20.04.2008

İSTANBUL HATIRASI...

İstanbul'daydım.Fuar için gittim perşembe iş çıkışı.Gece yarısına 1 saat kala oradaydım.

My creation
Ertesi gün evlenip İstanbul'a yerleşen iş arkadaşım,adaşım,hatta okuldan bir dönem sıra arkadaşım 1516 Hülya ile buluştuk;) 1516 diyorum çünkü ben de 1515'dim o zamanlar;)

İstanbul'da bir yerden bir yere gitmek ömür törpüsü.Araba bile olsa altınızda bu kez karmaşa,tıkanıklık yoruyor sizi.Yani demem o ki,ben yaşlanmışım arkadaşlar.Ya da ben buralara çok alışmışım mı demeliyim.İşe yürüyerek gidip geldiğim,yolda ha bre tanıdık yüzler gördüğüm ilçemi çok kanıksamışım.İstanbul'da karşıma çıkan her aykırılığa hayretle baktım.Köyden indim kente havalarında 2 günde kaç yaş büyüyüp evime döndüm siz hayal edin artık;)
My creation
Zerrin'le de buluştuk fuar için.(Bu arada İBATECH 2008'deydim.)Tanışmamıza vesile olan kurstan beri sürekli telefon ve net de görüşsek de yüzyüze bu ikinci karşılaşmamız.Çok iyi oldu onunla gezmem.Ama ben ona yetemedim:( o da ayrı bir mesele ya...
Cumartesi öğle fuarda buluştuk.Daha doğrusu buluşamadık.İkimiz ayrı ayrı kapılarda olunca;)

Fuar da dikkatimi çeken Fo'nun epey donanımlı katılımıydı.Şekerden sanat eseri gibi çalışmaları çok güzel ama ben bu tür çalışmaları sevmiyorum.Otelcilik de açık büfe ikramlarda bu tür görsel çalışmalar rağbet görebilir elbet.İlgimi çeken tasarım pastalar olunca gözüm hep onları aradı.Bu arada Ovalette standında bloglardan tanıdık bir yüz Zeynep Ada modellemeler yapıyordu.Sohbet şansımız olunca boş durur muyuz,biz sorduk o cevapladı.Hatta bizim için yeniden çiçek modellemesi bile yaptı.Böylece kısa da olsa Zeynep Ada'dan ders alabilmiştik...Strafora kapladığı şeker hamurunun üzerine fil,insan,deniz kızı,çiçek modellemeleri yapmıştı.Çok nezaketli bir hanım.Tanışmış olmak beni çok mutlu etti.

My creation
Bu ekmeklerin olduğu stand İreks firmasına ait.Bu standda Zerrin'in tanıdıkları olunca biraz soluklanmak için oturduk ve leziz kayısılı turtasından tatma şansına ulaştık.Bayıldım.Ekmekler öyle güzeldi ki.Avrupa'dan birçok ekmek çeşidi karşımdaydı işte.Bu kadar çeşidi bir arada görünce hayran hayran fotoğraflamaya çalıştım herbirini sizler için...

My creation
Kremalı pastalarda da inanılmaz süsleme çeşitleri var.Bebek doğum ve mevlütleri için birçok şekerleme,çikolata görme şansımız da oldu.Bu gıda işinde gerçekten son diye birşey yok...

My creation Bu karede Zeynep Ada'nın meşhur fili,ayıcığı,hatta mavi ejderahası var.Şimşek Mcquen,Taş Devri ve Temel Reis-Safinaz modellemeleri yine Fo standından.
Bu arada Pasdekor standında,Coccolat kursunda bize yardımcı olan Havva Hn'la da karşılaştık.O da bizi tanıdı;)Ondan da birebir yeniden gül modellemesi göstermesini istedik.Sağolsun kırmadı ve detaylı bir şekilde gösterdi.Coccolat'ın çalışmalarını hep çok beğenmişimdir.Çok temiz iş çıkarıyorlar ortaya.Dikkat ettiniz mi bilmem ama gül çalışmaları da gerçeğe çok yakındır.Tabi bizim o şekilde güller yapmamız için daha çok fırın ekmek yememiz şart da hani belki biraz benzetiriz bir ara;)Züğürt tesellisi işte...

Ebru ve Burcu'yla karşılaştık.Ayak üstü keyifli bir sohbet oldu.Herzaman derim Ebru'nun hakkını asla ödeyemem.Ne sorsam sınırsız cevaplamıştır.Burcu'da her zamanki güleryüzüyle bize eşlik edince güzel geçti.Yolunuz açık olsun hanımlar...

