22.08.2007

ŞİRİN FARELİ PASTA

Bu pastamı çok sevdim.Gerçekten sevdim.Hem kolay çalıştım hem modellemeleri kendimi sıkıştırmadan yaptım ama yine sabahladım.Niye deyin?
Niye?
Çünkü bu tür pastaların kremalanıp kendini çekme toparlanma süreleri var ya onu beklerken modelleme sabah 05 00 gibi bitti;)Ama yorulmadan,gerilmeden...Bu arada tecrübelerimi fotoğraflamaya da çalıştım.Çekimler gece yarısına yakın başlayıp,gün ışığıyla sonlanınca arada oluşan ışık farklarını elbet farkedeceksiniz.E artık bu kadar hata kadı kızında da olur deyip avunuyorum... Kusuruma bakmayın....

Oğuzkaan için yapıldı bu pasta.Kızkardeşimin büyük oğlu,oğlumun 70 gün küçüğü ve en yakın arkadaşı için.Emel Başdoğan'ın kitabında gördüğü günden beri bu modeli istiyor benden.Üstelik çok da fareden korkuyor.Ben bunu korkunun üzerine gitme çabası olarak değerlendirmek istiyorum açıkcası.Ve hatta bu durum pastalarda hep güzellik görmek isteyen bana da bir kırılma noktası oldu.Fareli bir pasta konusunda endişem de olsa şu saat itibariyle yerinde yeller esiyor endişemin;))

My creation
-22 cm.yuvarlak kakaolu pandispanyamdan önce büyük bir dilim kestim.Sonra katlarına ayırdım.
-1kg.şeker hamurumu Cheddar peynir rengine getirmek için(Umarım doğru yazmışımdır) beyaz hamuruma sarı yoğun,biraz kırmızı ve kahve ekleyerek istediğim rengi yakalamaya çalıştım.Çok da içime sindi bu renk...Pastanın dilimlenmiş ön kısmını ölçtüm.6x20 cm. bir hamur açtım.Ve pastanın ön kısmına bunu kapladım...
-Kalan hamurumu tekrar nişasta serpilmiş tezgahta açtım.Bu kez tüm pastayı kapladım.Yani dilimlenmiş ön kısım 2 kat hamur kaplanmış oldu.
-Farklı ebatlarda yuvarlak kalıplara ihtiyacım vardı.Önce Wilton Çiçek Setimin küçük yuvarlağı ile alt katta ki hamuru zedelememeye çalışarak peynir delikleri elde etmeye çalıştım.

My creation

-Detay üst resmin ilk karesinde daha açıklayıcı görünüyor.
-Bu şekilde irili ufaklı delikler oluşturdum.Bunun için evde işime yarayacak dolma kalem kapağı ve fırça ucu kapağı kullandım.(Bunlar benim her zaman kalıplarım arasında durur)
-Fareleri farklı durumlarda modelledim.Emel Hn'ın kitabı çok işe yaradı bu konuda.
-Farelerimi gönlümce pastama yerleştirdim...

My creation

-Fare modellemesi için bu tür bir çalışma yaptım.Ana tema bu model.Diğer fareleri bu modele sadık kalıp uyurken,otururken,yatarken,deliklerden bakarken renk renk tasarladım.(Kitapda da bu tür bir modelleme karesi verilmiş.Kitaba sahip olmayanlar için yol gösterici olur diye düşündüm.)

HAMİŞ:Oğuzkaan'ın adını ve 9 sayısını renksiz hamurla ve Wilton kalıplarımla modelleyip yine gıda spreyimle renklendirdim.Bu spreyler çok pratik gerçekten.Vaktiniz yoksa çok iş görüyor;)))

47 yorum:

Saliha dedi ki...

yanı sen harıkasında ben sana ne dıyeyım benım uzuuunn zamandır cesaret edmeyıpde emelhanımın kıtabından yapamadıgımı yapmışssııııınnnnnn ama bu haksızlııkkkkk....canım benım cok guzel olmus ellerıne saglık canım:))bu arada bu benım yenı adresım sevgılerımle....saliha/eski istanbulhavası yeni binbirçeşni...eklersen sevinirim...

