13.11.2007

DOĞA PASTA ve MERAKLI ZÜRAFA;)

Resim defterimin neredeyse tüm yaprakları buna benzer manzaralarla dolardı benim.İlla çok uzaklardan gelen bir ırmak,üzerinde bir köprü,çayır çimen hatta her ne kadar burada yoksa da dumanı tüten bir ev.A aaa bir de çeşme yapardım hep.Bak onu unutmuşum:(Annemiz,kızımın adı Doğa.Doğa temalı bir pasta olsun deyince aklıma hemen çocukluğumun resim defterleri geldi ve tabii ki o manzaralarım.Ben de şeker hamuru ve hamura hakimiyetim yettiği oranda modellemeyi yapmaya çalıştım.Detayları diğer pastalarımı anlatırken anlatmayı düşünüyorum....İlk kez bir pastamı kreşe götürdüm.
Yani
MERAKLI ZÜRAFA'ya;)
Benim bu küçük ilçemde böyle hoş yerlerin olması çok onur verdi bana.Gençlerin okumak için çıktıkları yolculuklarında,birikimlerini doğup büyüdükleri yerlere aktarmaları yarınlar için çok umut verici.İzin alarak bir iki kare fotoğraflamayı da ihmal etmedim.Çam ağaçlarına sırt vermiş,dubleks ev o kadar hoş ve temizdi ki çocuk olası geliyor insanın....Herşey çok ince ve özenle seçilmiş.3 öğretmen hanım eşliğinde çocuklarla ilgileniliyor. Ben en çok bu tabureleri sevdim.Hatta resmi gören bir arkadaşım"Aaaa ne güzel modellemişin bu tabureleri"deyince şeker hamurundan yapılmış modellemelere çok benzediğini farkettim.İlahi!!
Bu minyatür lavabolarda pek cici.Bayıldım....

İdealist gençlere ve fikirlere herzaman ilgi duymuşumdur.Bu işletmeyi açan gençleri de yürekten tebrik ediyorum.Yolları açık olsun....

26 yorum:

NiNo dedi ki...

yapma etme bak bu kiz (karadesim) beni yiyo bitiyo ssurekli senin sayfana bakiyo sonra benim basimin etini yiyo :D yapma bole guzel pastalar basima is aciyosun :) bak su fareli pasta ayni olana kadar yaptirir bana bilmiyosun sonra canakkaleden kalkip yanima ders vermeye gelecen ona gore :D ellerine sglik minige hayirli bir omur dilerim

Ferah Gülşen dedi ki...

Muhteşem, harika ister günebakan olsun adları ister ay çiçeği, ister gündöndü, hep güzeller. Bu çiçeklere bayılıyorum ve evimde bir çok yerde rastlayabilirsiniz onlara koltuk döşemelerim dahil. Baktıkça kendimi iyi hissettiriyorlar.

Pastana gelince beni çocukluğuma götürdü. Diğer pastalarında harika. Bir başka güzel hepsi. Ellerine sağlık.

mine dedi ki...

tolunay ve ben pastalarınıza hayranız bize amaç oldunuz teşekkür ederiz...

mine dedi ki...

bu arada oğullarımızn daha fazla boynu bükük kalmaması için:)arkadaşım tolunay ve ben kolları sıvamaya karar verdik.nerden başlanır bilmedik.başlangıç için en azından evde yaptığımız keklerimizin üzerine kaplıyabileceğimiz kolay bir şeker hamuru tarifi yazarsanız çokkkk seviniceğiz her şey oğullarımız içinnnnn:)

masalmutfagi dedi ki...

Doğa pastası muhteşem olmuş..:))ellerine sağlık insanın baktıkça bakası geliyor(tatma şansımız olmadığı için..:))...)

Adsız dedi ki...

Her seferinde aynı şeyi söylüyorum ve hala şaşırıyorum.O kadar güzel şeyler yapıyorsun ki,harikasın ....Ellerine sağlık

Betül İnce dedi ki...

Merhaba,

Muhteşem görünüyor. Ellerine sağlık.
Sanırım o küçük ilçe Çan. Çanakkale'nin hangi köşesi güzel değilki. Benim eşimin ailesi Çanakkale'li ve gitmeyi en çok sevdiğim yerlerden biri. Ama Çan'ı görmediğime üzüldüm şimdi.
Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Yine süper diyecek söz yok. Bende çocukluğumda aynen böyle tablolar yapardım yalnz benimkilerde ek olarak birdedağlar olurdu :) Sevgiler..

FİGEN KARAVAŞ dedi ki...

Harikaaaa, ne kadar canlı ne kadar iç acıcı olmus cok şık ayrıca.
Ellerine saglık, fikrine saglık.

Figen Karavaş

Adsız dedi ki...

gercektende tam adına yarasır bır pasta olmus ustadım...

sevgıler

gülriz dedi ki...

Hülyaaaaaaaaaaaaaam, bayıldım, bayıldım, ama gerçekten bayıldım, abartmıyorum kesinlikle ağzım açık izledim. Güzel demek yetmez; harika, şahane, muhteşem; yok, yok işte söyleyecek söz, ne diyeceğim ben şimdi Hülyama.

