GANAJLI PASTA
Pandispanya Malzemeleri(18 cm.kalıp için)
*3 yumurta
*10 yemek kaşığı şeker
*11 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı kakao
*1 pk.kabartma tozu
*1 pk.vanilya
Vanilyalı Ara Kreması:
*2 su bardağı süt
*2/3 su bardağı şeker
*1 yumurta
*1,5 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta(tepeleme)
*1 pk.vanilya
*150 gr.tereyağ
Üst kaplama için:
*250 gr.bitter kuvertur
*200 gr.krema
Süsleme için:
*Hindistan cevizi
*Çikolata kaplı rulo gofret(2 pk)
*Kıyılmış bitter kuvertur
*Katları ıslatmak için 2/3 bardak soğuk süt
-Pandispanya için yumurta,şeker ve vanilya yumurtaların rengi iyice açılana kadar çırpılır.
-Un,k.tozu va kakao elenir.Yumurtalı karışıma eklenir.
-18 cm'lik çember kalıbın tabanına yağlı kağıt döşenir.Pandispanya hamuru kalıba boşaltılır.
-175 derece ısıtılmış fırında 40-45 dk.pişirilir,kürdan testi yapılarak fırından alınır.
-Pişen pandispanya tel ızgara üzerine ters çevrilerek soğutulur.(Pandispanyam deepfreze de hazır olduğundan ben bu aşamayı es geçtim;)
Vanilyalı ara krema için;
-Vanilya ve tereyağ hariç tüm malzeme bir tencereye alınıp blenderda çırpılır.
-Bir tel çırpıcı yardımıyla karıştıra karıştıra pişirilir.Kıvam alınca ocaktan alınır.Vanilya eklenip bir karıştırılır.
-Vanilyalı kremanın ılınması beklenir.Terayağ eklenip mikserle pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpılır.
Pastanın oluşturulması:
-Pandispanya eşit kalınlıklara yakın enine 2 parçaya ayrılır.Her bir parça çeyrek bardak soğuk sütle ıslatılır.
-Islatılmış katlar üzerine 2 eşit miktara ayırdığımız krema sürülüp,üzerine kıyılmış çikolata serpilir.
-2.ıslatılmış kat üzerine konur.Yine krema ve çikolata sürülür.3.ıslatılmış kat 2.nin üzerine hafif bastırarak yerleştirilir.
Çikolatalı ganaj için:
-Çikolatalar ince ince kıyılır.
-Tencereye boşaltılan krema kaynamadan ısıtılır.Ocağın altı kapatılıp,çikolatalar eklenir.Tahta bir kaşık yardımıyla çikolataların iyice erimesi sağlanır.
-Mikserle 10-15dk.istediğimiz kıvama getirene kadar ganaj çırpılarak,soğutulur.
-Pastanın üzeri ve yanlarına iyice sıvanır.
-Yan duvarlara hindistan cevizi yapıştırılıp,aralıklarla rulolar dizilir. Bir kurdela ile pasta çevresi bağlanır.
-Pastanın üzerine konan harf kalıplarının boşluklarına hindistan cevizi dökülüp hafif bastırılır ki yapışsın.
-Kalan ganajımızdan dilerseniz truffle hazırlanıp pastanın üzeri süslenir...
HAMİŞ:Pastanın üzerine isim yazmak isterseniz benim gibi h.cevizi kullanmayın derim.Çünkü mumlar üflenirken etrafa saçılıyormuş.Hiç dikkat etmediğim bir ayrıntıyı ben de böylece deneyerek öğrenmiş oldum;)Siz mümkünse beyaz çikolatayı eriterek birşeyler yazmayı denerseniz çok daha iyi olur ;)
21 yorum:
hülyacığım yine mükemmel bir pasta yapmışsın laf aramızda tam bana göre bol çikolatalı sanırım ellerine sağlık arkadaşım çok zarif ve yaratıcı çalışmaların var sayfanı her açışımda bakalım hülya neler yapmış diye meraklanıyorum :)
sevgiler
bambaşka bir sunum ...çok hoş .. berk e mutlu yıllar
Hulya'cigim, ellerine saglik..Yine cok guzel bir pasta. Sevgilerle,
Hülya acaba bugün ne yaptı? Hülya bugün çikolatalı dağlara, tepelere hindistan cevizli karlar yağdırarak pastaya bir mevsim yaşattı :)) Acaba kesilince içinden çıkan manzara nasıldı? ve o harfleri nasıl yazdı?