Nurten dedi ki...

Fareleri daha önce hiç bu kadar şirin görmemiştim :))) ellerine sağlık, çok güzel olmuş...

Unknown dedi ki...

Hulya pasta tek kelimeyle usta elinden ciktigini belli ediyor dogrusu,farelerden cok tiksinmeme ragmen cok seker gorunuyorlar :)) Ellerine saglik harika bir is cikarmissin. Bu arada yegeninin dogum gunu kutlu olsun...
Sevgiler...

Nilgun ULKER

Unknown dedi ki...

merhaba, cidden harika olmuş. gördüğüm en sevimli pastalardan biri...emeğinize sağlık...

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Harika olmuş Hülya.
Ellerine sağlık.
Sevgiler,

Asortik Krep dedi ki...

Çok güzel görünüyor..Keşke yaptıklarından tadabilseydim :)

NiNo dedi ki...

canim valla bravo tebrik ederim bu yaz aldigim kitaplardan birinde vardi bu pastanin ayni :D sanirim sende aldin emel basdoganin kitabiydi valla tebrik ederim canim ellerine emegine saglik alkisliyorum seni pes dedim valla bravo sevgiler

NiNo dedi ki...

asagida yayinladigin pastalarina bakarken ac daha patatesleri yakiyodum :D bizi bu kadar kendimizden gecirecek pastalar yapmaya hakkin yokkkiiiiii :D canim valla tekrar tebrikler ellerine saglik sevgiler

MUTFAKTA HOŞ SEDA dedi ki...

Hülyacığım gördüğüm en sevimli pasta bu süpersin valla ellerine fikrine sağlık canım fareleri bile sevimli hale getirmişsin :))

Adsız dedi ki...

Hülya'cığım,

Evi fareler bastı dediğinde çok gülmüştüm tabii gerçeklerinden bahsetmiyoruz. Senin sevimlileri görünce. Ellerine sağlık çok güzel olmuş pastan.Anlatımında çok güzel çok yol gösterici olmuş.
Oğuzkaan'ın doğum gününü kutlarım nice yaşlara olsun.
Sevgiler...

Yemekbahane dedi ki...

ayyy harika bayıldım vallahi süper!
eline sağlık
kıskanılacak bir çalışma çıkartmışsın ortaya

ufukmutfakta dedi ki...

Hülya ne diyeyim, Allah İyiliğini versin senin emi?
Bu ne güzel bir pasta olmuş böyle. Yani bir tek sen değil bende çok sevdim. Emel Başdoğan'ın kitabından en beğendiğim pastalardan biridir bu. Ama bende senin gibi pasta ve fare ikilisini pek bağdaştıramıyordum. Oysa senin yaptığında çok hoşuma gittiler. Peynirin rengi ise muhteşem olmuş,ne diyeyim ellerine sağlık demek çok yavan kaldı sanki. Tebrik ediyorum başarını ve yeteneğini. Sevgiyle kal arkadaşım.

ufukmutfakta dedi ki...

Bu arada unuttum. Oğuzkaan'ın doğumgünü kutlu olsun, nice sağlıklı yaşları olsun.....

Adsız dedi ki...

Toprak'cığım çok sevimli bir pasta olmuş. Çok beğendim, ellerine sağlık becerikli Toprağım... Atıveriyim ağzıma birtanesini ;)

Aybike Ceylan dedi ki...

Hulya'cigim,
Ne diyeyim, tek kelime ile superrrr.
Ellerine saglik, ve yegeninin dogumgununu kutluyorum. Sevgiler.

Hülya dedi ki...

SALİHA'cığım;yeni adresin hayırlı olsun canım.
Bu pastayı yapmak gibi bir hevesim hiç olmadı aslında.Hep kitapda bakar geçerdim ama iyi ki yapmışım diyorum şimdi.Çok sevdim;))

NURTEN'ciğim;açıkcası ben de şirin olabileceklerini tahmin etmiyordum ama eşim bile çok beğendi;)
Teşekkürler...

