12.06.2009

KİRAZ DOLGU

Kiraz dolgu

Kiraz dolgunun orjinali erikle yapılanıydı ama evdeki kirazlara gözüm takılınca ortaya bu dolgu çıktı.Rengini çok beğendim.Sanki mürdüm eriği ana malzeme gibi.Herşey çok basit aslında.Kıvamı bildiğimiz pelte.Cupcake içinde hafif mayhoş tadıyla sevdik.Tavsiye ederim.

cupcake

KİRAZ DOLGU
  • 16 kiraz
  • 1 cup su ( 1 su bardağı)
  • 2 tablespoon toz şeker ( 2 yemek kaşığı)
  • 2 tablespoon mısır nişastası ( 2 yemek kaşığı)

- Çekirdekleri çıkarılmış kirazlar doğranır.Su,şeker,nişasta eklenir orta ısıda muhallebi gibi pişirilir.Karışım ılınınca blendarla püre kıvamına getirilir.

-Cupcakelerin üst kısmından bıçak yardımıyla bir havuz açılır.Dolgudan 1 çay kaşığı kadar cupcake havuzuna konur.Kesilen kapak kısmının alt tarafı biraz kesilir.Cupcake kapağı dolgunun üzerine kapatılır.

***Bu ölçüler 20 cupcake için fazla geldi.Yarım ölçü yeterli gelecekmiş.

******Teşekkürler İŞ BANKASI....1 milyon karneye 1 milyon kitap dediğin için.Onlar yeter ki okusun biz çıt çıkarmayız dediğin için.

5 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

şahane olmuş.ellerine sağlık canım.sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Ellerine saglik hülya hanim... Uzun zamandir takipcinim ve izindeyim... Sevgilerimle,

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş. Kiraz ile hiç denememiştim. Deneyeceğim.
Sevgiler
http://www.lezzetibol.com

Özlem dedi ki...

Harika olmuş,
ellerine sağlık, sevgilerimle

Hülya dedi ki...

NESLİHAN;sevgiler...

MÜNSTER;haberdar etmene sevindim:)

TİJEN AKTAY;şöyle mayhoş hoş bir dolgu oldu.Tavsiye ederim.

ÖZLEM;teşekkürler.Sevgiler...