Pazar günü epey yoğun geçti benim için.Bir gece önceden Mor Mineli Kalp Pasta'yı hazırlayıp,teslim ettim;)Sonrasında hemen GS Pasta'sının ve Ceviz Krokan'lı Pastanın hazırlıklarına başladım.
Krokanlı Pasta için öncelikle 22 cm.yuvarlak bir kalıp kullanarak işe başladım.
*5 yumurta
*1,5 su bardağı şeker
*16 yemek kaşığı un
*2 pk.vanilya
*2 pk.kabartma tozu kullandım.
-----------------
-Önce yumurta,şeker ve vanilyaları yumurtaların rengi iyice açılana dek 10 dk kadar çırptım.
-Un ve kabartma tozlarını ayrı bir yerde eledim.Yumurtalı karışıma yine eleyerek ilave ettim.
-175 derecede ısıtılmış 45-55 dk.pişirdim.Kürdan testi yaparak fırından alıp,fırın ızgarasının üzerine ters çevirerek soğuttum.
Ara kreması için:
*1 pk.Cream-Ole çikolatalı fındık aromalı
*2 su bardağı soğuk süt ile krema istediğim kıvama gelene kadar mikserle çırptım.
Krokan için:
*1,5 su bardağı ceviz içi
*1/2 su bardağı şeker
*1 çay kaşığı margarini kalın tabanlı bir tencereye koyarak kısık ateşte şekerler karamel rengi alana dek karıştıra karıştıra kavurdum.Yağlanmış tezgaha dökerek soğuttum.Daha sonra robotta krokanları parçaladım.
Üst krema için:
*1 pk.krema
*6 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 pk.krema kıvam verici(10 gr)
----------
-Önce krema ve pudra şekerini biraz çırptım.Daha sonra kıvam vericiyi ekledim 3-5 dk daha istediğim kıvama gelene dek çırptım.
Pastayı oluştururken;
Önce pandispanyamı tırtıklı bir bıçak yardımıyla enlemesine 2 eşit parçaya böldüm.Böylece 3 kat elde ettim.
Her bir katı çeyrek bardak soğuk sütle bir fırça yardımıyla ıslattım.Kakaolu kremayı bir iki eşit parçaya bölerek ilk kata yaydım.Üzerine krokanları döktüm.
İkinci kata da aynı işlemi uyguladım.
Üçüncü katı da üzerine kapatıp yine çeyrek bardak soğuk sütle ıslatıp,katları elimle hafifce bastırarak iyice oturttum.Üst kremasını üzerine ve yanlarına bolca sürdüm.Yanlara krokanları yapıştırdım.Üzerine bolca hindistancevizi döktüm.Yenebilir boncuklarla üzerini süsledim,hatta abartıp;)etrafına bir kurdela bile bağlamayı ihmal etmedim.
Bu Zeytinli Kek arşivimden,tarif SEDA'cığımdan.Seda bu tarife Tuzlu Kek demiş.
Seda'cığım teşekkürler...
17 yorum:
oleeeyy!!!ilk yorum benden.
sevgili blog takipçileri,burdaki tarifleri yiyip arkasından yorum yapmak süper keyifli birşey.görsel olarak ne görüyorsanız tadı da öyle düşünün.harika.bayıla bayıla yedik gene hülyacım.ellerin dert görmesin.ama krokanları yanlara nasıl yapıştırdın deyiver bakim.
h.dağlı
Hülyacım yavaş yaa.. Hızına yetişemiyorum valla. Bir de tadına bakanlar da yorum bırakmış. E biz n'apıcaz burda öyleyse? Valla yakında olsan, senden çıkmazdım haa! :))
Hülya'cığım;afiyet şeker olsun;)Bu işlerde en kötü taraf yaptıklarınızı tadamıyor olmanız.Ama bu güzel yorumları duyunca inanılmaz bir keyif alıyorum ve daha güzellerini yapabilme şevki;)
Krokanların özel bir yapıştırma yöntemi yok aslına bakarsan.Avucuma aldığım krokanları krema sürülmüş yan duvarlara yapıştırıyorum.Gerçi onlar en ufak bir değmeyle hemencecik yapışıveriyorlar zaten.
Hem sen nerelerdeydin bakiiimm?Uzun zamandır yoksun:(Üstelik iş yerinden de ulaşamadım sana.Krokanların yapışmasını birinci ağızdan anlatmak istedim ama olmadı maalesef..
