25.05.2008

TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME...

Böyle diyerek,En İyi Yönetmen Ödülü'nü 61.Cannes Film Festivalinde almış.Az önce son dakika haberleri geçince çok onurlandım.Nuri Bilge Ceylan ülkemin insanıdır.Nuri Bilge Ceylan Çanakkale'lidir.

Dilerim benim bu küçük kasabama 3 Maymun tez zamanda gelir de göğsümüz kabara kabara filmi izleriz.Filmin konusu hakkında yönetmenin sayfasında aynen şöyle denmiştir.

Küçük zaafların büyük yalanlara dönüşerek parçaladığı bir ailenin gerçeği örtbas ederek herşeye rağmen birarada kalma çabası. Altından kalkamayacağı acılara ya da sorumluluklara maruz kalmamak adına gerçeği bilmek istememek, onu görmemek, duymamak, hakkında konuşmamak ya da günümüz tabiriyle “Üç Maymun”u oynamak, onun varolduğu gerçeğini ortadan kaldırır mı?

Kaldırmaz elbet.Yönetmen nasıl bir açıdan olayı filmleştirdi inanılmaz merak içindeyim.

Filmin herbiri ayrı bir sanat eseri olan diğer fotoğraflarını görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Asıl fotoğraf sanatçısıdır Nuri Bilge Ceylan.Üstteki,kendisine ait 2004 yılı kışında çekilmiş bir İstanbul fotoğrafıdır.Çok beğenirim.Diğer çalışmaları burada.

Bu arada Kasaba,Mayıs Sıkıntısı,Uzak filmlerin de oynamış aynı zamanda Uzak filminde ki performansı ile Altın Portakal En İyi Yardımcı Oyuncu ödülünü,Oktay Kaynarca ile paylaşmış,daha nice güzel işlere imza atamadan elim bir trafik kazasında 28 yaşında kaybettiğimiz aynı şirkette çalıştığımız Mehmet Emin Toprak'ı da buradan yad etmek isterim.Kendisi aynı zamanda Nuri Bilge Ceylan'ın yeğenidir.
Dilerim o da,yaşanan tüm bu güzellikleri çok uzaklardan görüyordur.


6 yorum:

Cafe Gusto dedi ki...

Hülyacığım gerçekten süper fotoğrafları varmış senin sayende bizim de bilgimiz oldu.Filmede gitmeyi çok arzu ediyorum.Bu arada geçen zamanda yaptıkların için ellerine sağlık diyorum..sevgiler...

Damak Tadı dedi ki...

Hülya'cığım Fotoğraf kareleri çok güzel görünüyor.N.B.Ceylan'ın yüreğine sağlık..

Görmeyeli harika pastalar yapmışsın has gelin..Seninle ben gurur duymayayımda kim duysun..)O maharetli ellerine ve güzel gönlüne sağlık canım.

Kocaman öpüyorum seni..Sevgiler..

Adsız dedi ki...

hülya her seferinde
her kelimende beni nasıl şasırtıyor aydınlatıyor ve farkındalıklara sahip bir insanı tanımamdan dolayı keyif duymamı sağlıyorsun
sevgilerimle
:)
bu arada sizin memleketin toprakları ne cevherler yetiştiriyor kardeş

seninde mayanın sırrı ortaya çıktı böylelikler

Unknown dedi ki...

Ülke'miz için söylenebilecek en güzel sözleri söylemiş Nuri Bilge Ceylan. Yalnız ve güzel ülkem.. Keşke herkes tutkuyla sevebilse bu ülkeyi..

şengül dedi ki...

hülyacım çok güzel resimler filim hakkında bilgi verdiğin için çok teşekkür ederim canım

Adsız dedi ki...

Ne güzel söyledi.Nuri Bilge Ceylan.Acaba kaç kişi kaldık ülkesini tutkuyla seven?Yalnız ve güzel ülkem...Güzellikler daima kıskanılır.Sayın Ceylan beni çok duygulandırdı.Burada bunu tekrar dile getirdiğiniz için teşekkürler.Sevgiler,Özlem...