NİLGÜN'cüğüm;al benden de o kadar.Bu fare işi bani mahvediyordu ama hiç korktuğum gibi olmadı doğrusu;)
Oğuzkaan adına sana çok teşekkür ederim.
Sevgiler..

YEŞİL KİVİ'cik;teşekkürler.Emeğe saygın için;))

BURÇİN'ciğim;çok çok çok teşekkürler...

ASORTİK'ciğim;belki birgün neden olmasın;))

NİHAN'cığım;modelleme o kitaptan.Çok faydalandım doğrusu.

Patatesler yanmadan kurtarılmış ya.Bu işe de çok sevindim...

SEDA'cığım;sağol canım.Ortaya iyi bir iş çıktı diye düşünüyorum.En azından çok yıpranmadım bu pastayı yaparken.
Teşekkürler...

ZERRİN'ciğim;yeğenime dileklerini iletirim canım.
Ve bu pastanın daha güzelini senden bekliyorum.İlk fırsatta;))

MÜGE'ciğim;teşekkür ederim canım;)))İltifat etmişsin;))

UFUK'cuğum;ne güzel sözler bunlar arkadaşım.Sen her ne kadar bu şeker hamuru kaplama işini zevk için yapsan da çalışmalrında ki zeki detaylar süper.Bir mekan açsan işi çok iyi götüreceğinden o kadar eminim ki;))

Doğum günü çocuğumuza güzel dileklerini ileteceğim emin ol.Teşekkürler...

HÜLYA'cığım;ağzına peynir parçası mı yoksa o şirin şeylerden mi atacaksın?Valla sen bilirsin.Demedi deme sonra;)))

AYBİKE'ciğim;teşekkürler canım.Güzel olmuş di mi?Ben de bu pastamı çok sevdim...

Sağolasın canım;)

İki Deli Kadın(Pınar) dedi ki...

Yaptıklarınıza mı hayran kalayım yoksa fareli pastaya mı bilemedim... Gerçekten çok güzel... Sahsen böyle bir pasta yaptırsam mümkün değil kesemem herhalde ben bunu alçıdan yaptırıp sonuna kadar saklamayı tercih ederim... Helal olsun valla..

gülriz dedi ki...

Hülyacığım ben bu pastaya vuruldum, gerçekten vuruldum. Bir ara dedim acaba peynir gerçek de fareler mi şeker hamuru, yok yok peynir de pastaymış. Ay nasıl güzel birşey bu, gelip gidip bakıyorum. Bu arada Oğuzkkan'ın da doğum gününü kutlarım, mutlu yaşlar diliyorum. Sevgiler, kocaman

Damak Tadı dedi ki...

Başarını,yetenegini,hırsını ve kendine olan özgüvenini tebrik ediyorum has gelinimiz.Seninle konuşmadan önce tesedüfen görmüş olsaydım sayfanda hayırdı inşallah derdim herhalde.Ofisteki arkadaşlara da gösterdim o yoğunlukta ve hepsi gelip bana sordular,Gül gerçekten Hülya hanım mı yaptı dediler.Bende evet dedim gururlana gururlana canım.41 kere maşallah sana.Başka ne söyleyebilirim ki has gelin.
Oğuzkaan'ın doğum günü kutlu olsun.Kimbilir ne sevinmiştir..))

Kocaman öpüyorum seni Hülyam.

Hülya dedi ki...

BADEM KRAKER;adını duyunca bir koşu çocukluğuma gittim geldim doğrusu;))
En azından fareleri saklayalım dedik ama yok bir türlü fırsat olmadı.Çocuklar kaşla göz arası onların fare olduğuna bile bakmadan yiyiverdiler...
Hatta pastayı ben kestim:((

Sevgilerimle...