KAMİLE'ciğim;keşke yakınlarda olsak.Sen bana cheesecake açsan;)ben sana şeker hamuru sarsam;D
Hulya'cim,
Ne kadar guzel pastalar yaratiyorsun, pastanelere cok guclu bir rakipsin. Ellerine saglik.
Sevgiler
hülyacığım ne güzel pastalar yapıp kimbilir kimleri mutlu ediyorsun ellerine sağlık canım harikasın tuzlu keki beğenmene çok sevindim
sevgiler
Ufffff, çok lezzetli görünüyor. Ben burada, pasta orada. Valla gecenin bu saatinde bana Çin işkencesi gibi geldi bu ayrılık. Ne yapsak acaba?
Hülyacığım
Cumartesi akşamı misafirlerim gelecek. Bereketli, lezzetli ve pratik ne tavsiye edebilirisin.
Talı olarak muhallebili kurabiye, tuzlu olarakta kıymalı börek yapmayı düşünüyorum. 2 çeşit yapıyoruz. Sen ne dersin. Belki arkadaşların da bir tavsiyede bulunabilirler .
Hoşçakalın becerikli bayanlar
Nesrin Ben .İsmimi yazmaya unutmuşum.
Hülyacığım
Cumartesi akşamı misafirlerim gelecek. Bereketli, lezzetli ve pratik ne tavsiye edebilirisin.
Talı olarak muhallebili kurabiye, tuzlu olarakta kıymalı börek yapmayı düşünüyorum. 2 çeşit yapıyoruz. Sen ne dersin. Belki arkadaşların da bir tavsiyede bulunabilirler .
Hoşçakalın becerikli bayanlar
nesrin hn zuhal yalçının süper pratik ve gösterişli ikramkarı var birbakın derim .. portakal ağacının haşlanmış patates toplarını susam ve çörotuyla kaplayabilirsiniz çok gösterişli ve pratik ve bereketlidir sosisli lolipoplarınıda ben defalarca yaptım herkez çok beyendi
hülyacığım sen bunları iyi bilirsin geniş açıklamaları sana bırakıyorum ama zuhal hn bu konuda çok iyi dimi
senin önerilerinide merakla bekliyorum
Hülyacım, öperim seni çok çok...süper kadınlardan bir de sensin...ellerine sağlık arkadaşım.
Ellerine sağlık canım,,ne kadar güzel görünüyor pastan..Selamlar
Selam arkadaşım,
Pastan çok hoş duruyor canım.Zeytinli kek içinde bir dahaki sefere içine taze nane koyman bak tadı daha da güzel oluyor üstüne de çörek otu tabii.
Bu benim naçizane fikrim.Öpüyorum canım arkadaşım
Hülyacığım merhaba pasta çok güzel gözüküyor.
GS' li olana da bayıldım. Ellerine, kollarına sağlık .
AYBİKE'ciğim;yok canım o kadar değil.Henüz emeklemiyorum bile;)
SEDA'cığım;evet mutlu olduklarını söyleyen birçok tanıdığım oldu benim.Öyle keyif alıyorum ki sanki onlar bir akrabam,benden oluveriyorlar...Hoş bir duygu.Sıcacık...Tuzlu Keki çok sevdik biz.Sağol tarifin için...
NESRİN'ciğim;bugün telefonda verdik tarifi.Umarım beğenmişsindir.Dilek çok memnun o tariften.Ben de o yapınca yedim.Çok lezzetliydi...
AYNUR'cuğum;önerilerin için sağol.Ben Nesrin'e bugün birşeyler dedim telefonda.İnşallah beğenmiştir.
PEÇETE'ciğim;süperman gibi mi:D
SERİNMAVİ'ciğim;teşekkürler arkadaşım...
ZERRİN'ciğim;bir de öyle deneyeyim bakiiimm.Eminim bir bildiğin vardır;)
ÖZLEM'ciğim;teşekkür ederim.Ben de GS'lı olanı onca hatama rağmen pek sevdim.Sağolasın...
Yine ne guzel pastalar yapmissin, gorunce insanin istagi kabariyor :)
Ellerine saglik...
meralsa.blogcu.com
Yaeni keşfettim blogunuzu bayıldı ellerinize sağlık harika görünüyorlar
MERAL'ciğim,iştahı kabaran bir tek sen değilsin aslında.Ben de aynı ruh halindeyim ve üstelik yiyemiyorum bile.Ne acı di mi?
TUĞBA'cığım;sitemde yeni bir kaşif görmek çok hoş.Yine beklerim...
Yorum Gönder