖZLE^M'ciğim;aslında şeytan ayrıntı da gizlidir misali ne çok ince detay çalışırsanız o denli iyi bir iş çıkıyor ortaya.Ben bu işden bunu anladım.Beğenmene ve uğramana çok sevindim...

Yelda Özyurt dedi ki...

Renk kesinlikle ayni olsun, ebatlar buyuk olsun emi! :)))
Cok begendim cooook...

Hülya dedi ki...

YELDA'cığım;derhal...Aynı yeşilden üzeri mine baskılı ama biraz daha büyük boy bir halı.Pekiii anlaşıldı...

Tulosh dedi ki...

Çok güzel olmuş çoookkk, ellerine sağlık.

Bocuruk dedi ki...

Sevgili Hülya,
Pınar'ın kulübesinden geldim buraya. Pasta harika olmuş. Benim de büyük kızım 11,5 yaşında. Haziranda 12 sine girecek. Aslında ne sevinir böyle bir pasta hazırlayabilsem ama şeker hamuru denemem olmadı hiç. Tarçının Mutfağında da genç bir kızın çantası şeklinde bir pasta vardı. Onda da aklım kalmıştı. Ellerine sağlık:)
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

merhaba Hülya,
canım söylenecek herşey söylenmiş. Ben ne diyim daa! :))
Nesrin hanım haklı. Biz bayıldık çocuklar ne yapsın. Mutlu seneler Serenay! Geleceğin Ay gibi parlak olsun!
Canım bu arada dükkanının anahtarını ararken sana yardımcı olmak istiyorum. İstiyorum ki sonra banada bir iş verebilesin!
Ben sende gelecek görüyorum, şimdiden işimi garanti edeyim dedim. he he!
Sevgılerle
Eline sağlık

Adsız dedi ki...

Merhaba, pasta çok güzel olmuş eline sağlık.

Yemekbahane dedi ki...

Hülyacım,

Müthiş olmuş, ellerine sağlık canım

Sevgiler
Müge

Hülya dedi ki...

TULOSH'cuğum;ben de çooook sevindiim çoookk;)
BOCURUK hoşgeldin;safalar getirdin.Nereden nereye di mi?Kız çocukları bayılıyor böyle sürprizler.Keşke yakın olsak.Lafını bile ettirmezdim..
AYŞE'ciğim;çocuklar gerçekten çok şanslılar bu zamanlarda ve seni dükkanımda görmekten kıvanç duyarım.Ne güzel demişsin öyle;)
LALE'ciğim;teşekkürler...
MÜGE'ciğim;çok eksiim var daha ama olsun yapa yapa öğreniyor insan...Sevgiler...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Muhteşem bir çalışma olmuş, pastane kataloğuna bakıyor sandım kendimi bir an..Alkış!!!!

Hülya dedi ki...

ACEMİ ŞEF'ciğim;seninkilerin yanında benimkiler esamesi okunmaz ama yine de iltifatı kabul edemeden geçemeyeceğim;)

Adsız dedi ki...

hülya hanım ellerinize sağlık sizi ilk gördüğümde yüzünüzü çok beğenmiştim çok alımlı bir bayansınız pastalarınızda bi okadar harika tadına bakmadım ama eminim onlarda sizin kadar şekerlerdir...öpüyorum hepinizi...matlı pirinç elif okatan

Hülya dedi ki...

ELİF'ciğim;yani ne diyeyim ki sana.Uzuuun gayretler sonucu uğramana çok sevindim ve Melek'le yanak kaslarımız bir türlü aradığı şekli bulamadı sayende.Çok güldürdün bizi.Sen de hep gül...Yolun açık olsun...Matlı Pirinç Şirketi çalışanlarına da www.celtiktarlalari.blogspot.com'u
şiddetle tavsiye ederim.Hatta niyetiniz varsa sayfa açmaya seve seve yardıma hazırım:)

Unknown dedi ki...

Hülyacım harika bir çalışma olmuş. Ellerine sağlık. İnşallah birgün banada bu pastayı yapmak nasip olur. Bu arada mutfağımla birlikte yemek bloguma taşındık. Henüz açılış yapmadım ama :) haberdar etmek istedim. Sevgilerimle..
Selda

Nukhet dedi ki...

Ne kdar guzel bir pasta bu Hulya. Diyecek baska da bir sey bulamadimvalla. Cokkkkkk guzelllll. Ellerine saglik

Hülya dedi ki...

SELDA'cığım;açılışını sabırsızlıkla bekliyorum...
NÜKHET'ciğim;evet son günlerde yaptığım ve beğendiğim bir pasta oldu bu.Ya seninkilere ne demeli.Şeker hamuru konusunda Dubai temsilcimiz oldun iyice;)Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

sana diyecek bir söz bulamadım neler yapmışsın böyle aslında bu yaptıklarınla beni şaşırtmıyorsun artık
ben senin nekadar muhteşem biri olduğunu biliyorum seni çok özledim yaprıklarını da iç geçirerek izledim
bir çırpıda
kendime verdiğim zaman dolunca kaçırdıklarımı ayrıntılı izlicem
zaten noktalama işaretlerinden kim olduğumu bulursun seni çok seven biri:))

Hülya dedi ki...

Seni Seven Bri;ben seni bildim elbet...Ne uzun bir süredir ki bu,el mahkum bekleyeceğiz artık...Oğlunu öp benim için...Derslerinde şimdiden başarılar....