GÜLRİZ'cik;kursta bize gerçeğe yakın çalışın diye tembihlemişlerdi.Ne kadar gerçeğe yakın bu işte o kadar başarı;)Sanırım hatalarıma rağmen bunu bu pasta da biraz başarabildim;))

Sevgiler canım...Güzel sözlerin ve tebriğin için;))

GÜL'üm;bir kere yaptığın sürpriz bana çok iyi geldi;))İnanamadım ya anlamışsındır zaten;)
Dualarını çok çok yanımda hissediyorum.Senin heryazın ruhuma çok iyi geliyor canım bunu bilesin..

Sevgilerimi gönderiyorum kocaman kocaman...
Herşey yüreğin kadar yüce olsun...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Hülyacım kitaptaki pastayı hiç görmedim bilmiyorum ama orjinaline beş bastığına eminim ben!Muhteşen kusursuz bir çalışma olmuş bu. Becerikli ellerin döktürmüş her zamanki gibi...
Öptüm
Esra

Hülya dedi ki...

ESRA'cığım;kitap peynir pastanın üzerinde gelin-damat fareler var.Ben sadece pastanın amacını değiştirdim biraz...
Güzel sözlerin için teşekkürler.Sabah sabah doping etkisi yarattı ben de;))Şimdi şu anda bir pasta daha yapabilirim bu hızla;)

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Aman Allahıımmmm !! Hülya sana inanamıyorummm !! Kitabı her elime alışımda gıptayla baktığım resmi , pastaya dönüştürdüğüne inanamıyorum !! Süpersin Hülya , daha başka söylecek söz , yazılacak yorum bulamıyor , saygıyla önünde eğiliyorum üstad !!!!

Adsız dedi ki...

Pasta yapılmadan önce kitapta görmüştüm. Ne yalan söyliyeyim kitaptakinden daha sevimli ve güzel olmuş. Ellerine ve emeğine sağlık Hülya'cığım.

Ebru

Özlem dedi ki...

Hamarat hatun gene yapmışsın yapacağını:)İşte bu mudur? budur ...:)

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Hülya şimdiye kadar görüp de en çok beğendiğim şeker hamuru pastası diyebilirim. Felaket şirinler:) Fareden korkan ben bile o kadar çok beğendim, Kaan'ı da çok iyi anlıyorum o yüzden. Cheddar peynir rengini çok güzel yakalamışsın.
Sevgiler

Tulosh dedi ki...

Süppperrrrr. Hülya harikasın ne denilebilir bilmiyorum ama pasta böyle güzel olmasa bile sabahlara kadar üşenmeden zevkle uğraşıyorsunya bunun için tebrik ederim önce seni. Ellerine sağlık.

Hülya dedi ki...

PASTARDA'cığım;o kitabı ilk elime aldığımda hayatta bunları yapamam diye düşündüğüm anlar çok oldu ama insan gerçekten zamanla oturtuyor herşeyi.Renk mesela.Tutmalı ki gerçeğe benzesin.Bence bu pastada peynir rengi başarılı oldu ve bu tüm hatalarımı kapattı;)))Üstadlık için daha 40 fırın ekmeğe ihtiyacım var;)Çıraklık hakkım ama;)))
Sevgilerimle..

EBRU'cuğum;aman da kimler gelmiş kimler;))Pixel,KB,MB arkadaşım benim;))Sana demiştim fareleri birlikte yapalım diye ama olmadı.Elin değseydi daha çok seveceğinden eminim;))
Uğramana çok sevindim.Hem sayfama hem evime;)))
Sevgiler canım...

ÖZLEM'ciğim;sağolasın...Ama daha çok çalışmam gerek midir?Gerektir;)))
Sevgiyle...


PINAR'cığım;yazımda da belirttiğim gibi bu pastanın fareler kısmında çok endişeliydim ama hiç korktuğum gibi olmadı.Hatta inanılmayacak kadar da fareler şirinlik kattı bu işe;))Hatta Oğuzkaan'ı bu fikrinden caydırmak içinse az cebelleşmedik kardeşimle ama arada çocuk sözü dinlemek lazımmış;))
Peynir rengini tutturmuş olmak zaten olaya bütünlüğü katan...