Sevgili Hulya'cim ,
Ellerine saglik. Bol cikolatali , tam benim kizlarima gore.Ayrica nice saglikli yillara.
Sevgiler
20 ekimci arkadasin :))
SEDA'cığım;evet evet bol çikolatalı bir pasta oldu bu;)Yaratıcı ve zarif bulmuşsun.Ne güzel...
AYNUR'cuğum;ya evet başka bir sunum oldu bu;)Genelde şeker hamuruyla çalışmayı çok ama çok sevsem de istek bu yönde olunca ortaya bu amatör çalışma çıktı.)Berk okusaydı bu yazıları eminim ki teşekkür ederdi sizlere...
TUBA'cığım;hayatım teşekkür ederim.Kimbilir sen Amerika'larda nasıl güzellerini görüyorsundur:(Bu yüzden senin yerinde olabilmeyi çok isterdim;)Hani ufuk açmak babında:D
KAMİLE'ciğim;bu çikolata dağlarının içini eğer ki Ferhat olup yarsaydık;)kakaolu toprakların soğuk süt pınarlarıyla ıslatılmış ve üzerine vanilyalı ak bulutların kaplanıp,parça çikolata misali yıldızların serpiştirildiği bir manzara ile karşılaşacaktık;)Ahh Kamile'ciğim ahhhh!O harfler tamamen birşeyler yazma telaşıyla kıvranırken ben pastanın üzerine konan harf kalıplarının içine hindistan cevizlerinin bastırılmasıyla elde edildi;)Yani tamamen doğaçlama...Ve tamamen malzemesizlik durumu
:(
AYBİKE'ciğim;bu pasta da senin kızların dan 4-5 yaş büyük bir delikanlıya gitti zaten;)Zaten çocukların çikolatalı tatları çok sevdiği düşünülerekte...Bu arada Cedric'de kıskandı biraz:(Hemen söylendi bana...Hiç bize böyle yapmıyorsun diye...:(Aynısından oğlanlara da yapılacak şimdi.Elimiz mahkum:P
Yine istah acici bir pasta hazirlamissin, ellerine saglik!!
Berk'e daha nice mutlu yillar diliyorum :)
meralsa.blogcu.com
Hülya'cığım ellerine sağlık. Yine güzel şeyler yapmışsın. Berk'e de nice mutlu yıllar.....
Sevgiler.....
Ben o dağlara doğru yol almak istiyorum :))
MERALSA'cığım;teşekkür ederim.Sağolasın güzel dileklerin için....
PASTACAFE'ciğim;Berk adına ben çok teşekkür ederim...
KAMİLE'ciğim;benii de götür...Beniiii de götürrrr:)))
Hülya'cım Berk'in doğumgünü kutlu olsun, pastasıda çok güzel olmuş, ellerine sağlık...
Hulya'cigim, alalim seni bu taraflara, ucak biletini ayarla, gerisi benden (ciddiyim). Bir pastalara bakar donersin. Bu arada sana fikir olsun diye yakinda bir pasta koyacagim bloguma, arkadasimin oglunun dogum gununde cektigim bir pastanin resmini. Cok degisikti.
Bir de sana bir sorum var (bu aksam cenem dustu:)). Kirik Kanatlar dizisini sen seyrediyor musun? Eger seyrediyorsan, gecen hafta son bolumunu vermisler ve ben kacirdim. Nasil bitti anlatabilir misin? Iki yildir seyrediyorum ve ne yazik ki son bolumu kacirmisim. Olmazsa Aynur'a mi gitsem?? Sevgilerimle,
EBRU'cuğum;tüm güzel dileklerin için sana sonsuz teşekkürler...