O pasta benim olsaydı, nehirin üzerindeki ördeciklerden birini atıverirdim ağzıma.

Ne diyeceğimi bilemesem de ellerine sağlık be Hülyam. Kocaman sevgiler

meleginmarifetleri dedi ki...

ayyyy hülyacım ne kadarda harika yapmışsın maşallah nazar değecek vallahi.
daha ne denizki sen son noktaya gelmişsin bence benim bayıldığım bir manzara çıkmış ortaya ellerine kollarına ve tabiki parmaklarına sağlık canım oğlumla beraber bayıldık aaaaa diye ağzımız açık seyrettik pastanı kimbilir çocuklar nasıl bayıldılar, canım ya şu şeker hamurunun tarifini verirmisin bana bende deneyeyim. bu hayvancıkları kendin şekillendiriyorsun dimi kalıpsız. bayıldım yaaa öpüyorum seni kolaylıklar diliyorum maşallah hepsininde altından kalkıyorsun hoşçakal sorularıma cavap alabilirim inşallah bayyyy

Damak Tadı dedi ki...

Hülya'cığım,
Sana söyleyecek ve yazacak bir şey bulamıyorum ben.Sadece seni alkışlamak istiyorum buradan canım..Gönlüne ve ellerine sağlık.

Paylaşımın ise çok hoş olmuş.Birden Karya'cığımın okulunu görür gibi oldum.Sanki biz büyüklerin yanında (hele de kilolu olunca)minyatür gibi kalıyor okul gereçleri değil mi??

Kocaman öpüyorum canım benim..Sevgilerimle..

Cafe Gusto dedi ki...

Canım harika olmuş pastan biliyormusun ben de hep aynı resmi çizerim.Ama en arkada dağlar aradan akan dere,köprü dumanı tüten ev sadece çeşme yok.Bizi bir psikolog incelemeli sanırım:)))
Ellerine sağlık mükemmel olmuş..
sevgiler..

Aybike Ceylan dedi ki...

HULYA'CIGIM,

PASTAYA ARTIK BIRSEY DEMIYORUM, HER ZAMANKI GIBI HARIKA VE HARIKASIN. HERSEY HER DETAY HARIKA.

KRES NE KADAR GUZEL VE BAKIMLI, BENDE COK SEVINDIM, INSAN GURU DUYUYOR BOYLE YERLERI GORUNCE, BRAVO VALLAHI.

AYY BUYUK HARF OLMUS, NEYSE ARTIK, COK OPTUMMM

Adsız dedi ki...

Hülyacım her zamanki gibi pastana söylenecek söz yok..Gerçekten , 3 boyurlu sulu boya tablo edasında..

Meraklı Zürafa'ya inan bende hayran kaldım..Arda'nın yaşı ilerledikçe içimde inanılmaz korkular büyümeye başladı kreş konusunda..Yayınladığın resimler nadide rastlayacağımız titizlikte hazırlanmış bir bakım evine ait olduğu besbelli..

Meraklı Zirafa'nın iletişim bilgilerini de ilgilenen arkadaşlar için yayınlamanı istesem ?

Sevgiler

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Sanki yağlıboya bir tabloya bakar gibi hissettim kendimi. Ne kadar gerçekçi modellemişsiniz ellerinize sağlık. Şeker hamuruyla çalışmak ayrı bir ustalık. Ben hiç cesaret etmiyorum. Sevgiler...

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Pastalarını keyifle takip ediyorum Hülya. Aslında çok çok önce okulunu bitirdiğinde ben seni tebrik edip hem üzüldüğümü hem sevindiğimi söyleyecektim. Sevindim okulunu bitirdiğin için üzüldüm artık Çanakkale'ye gelme bahanen olmayacağı için. Yine de yolun düşerse görüşelim. Pek belli etmiyor olabilirim ama özledim:O)

Yaren dedi ki...

Ne kadar süpeeerrrr,sahane bayildim pasta dekoruna.Ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

Canım Hülyam,

o resimlerdeki dere sizin oradandamı geçerdi :)

İlkokul resim defterlerimizi karşılaştırsak birebir aynı demek ki :)))

O dere akar, üstünde köprü, tabak gibi güneş tepede :))))

Ellerine sağlık hülyam nefis olmuş.. Beni de çocukuğuma götürdün sen çok yaşa emi..

sıcacık sevgiler...

Leziz Tarifler dedi ki...

Nefis olmuş. Tam doğa pastası. Her an kopya çekebilirim dimi?. Sevgiler...

Hülya dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Hülya dedi ki...

Öncelikle yorum bırakan herkese çok teşekkür ederim.2 gündür yorumları yanıtladığımda karşılaştığım sistem hatası yüzünden başarısız oldum ve dolayısıyla geç kaldım.Lütfen kusuruma bakmayın.Umarım bu kez başarılı olabilirim....

Hülya dedi ki...