Selamlar...Az kalan günlerinde huzur,sağlık,afiyet dileklerimle Can'dan sevgiler...

TULOSH'cuğum;bazen ben de kendime inanamıyorum desem.Ders çalışmak olsa çoktan uykum gelirdi ama bu iş başka;)Gerçekten başka...

Aramıza hoşgeldin yeniden...Tatil iyi geçmiştir umarım;))

Unknown dedi ki...

Öncelikle gecikmiş teşekkürümü edeyim yardımların için. İnternet bağlantımız yoktu birkaç gündür o yüzden giremedim hiç. Dediğin gibi yaptım ama benim linkler sayfanın en altına gittiler düzeltemedim. Neyse bu güzellik karşısında zaten yaptıklarım ne ki diye düşünüyorum. Ne kadar acemiyim ben yaaa. Ne zaman sizin gibi güzel şeyler yapıcam acaba? Harika olmuş ellerine sağlık Adaşcım. Bir de sormadan linkini koydum sayfama umarım sakıncası yoktur. Sevgiler...

Hülya dedi ki...

MİSKET LİMONU;sakın üzülme.Sen benim sayfamın ilk günlerine bir gitsen oturup bana ağlarsın ama yılmadım.Üzerine üzerine gittim.Sordum,kendim cebelleştim ve bu işi az çok çözdüm.Aslında daha önce de demiştim.Bloggerda Türkçe butonu var.Daha kolay şimdi;))Takıldığında sormaya çekinme.Blogger Yardım sayfasından da faydalanabilirsin...

Ben ilk kursa gittiğimde şok olmuştum güzellikler karşısında.Yapabilir miyim diye sık sık sordum kendime ama zamanla oluyor..Hiç canını sıkma...

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Canım ne diyeceğimi şaşırdım öyle güzel öyle rakipsiz olmuş ki eşi yok kensinlikle. usta diyip saygıyla önünde eğilmek gerek
kocaman sevgimle

Hülya dedi ki...

YEŞİM'ciğim;yok o kadar değil canım benim keşke olsaydı:(Hatalarımın sayısı bu son pastamda sayı olarak azaldı ya odur gözüne güzel görünen;)
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Canım Hülya, bayıldım bu pastaya. Fareler şahane görünüyor :)) Hele boylu boyunca uzanmış olana bayıldım :)) Tek kelimeyle harika :))))

Oğuzkaana mutlu nice uzun seneler dilerim...

Nukhet dedi ki...

Hulya

Pastandaki fareleri gorunce insanin ev de fare besleyesi geliyor. Bu kadar mi sevimli yapilir peyniri yiyen fareler, yeniden ellerine saglik canim. Optum

Hülya dedi ki...

ZERRİN'ciğim;pembe farenin yüzünde ki o ifadeye ben de bayıldım ve çok sevdim;)Göbüşü de şişmiş ya hani.Elinde peyniriyle uyuyakalmış bir de;))

Teşekkürler canım;))

NÜKHET'ciğim;fareden o kadar çok korkmama rağmen farelerin bir pastada bu kadar yakışık duracağını hiç tahmin edemezdim doğrusu.Sevimli oldular gerçekten ama yine de evde beslememeyi yeğlerim;))

Damak Tadı dedi ki...

En has gelinimizin (ailesinin,sevdiklerinin)Kandillerini kutlayıp hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Kocaman öpüyorum o güzel yanaklarından canım.Allah korusun seni ve aileni(tüm arkadaşlarımı da).

Sevgilerin en en en en güzeli seninle olsun.

lalecik dedi ki...

Hülyacığım merhaba, E.Başdoğan bu işin piri ama senin pastan ondan çok daha güzel olmuş açıkçası. Ellerine emeğine sağlık. Ayrıca yaptığın her pastada renkleri çok iyi kullanıyorsun.
Sevgiler.

hayatkazanbenkepce dedi ki...