Aslında ondan önce,Cebeci Gıda standında Ayşem'le karşılaşmıştık.Beni görür görmez"Bacım,unuttum ya!"deyince neyi unuttu ki acaba diye bir an düşünmedim değil.Anlaşıldı ki,tükkandan ısmarladıklarımı unutmuştu:(Olsun dedim ne diyeyim artık;)keyif dolu uzun bir sohbet yaptık onlarla da.Bu arada Bake Shop Ankara'dan,aynı zamanda bizim gruptan Hafize Hn'la da tanışma şansımız oldu.Aynur'la fuar alanında buluşacaktık.Fuara giriyorum şimdi deyince,o kadar kısa zamanda buluşacağımızı hiç tahmin etmemiştim aslında.Tam oturduk o geliverdi.Arkası bana dönük.Aynur deyince gerisi sarılma,sevgililer gibi bakışma,hatta bir ara benim resmimi çekti.Hani ne yapacaksa üst dudağa iki uçuk sığdırabilmiş hanım resmini;)Bakıyorum bakıyorum şükür ki sayfasına koymamış o yakın kareyi;)Benim için ta oralara gelen o yumuşacık yumuşacık konuşan Aynur'cuğuma ne kadar teşekkür etsem azdır.Hele tahta kutu içinden çıkan şahesere bayıldım.Onlardan alabilmek için nikah mı tazelesek demeden duramıyorum şu sıralar;)Yolun açık olsun canım....
Hatta
Ayşe Yaman'ın
annesiyle bile tanıştım desem;)Ayşe aylar önce yazıştığımız uçları unutmamış annesinin Amerika seyahati dönüşü bana yollamıştı.Teşekkürler Ayşe....Annene teşekkür etme şansım oldu ne güzel;)

Şimdi bana soruyorlar.Fuar faydalı geçti mi diye?Fuara gitmekdeki asıl amacım dışında birçok hoş anılarla dönen bana hiç bu sorulur mu?;))

10 yorum:

Delfina ; dedi ki...

Hülya'cım böyle fuarlar,etkinlikler iyi ki var.Bu sayede mutluluk hormonlarımız devreye giriyor sanki.Sevgili Zerrin de gelmiş,çok sevindim...

Sevgiler,

Dilek Sokullu CANDAN dedi ki...

Yediğin içtiğin senin olsun da sen bize gördüklerini anlatıver.Çok güzel geçtiği belli.Hele ki yanında Zerrin varsa:))))

Adsız dedi ki...

yürübe ablam kim tutar seniiiiiiiiiiii.


korkuyorum bu pasta işi en sonunda 80 GÜNDE DEVRİ ALEM YAPTIRCAK sana.

Aybike Ceylan dedi ki...

Hulya'cigim,
Hem Zerrin'den okudum, hem senin sayfandan. Ne kadar guzel bir gun olmus. Ben de orada sizlerle birlikte olmayi cok isterdim, harika olmus, buralardan imrendim.

Cok opuyorum hepinizi, sevgiler.

şengül dedi ki...

hülyacım gezip eğlenmişsin çok güzel bir gün geçirmişsin

Adsız dedi ki...

Hülya hanım bizde sevgili Esra'yla ogün fuardaydık sizlerle karşılaşmadığımıza açıkcası üzüldüm sabah Aylem'den önce fuarın kapısındaydık :) ve bütün gün fuardan çıkamadık özellikle zeynep hanımın tüm figürlerini ve pastalarını izeldik diyebilirim :) bir ara ordan ayrılmıştıkki sanırım siz gelmişsiniz inşallah birdahaki fuara diyelim :) görüşmek dileğiyle selamlar sevgiler.

ayseyaman dedi ki...

Hülyacım keşke demekten bıktım ama söyliycem gene,keşke bende fuar alanında olabilseydim, keşke uçları ben kendi elimle verebilseydim sana.:)
Blogcu arkadaşların fuar yazılarını kaçırmıyorum, TRde neler oluyor sıkı takipteyim..Hani senin dediğin o şeker sanatı var ya ben onun hastasıyım laf aramızda..:)
Temmuz ayinda burada da bir fuar olacak biletleri Subat ayinda satısa cıktı, bende heyecanla o fuarı bekliyorum, o da benim tesellim işte..
Zerrinin ısrarlarına dayanamamış İstanbulla fuara gitmişsin, bende sana yazılı sözlü ısrar etsem..Gel Florida Pasta fuarına birlikte gidelim desem sansım ne olur..Hani daha çok zaman varken önümüzde..;)
sevgilerimi gönderiyorum..

Adsız dedi ki...

hülya'cigim,
senin yola ciktigin saat'te bende cikmaliymisim, bak neler kacirmisim... ama yazdiklarini okuyunca kendimi senin kolunda fuari gezer buldum sanki. paylastigin icin cok tesekkür ederim. keyifli vakit gecirdigine de ayrica cok sevindim.

birde sormak istedim, florida'daki fuara bende gelebilirmiyim lüüüüütfen.

cok öptüm, sevgiler
nese sahin

lezzetlilerim dedi ki...

Allah yolunu açık etsin arkadaşım. Sevgiler

Hülya dedi ki...

Az önce tek tek yorumlarınıza cevap vermiştim ama bloggerın azizliğine uğradım:(

Arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum temennileriniz için:)