NİNO'cuğum;başka türlü Tiran mı göreceğimiz var vesile olur böylece.Kardeşini sonuna kadar desteklesem haddimi aşar mıyım?;)

PASTALİLA'cığım;ben de bu koskocaman kafalı sarı bitkiye bayılıyorum..
Teşekkür ederim...

MİNE'ciğim;herşey çocuklar için elbette;)Asla boyunları bükülmesin..Yalnız ben pratiklik açısından hazır şeker hamuru kullanıyorum.Şeker-Sugar.Çok da memnunum.İş çıkışları pastalarımı yaptığımdan çok az vakit kalıyor bana ben de hazır hamuru tercih ediyorum.Pratik yaptığım bir tarif yok elimde.Ama pastacı Burcu,gelincikler Burcu ve hanimiş Işıl'ın bu konuda detaylı reçeteleri var.Gözüm kapalı tavsiye ederim...
Sevgiler....

MASALMUTFAĞI'm;gerçi ben de tadamıyorum ama;)Nezaketin için teşekkür ederim...

SUZİ'ciğim;sen de beni o kadar mutlu ediyorsun ki....

BETÜL'cüğüm;evet doğru bildin;)Yolun düşerse beklerim....Sevgiler..

SELDA'cığım;ben de de dağlar olurdu ama bir dahakine gökyüzünü daha geniş tutmam gerekmiş.Bu pastada bunu tecrübe ettim;)

FİGEN'ciğim;ne güzel sözler bunlar.Sağolasın canım;)

FDAN'cığım;henüz 1 fırın ekmek yedim sayılır.Üstad olmaya 39 fırın ekmek kalmış.Yani yolum daha çok uzun...Güzel yüreğine sağlık...

GÜLRİZ'cik;ben de seni okudum okudum bayıldım.Kıpır kıpır yorumuna;)Ördekler yerinde kalsın ben sana bir,iki tane yapar gönderirim hem de o kadar miniğinden;))

MELEK'ciğim;teşekkürler canım...
Evet hayvanları kalıpla değil kendim elle modelliyorum.Mine de sormuş üst yorumlarda.Ev yapımı şeker hamuru yapımına hız verip bu tarifi sizinle paylaşırım.Hepsinin altından kalkıyorsun demişsin ama bak değilmiş.Şimdilik hazır şeker hamuru kullanıyorum...Yetişemiyorum işlere.
Sevgiler canım...

GÜL'üm;sen beni sevdiğinden böyle diyorsun canımın içi.Oysa bu tür pastaları birçok hanım yapıyor.Öyle ya gelininizim.E ee o kadar torpil olsun ama değil mi?;)
Sevgiyle kal....

CAFE CUSTO'cuğum;o kadar çok kişi bunu söyledi ki gerçekten kadınların özü birbiriyle aynı demek istiyorum.Durum tam psikologluk gerçekten;))

AYBİKE'ciğim;teşekkür ederim canım benim.
Biliyorsun küçük bir yerde yaşıyorum ve bu tür işletmeler yeni yeni oluşuyor.Yarından çok umutluyum;))

PASTARDA'cığım;pasta yorumun için teşekkürler...
Meraklı Zürafa'ya gelince o benim küçük ilçemde tazecik bir yer.İletişim adreslerini veririm elbet ama burada yaşamayanlara faydası olurmu bilemem...Yine de görüşmek istersen bana yazar mısın?

AYSEL'ciğim;hem zevkli hem de deli işi;)Bulaşınca bırakılamayacak kadarsa aşk içeriyor.Bir dene bence;)

BURCU'cuğum;ah canımın içi gelince ve vakitlice geldiysem eğer elbette ki ararım.Artık mesafe de kısaldı.Ya da sen bana gel;)

YAREN'ciğim;teşekkürler canım.Senin de yüreğine...

ZERRİN'im MİSSS'im;benim çocukluğumun böyle temiz bir deresi vardı ama şimdi kurudu:(Sadece güneş,köprü,dağlar yerli yerinde.O da şimdilik...Bütün kız çocukları birbirine benzermiş.Bu pastadan bu anafikri çıkardım;)

Sana da kocaman sevgiler...

FEYHAN'cığım;ne demek canım her zaman;)
-----------------------------------
YORUM SİLİNDİ....Bu benim sizlere yazdığım genel yorumumun,içinde barındırdığı yanlış bir kelime yüzünden silinmesinden başka birşey değildir...Bilginize...

Pasta Saati dedi ki...

Pasta harika olmuş. Baktıkça insanın içi açılıyor. Ellerinize sağlık!

Müge Hüner dedi ki...

Gönül Dostum;
Ya tamam sen hep güzel pastalar yapıyorsun bende sana hep aynı şeyleri yazıyorum ama, ama.. Bu pasta bitirdi beni bitirdi!!
Çok ama çok güzel olmuş, resmi büyütüp bir kaç dk. baktım valla. Benimde hep resimlerim böyle olurdu biliyormusun yani tek bir farkla çeşme yerine hep kuyu çizerdim ben :)
Ellerine sağlık şekerim harika harika