5.10.2008

DORE SÜSLEMELİ NİŞAN PASTASI

dore pasta

30 kişilik dore nişan pastasını dün teslim ettim.Bu pastayla anladım ki adres bulma konusunda yeteneğimin çok gelişmiş.Bu da beni mutlu ediyor:)

Pandispanya oldukça nemli olan portakal sulu pandispanya tarifi.30 kişilik kare bir kalıp için 30x30 cm.ebatında çalışmak gerekiyor.Böyle bir kalıp için de tarifde verilen ölçünün 1,5 katını uygulamak kâfi.Dilimlerken en kabul ettiğiniz kısmı 10'ar cm.'lik 3 eşit parçaya bölüp,boyu da 3 cm'lik 10 eşit parçaya bölerseniz uygun olur.Kare pastalar özellikle tek kat çalışıldıysa servisi çok kolay oluyor.Pandispanyamı evde hazırladığım karamel sos ile ıslattım.Aslında nemli bir kek ama bizlere özgü damak kültüründe yumuş yumuş pastalar vardır ya hani bilirsiniz.Yani hem çok süslü hem ıslak pastalar istendiğinden,yabancıların hiç de ıslatmadan katlandırdıkları pastalarına inat bu işlemi yapıyoruz maalesef.Maalesef diyorum çünkü böyle çalışmalarda şeker hamuru erime riski daha fazla.Tavsiyem,nemlendirme işleminde bu süt olur,şeker şurubu olur,kahve,sulandırılmış reçel,karamel sos olur farketmez kontrollü olmanız.Bir fırça veya kaşık yardımıyla çalışmanız.

Dolgu kreması vanilyalı ve tereyağlı krema.Kremanın tarifi bu burada. Bu tarifi de 1,5 ölçü hazırladım.Muzları küp küp doğrayıp kremayla karıştırdım.Böylece muzların kararması önleniyor.Krema kullansam 1,5 paket kullanmak gerekiyor ama tereyağlı yaptığım için ölçüyü bu kadar tutmadım,ağır olmasın diye.

14 yorum:

ZeYNeP dedi ki...

Hülya cım pasta cok guzel olmus.
Bizim damak zevkimiz ıslak keklere uygun dogru diyorsun.
Yabancı pastacılar kuru keke yapıyorlar o kusursuz seker hamurlu pastaları lakin bizler hem ıslak kek olacak hem meyveli krema olacak hem de mumkunse kusursuz olacak sekilde yapmak zorundayız:)

Ellerine saglık ve gecmiş bayramın kutlu olsun canımm...

Figen Karavaş

şeker pasta dedi ki...

Hülyacığım,
pasta çok sade ve şık olmuş. Ellerine sağlık.
Evet bizim damak zevkimizin yabancılardan daha gelişmiş olduğu kesin. Ağızda eriyen kekler, hafif kremalar, bol bol meyveler ve yemişler. Kesinlikle sade yağlı kremalı pastadan daha lezzetli..
Sevgiyle kal...

pelince dedi ki...

Hülya ,nişan pastası çok zarif ve şık olmuş..Pastanın göbek kısmı süslemesi harika..
Ellerine sağlık..

egeli dedi ki...

HÜLYA'CIMMM..HARİKASIN,SÜPPPER OLMUŞ PASTAN VALLAHİ ,ELLERİNE SAĞLIK CANIM...SEVGİLER.

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Ellerine sağlık canım. Şık bir pasta olmuş.

Vildan ve Cem'e de ilerisi için ilk adımlarını atmış oldular.Allah tamamını erdirsin.

Sana sormak istediklerim var :))

Öpüyorum.

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Bu görüntüyü görünce diyecek pek bir sey kalmiyor...sadece tebrik etmek muhtesem sahane ötesi olmus...ellerine saglik...bu bir sanattir...çifte de mutluluklar dilerim...

Sevgilerimle

Eya dedi ki...

Sevgili Hülya...cok şık ama bir o kadar da gösterişli bir pasta olmuş.Ellerine sağlık, sevgiler

Zehra

lezzetlilerim dedi ki...

Herzamanki gibi harika ve kusursuz görünüyor. Ellerine sağlık canım. sevgiler

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Sevgili Hülya harika bir pasta olmuş,emeğine, ellerine sağlık.enfes görünüyor,çok da şık.sevgilerimle...

♥ Suzi ♥ dedi ki...

Ne kadar sade ve hoş bir pasta olmuş.Ellerine sağlık,sevgiler...

pecete dedi ki...

Hülya, zarif olmuş hem de çok zarif...

gülriz dedi ki...

Hülyacığım, hayat her gün yeni şeyler öğretiyor değil mi? DAres bulma becerimiz gelişiyor, ustalarla uğraşma yollarını geliştiriyoruz vs vs =)))) Kolaylıklar diliyorum canım

Çiğdem Aydın dedi ki...

hülya hn merhaba sadece iki ay önce bloglarla tanıştım.Bunca zaman nasıl olmuşta bunları bulamamışım hayret ediyorum. o kadar hoşuma gittiki sayfalarınız anlatamam taaaa enbaşından beri arşivlerinizi geziyorum sizinkini ve diğer bloglarıda. çok beğendim. hep vardı içimde bunlar ama şimdi daha bir istekle tariflerinizi zaman zaman denemeye çalışıyorum. Henüz pek başarılı olduğum söylenemez ama çok azimliyim. sizleri tebrik ediyorum. Herzaman sizleri takip etmeye çalışıyorum. Sevgiler

Rüzgar perdesi dedi ki...

çok güzel olmuş tebrikler

Soğutma için soğutma
Hava perdesi için hava perdesi
Soğutma sistemleri için soğutma sistemleri