26.07.2008

LİMONLU PARFE

parfe


Tarif için dönerim;)


Dedikten sonra kaç gün geçti biliyorum.Bu kolay tarifin geç kalma sebebi var mıdır?Vardır elbet.Bayramımız vardı efendim.Mazeretim budur...
Oğlum sabah işe gitmeden önce beni her zamanki etek-bluz,tşört;pantolon-tşört kombinlerinden hariç elbise ile görünce aramızda geçen konuşma:
-Anne nereye gidiyorsun?
-İşe oğlum.
-E niye böyle giyindin?
-Bayram da ondan...
-El öpme bayramımı? (Gözler parlıyor hemen)
-Yok değil.(Gözler sönüyor) Fabrika bayramı.Bugün kuruluş yıldönümü çalıştığım yerin.
-Hımmm....

Yani durum bundan ibaret.

My creation

Türkiye ve dünyanın ilk seramik bayramını çalıştığım bu koskoca şirket gerçekleştiriyor.Yoğun geçiyor her 27 Temmuz.Geçen yılın Seramik Bayramı yazısı ve fotoğrafları benim gözümden burada....Ayrıca basında çıkan haberler için tıklayabilirsiniz.

Milliyet
Hürriyet
Radikal

Gelelim tarife.

Malzemeler:
*1 pk. krem şanti
*1 su bardağı soğuk süt
*2 limonun suyu
*1 limonun kabuğu
*1 su bardağı pudra şekeri
*2 yumurta(sarıları ve akları ayrılmış)
*1 pk.pötibör bisküvi
-----------------------------------------
-Bisküvileri un olacak gibi parçalıyoruz.(Ben biraz diri bıraktım)
-Şanti ve sütü çırpıp,kıvam alınca dolaba kaldırıyoruz.
-Yumurta sarılarını,limon suyu ve kabuğu ile iyice çırpıyoruz.Şekerin birazını ayırıp tekrar çırpıyoruz.
-Yumurta akları ve kalan şekeri kar haline gelene dek çırpıyoruz.
-Şanti,limonlu karışım,kar haline gelen akları karıştırıyoruz.
-24 cm. kelepçeli kalıbın tabanına , un haline gelmiş bisküvi karışımının yarısını döküyoruz.Üzerine parfemizi ekleyip,kalan bisküvi ununu parfenin üzerine serpiyoruz.
-Deepfreeze de bekletip,servis etmeden az evvel oda ısısına çıkarıyoruz.(Hemen çözülmeye başlıyor)


Sevgi'ciğim teşekkürler...

5 yorum:

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Tarif için dönmenizi sabırsızlıkla bekliyorum:)))

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

:)
parfeni yesinler
ellerine sağlık

ayseyaman dedi ki...

Sevgili Hülya
uzun zaman oldu, ne geçmiş olsunlar, ne hayırlı olsunlar diyebildim sana ama hep aklımdaydım..Biraz önce yengemle senin sayfana geldik, en güvendiğim seker hamuru tarifini ona yönlendirdim senin tarifini..
öyle işte haberin olsun istedim..

Hayırlı kandiller..Saglıklı mutlu günler..

Cafe Gusto dedi ki...

Hülyacığım bayramınız kutlu olsun.Parfe nefis ellerine sağlık...sevgiler...

Aybike Ceylan dedi ki...

Hulya'cigim,

Fabrika bayramini kutlu olsun.

Ellerine saglik, parfe harika, ne kadar guzel seyler hazirliyorsun ve beni boyle yutkunduruyorsun:))

Opuyorum, sevgiler.