16.01.2007

COCCOLAT'IN PASTALARI...

Korkuyla da olsa,hiç bilmediğim koca bir denizde attığım kulaçlarla o hep resmini ve tabelasını gördüğüm COCCOLAT'ı bulmuştum işte.Korktuğum kadar değildi hani ve üstelik İstanbul beni yutmamıştı da:))COCCOLAT'tan içeri adım attığımda korkumun yerini bu eşsiz pastaların sanat eseri gibi heybetle karşımda duruşlarının dehşeti sardı beni.Ben de böyle,bu kadar eşsiz pastalar yapabilir miydim?Bilmiyorum....Uzunca bir vakitte bilemem herhalde.Çünkü ciddi bir emek var bu işlerde...Bu minik figürlerle oynayasım geldi her ders arasında....Fred sizlere saygıyla selam eder;)))Bu eğri büğrü pastaya ne demeli?Onun da kendi içinde sanki fizik kurallarını alt etmeye çalışır bir kahramanlığı yok mu sizce?Renklerin uyumu deseniz ben bayıldım,bayıldım.... Şu alttaki pasta sadeliğiyle hep baktırdı kendisine.Yanlış hatırlamıyorsam hocamız Elif KOLANKAYA'nın Viyana'da öğrendiği şeker üfleme tekniğiyle süslediği bir pasta bu.Yani balonlar şekerden efendim;)))Bu arada Elif Hn.son derece profesyonel bir hanım.İşin mutfak kısmı deseniz süper eğlenceli.Herkes hakikaten çok içtendi ve merak edip sorduklarımıza samimiyetle cevap verdiler hep...Ve Çolpan Hn.sizi de tanıdığıma çok memnun oldum...
Yapmak istediğim şeyin pastane pastacılığı olmadığını öğrendim mesela:)
Sonra bu işlerin çoook büyük sabır istediğini...
Krema sıvayıp geçmekle pasta yapılmadığını...
Tamamen kişiye özel olduğunu...
Hayallerimi süsleyenin böyle bir pasta tasarım atölyesi olduğunu...
Ne denir öyleyse....Rastgele....








10 yorum:

Adsız dedi ki...

HARKULADE
ÇOK ŞANSLISIN HÜLYAAAAAA
VE EMİNİM SEN NELER YAPARSIN KİMBİLİR ÇOK ETKİLEYİCİ
BAYILDIM BUTİK PASTACI OLALAKSIN HERHALDE
SEVGİLERİMLE
binbir geceyi izledim az önce ama inan pastalar aklımı başımdan aldı dizi yorumu ile bu güzellikleri gölgelemek istemem

Adsız dedi ki...

ÇOK HARİKA PASTALAR HÜLYA ABLA YAAA BAYILDIM BENDE ÖGRENMEK İSTİYORUM YAAAA HADİ DÜKKAN FELAN ACARSAN BENİ YANINA BULAŞIKÇI FELAN ALIRSINDA BİRAZ SENDEN KAPARIM BU İŞLERİ:):):)HADİ ÖPÜYORUMBY BY BY GÜZEL BAYAN (ŞÜKRİYE)

KIKI'S DESIGN dedi ki...

Hülyacım...
Ne yapmak istediğine karar vermiş olman hepsinden önemli bence..!
işte artık doğru yoldasın:)
ve eminim çok güzel şeyler yapacaksın...zamana ve sabıra bakar artık..dilerim en yakın zamanda çok sıcacık çok güzel bir atölyen olur!!!bunu laf olsun diye değil gerçekten tüm içten duygularımla diliyorum!!!

Hülya dedi ki...

Sevgili AYNUR;inşallah gönlümden geçenleri gerçekleştirebilirim;)Binbir gece için söylenecek ne çok şey aslında ama bir ara yazışalım...
Sevgili ŞÜKRİYE;birgün seni bize bekliyorum.Mutlaka ayarlayalım e mi?
Sevgili KİKİ'S DESIGN;karar verdim ama ya uygulama aşaması.En zoru bu olsa gerek:((

Adsız dedi ki...

Hülyacığım;
çok şanslısın kıskandım vallahi seni bende kursa gitmek istiyorum bende bu ülkenin insanıyım. ben neden istanbula uzağımmm :(((

Şaka bir yana senin adına çok sevindim. Pastane pastacılığını seçememen çok iyi olmuş. Ortada mantar gibi çoklar ama hiç yaratıcı değiller. Mühim olan porselen gibi çalışabilmek ah ah.
neyse deneyimlerini sabırsızlıkla bekliyorum
nermin/kiraze

Yelda Özyurt dedi ki...

Merhaba arkadasim,
harikasin, sen simdi ne mutlusundur, yerinde olmayi cok isterdim, ben simdilik anne-cocuk egitim programina katiliyorum ve zor yetisiyorum, yani hayal bile edemiyorum. İnsallah birkac sene sonra:)

Adsız dedi ki...

yazılarını özledik

Hülya dedi ki...

Sevgili NERMİN/KİRAZE;aslında ben de İstanbul'a çok uzağım ama şartlarımı zorluyorum.Bu konuda eşimin de desteği yadsınamayacak kadar çok.Dolayısıyla bir vakitten sonra elbette ki çok istemek de önemli ama evli ve sorumluluk yüklenmiş insanlarsak çevremizdekilerin de desteği çok büyük anlam ifade etmekte.Ya da en azından bu ben de böyle...Deneyimlerimi elbette ki beni takip edenlerle paylaşacağım ama bu da çok büyük sorumluluk.Umarım kendime ve çevreme faydam olur;)))
Sevgili YELDA;hem çok mutlu,hem çok telaşlı,biraz ürkek,biraz korkak,deli cesaretli ama yorgun,sipariş aldığında karın ağrısı tutan,fiyat vermekte acı çeken bir ruh hali içindeyim şu an.Anlayacağın karmakarışığım:(Umarım herşey güzel olur.Hayatımda ki tüm geçiş dönemleri hep sancılı olmuştur benim.Umarım bunu da kolay atlatıp kendine her anlamda çok güvenen,profesyonel biri olabilirim.Sana da kursunda başarılar.Bu lonuda seninle yazışmayı çok isterim;))
Sevgili AYNUR;ben de sizleri çok özlüyor ve merak ediyorum ama inan çok yoğunum.İnşallah herkese ve kendime yeterince vakit ayırabileceğim lüksüm olacak yakında...İnşallah...

kamiş dedi ki...

kendini geliştirmeni destekliyor ve başarılı olacağına inanıyorum. ahşap, tarçın ve zencefil kokulu dükkanın anahtarını umarım bulursun. ee ne demişler? herşey hayal etmekle başlar.. umarım gönlünce olur herşey hülya..

Hülya dedi ki...

Sevgili KAMİŞ;desteğin için teşekkürler.Ben de senin o enfes cheesecake hakimiyetine ve bu konuda kursa bile gitmiş olmana şapka çıkartıyorum.Hocam olur musun?