Diğer şeker hamurlu pastalara göre konsepti çok değişik görüntüsü mükemmel çok hoş bir pasta olmuş .Ellerinize sağlık
Beni ziyaret ederseniz çocuklarımla ilgili yazıyı okuyunca önerilerinizi mutlaka bekliyorum .
Bu arada beraat kandiliniz kutlu olsun ...

Unknown dedi ki...

Kandilini kutluyor ve tüm dualarının kabul olmasını diliyoru. Ve yardımların için tekrar teşekkürler..

NiNo dedi ki...

kandilini kutlarim canim

Tuba dedi ki...

Hulya'cigim, sevgili dostum, nihayet evime vardim, yol yorgunlugumu da attim. Simdi de cayim elimde arkadaslarimi ziyaret ediyorum. Her zaman ki gibi harikalar yaratmissin. Seninle karsilasmak kismet olmadi ama hic olmazsa telefonda bol bol konustuk. Neyse simdilik hoscakal, sevgilerimi gonderiyorum..

Hülya dedi ki...

GÜL'üm;geçmiş kandilini kutlarım ben de.Ve yüreğinden geçen tüm güzellikler senle olsun canım...
Bu arada paketiniz elime ulaştı.Çok sevindim.
Teşekkürler ve sevgiler...

LALE'ciğim;güzel sözlerin için teşekkürler canım benim.Güzel bir pasta oldu ben de çok sevdim.Renkler konusunda eksik yanlarımı doldurmaya çalışıyorum.Yavaş yavaş olacak gibi;)Bu arada geçmiş olsun dileklerimi yineliyorum canım.
Bir daha hiç üzülme...

HAYATKAZANBENBENKEPÇE diyen ve dünya tatlısı ikizlerin annesi;hemen geçiyorum sayfanıza.Umarım bildiğim bir konudur da fikir beyan edebilirim...
Sevgiler..

MİSKET LİMONU;ben de geçmiş kandilini kutlarım.Çok rica ederim ne demek;))

NİHAN'cığım;ben de senin...

TUBA'cığım;yorgunlukların bitmesine çok sevindim.Evet ben de çok isterdim görüşmeyi ama hayat işte.Bazen müsaade etmiyor.Gerçi sesini duymak da yetti ya...

Sevgiler canım...

Adsız dedi ki...

çok güzeeel hemde harikaaaaaaaa
:)

Hülya dedi ki...

ADI SAKLI ARKADAŞIM;teşekkürler....

Adsız dedi ki...

FARELERE BAYILDIK.GERÇEKTEN ÇOK GÜZELLER.KÜÇÜK OĞLUM O GECE İKİ FARE YİYİNCE KIYAMET KOPTU.SONUNDA ORTAYI BULDUK.O GECEYİ VE FARE KAVGASINİ HİÇ UNUTMAYACAĞIM.SONSUZ TESEKKÜRLER ABLAMA.
FİGEN.

fidaneli dedi ki...

hulya varya sen muhtesemsın wallahı yaaa:))) bu pastalar supper otesı olmuslar:)) cok becerıklısın... beyaz evınde harıka ama ben bu farecıklere bıttım... banane ıste senden kopya cekıp yapıcam (bakalım becerebılecekmıyım heheheh)

sevgıler
fıdan

Hülya dedi ki...

KARDEŞİM;senin çocuklarını hiçbir vakit senin çocukların gibi görmedim.Göremem de...Kendi evletlarımdan ayırmadığım 3 can daha var sen de.Ne heves ederlerse yapmak bana farzdır.Zaten Oğuzkaan pastanın paketini görünce "Biliyordum.Teyzem illa birşey yapar dedim ben anneme"deyiverince beni ne kadar iyi anladığını gözlerimle de gördüm...

İsterim ki çocuklarımız iyi olsun.Mutlu olsun...

Sevgiler....

FİDANELİ'm;senin farelerini de sabırsızlıkla bekleyeceğim...Eminim çok şirin olcak onlar da...

Kolay gelsin şimdiden...