TUBA'cığım;öncelikle pastanı sabırsızlıkla bekliyorum...
Davetin için ne desem nerelere gitsem bilmem ki:)Çok mutlu oldum.Bu davette Karadeniz gelini olmamın ne kadar etkisi var acaba;)))Çok ama çok isterim de şu an elim erip de 1-2 saatlik yola bile gidemiyorum her ne kadar acı bir durum da olsa bu:(
Çok üzgünüm Tuba'cığım ama Kırık Kanatlar'ı hiç izlemedim desem.Aynur izledi mi sorarız.Ya da izleyen varsa bize bir anlatmasını rica ederiz.Olur mu öyle?:))
HÜLYACIĞIM ELLERİNE SAĞLIK GÖRÜNTÜSÜ KADAR LEZZETİDE HARİKAYDI.İYİKİ DOĞURMUŞUM OĞLUMU.NURAN ve MEVLÜDECİM VE İYİ SİZLER GİBİ ARKADAŞLARIM VAR VEDE İYİKİ HÜLYAYI TANIMIŞIM GÜZEL GÜNLERİMİZE ANLAM KATAN O GÖRÜNTÜ VE TATLARIYLA..BURAYA YORUM YAZAN TANIMADIĞIM HERKESEDE OĞLUMU KUTLADIKLARI İÇİN TEŞEKKÜRLER
AHSEN
AHSEN ABLA'cığım;bir kere ne güzel dostların var ki sana ve oğluna çok anlamlı hatıralar bırakıyorlar şimdiden.Tekrar Berk'in yeni yaşını kutlarım.Hep daha iyisi hep daha güzeline evlatlarınla olman dileğimle...Sevgiler...
Merhaba,
Hülyacığım, şahane bir pasta yapmışsın. ELlerine sağlık.... Berkin doğumgünü kutlu olsun ve nice mutlu senelere.. Ne şanslı böyle bir pasta yapılmış onun için :))
sımsıcak sevgiler...
Sımsıcacık evime döndüm. :))
Harika..... Tam benlik bir pasta bol çikolatalı inan görünce ağzım sulandı.Eline sağlık. Berk,i kutluyor nice uzun yıllar diliyorum.Dilek
ZERRİN-MİSSS;hanfendiciğim evine hoşgeldin.Aslında geldiğini sayfandan öğrendim ya...Birşeyler bile dedim sana...Umarım Berk'in annesi iyi dileklerini okur...
DİLEK'ciğim;gerçekten tam senin istediğin gibi.Bitter üstelik;)
HÜLYACIM OKUDUM DİLEK ve ZERRİNİN KUTLAMALARINI TEKRAR TEŞEKKÜRLER HEPSİNE..
NASIL YAZACAĞIMIDA ÖĞRENDİMYA KİMSE TUTAMAZ BENİ İŞİMİN ELVERDİĞİ ÖLÇÜDE YAZAR DURURUM ARTIK. AKŞAMA BERKEDE YAZMASINI SÖYLEYECEĞİM.
AHSEN
Merhaba ben Berk hepinizin doğum günümü kutlamasına çok teşekkür ederim.Hülya abla pasta harikaydı Nuran Anneye ve Mevlüde Teyzeye ve aretliğim Arda'ya Teşekkür Ederim...Hülya Abla Seneye kocaman cimbomlu pasta yapacaksın bana şimdiden siparişi kabül et...:)))
AHSEN ABLA'cığım;tebriklere dönmüş olman ne büyük incelik.Vakit ayırmış olmana da çok ama çok sevindim.
BERK'ciğim;yakışıklı delikanlı.Asıl ben sana çok ama çok teşekkür ederim bana uğradığın için.İstediğin GS pastası olsun.Lafı mı olur;)
Tekrar doğum günün kutlu olsun..
Yorum Gönder