21.12.2007

BAYRAM MÜNASEBETİYLE KAPALI DEĞİLİZ EFENDİM...

Demem odur ki;hatır için çiğ tavuk bile yenir.Hatta müthiş bir programlamayla diğer pastalardan daha az bir vakitte bile çalışmalar sona erdirilir vs.vs.....Bu bayram zaten almış başını gitmiş vaziyetteyiz manen...Ana yok-baba yok :(
Ben de hani onların eksikliğini hissettirmemek babında azim had safhadaydı anlayacağınız.İlk gün babaanne,annaanne,dayı,teyze,amca ziyaretleri ve ziyaretler öncesi hediyelerimi pişirme;) işleriyle meşguldüm.1 frambuaz soslu cheesecake,2 kalıp meyvalı kek,1 ölçü olamayan marshmallovlarım,1 tepsi sünger tatlısı pişirdim.Bayram günü iş yapılır mı demeyin.Arefe öğleden sonrasını iş de geçirmiş ve eve dönüşü gece yarısını çoktan geçmiş birine ne olur bayramda iş yapılır mı demeyin;)

Eğer ki ben telefon kullanma konusunda özür sahibi olmasaydım bu keklerin fırına girme saati akşam 10'u bulmayacaktı.Ama oluyor işte.

Aslında çok panikledim baştan.1 ay kadar öncesi tenis raketi konseptine karar verilmiş pasta son anda Uludağ'da kayak yapan süslü bir genç kıza dönüşecekti ammavelakin benim gözümün önünde Alp disiplini yapan bir iki kayakçı siluetinden başka hiçbirşey yoktu.

Pandispanyayı 10 kişilik olarak düşündüğüm Adisababa(Kümbet)kalıpla pişirdim.5 yumurtalı kakaolu klasik kekimle yine.Kek pişerken vanilyalı dolgu kremasını da pişirdim ve kızımızı pembeler giydirip modellemeye çalıştım.Pandispanya pişince sıcak olmasına bakmadan önce üzerinde oluşan istemediğim bombeyi düzgünce kekten kesip çıkardım sonra da enlemesine 2'ye kestim ve ara katları biraz sütle ıslatarak krema ve kıyılmış bitter çikolata parçalarıyla kapladım.Üstte oluşan bombeyi traşlayıp,dağ olacak kümbet pastanın önüne doğru hani sanki küçük tepecikler,engebeli kar tepecikleri varmış gibi yerleştirdim.O parçaları katlara ayırmadım.Zaten küçükdüler sadece hafif ıslatarak etraflarını ince bir kat krema ile kapladım.

4 saat buzdolabında beklettikten sonra 1.200gr.şeker hamurunu merdaneyle açtım.Bu hamur fazlaydı ama önde ki tepecikleri kaplayamam endişesiyle elimi bol tuttum.Hamuru giydirdiğimde 800 gr.şeker hamurunun işimi görmüştü.Tepeciklere hamuru yedirmek çok zevkliydi.Çünkü elinizle çok güzel formlar yakalayabiliyorsunuz.Yaptığınız en ufak bir bombe bile tepe hissi veriyor. Pastalarımı genelde gece yaptığımdan çok net fotoğraflama şansım olmuyor.Sabah da aydınlığı görene kadar işe vardığımızdan çekimler problemli maalesef.Bu yüzden kusuruma bakmayın lütfen.

Pasta üstten bakınca sanki düz gibi dursa da değil.Üstte ki resimden daha net anlaşılıyor kompozisyonu.Arkada kocaman bir tepe ki bu Uludağ oluyor,önünde şehre doğru inen küçük tepeler.Monte aşamasından sonra pudra şekeri eledim tüm pastanın üzerine.Hatta kızımızın az önce kayıp geldiği yola kayaklarının izini de yapmaya çalıştım ki sahiciliği artsın diye;)

Ben sevdim bu pastamı da.Dilerim Deniz'de çok sever...

27 yorum:

Adsız dedi ki...

Canımın içi Hülyam,

bayramınız kutlu mutlu olsun.. Yavru kuşların da, eşinin de senin de...

Bu sırada uludağ konseptli pasta nefis. Hele kar izlerine bayıldım. Denizin de seveceğine eminim :)

Deniz'in doğum günüyse mutlu yıllar.. :)

Sıcacık sevgiler hayatım...
www.misssgibi.com

Unknown dedi ki...

Süper olmuş süper ellerine sağlık canım.
Sevgiler..

ufukmutfakta dedi ki...

Kim sevmezki böyle bir pastayı, Deniz de sevmesin. Ben bayıldım valla. Ellerine sağlık Hülya'cığım. haaa Deniz'e söylesene yoldan çekilsin, ben aşağı kayıyorum da henüz acemiyim. Onun izlerini takip ederek geliyorum, üstüne düşmeyeyim bu bayram günü:)

gülriz dedi ki...

Günebakanım Hülyam; pasta çooook güzel olmuş; bayılıyorum senin şu küçücük detayları bile ince ince pastana işlemene... Canım Hülyam, işler yoğun olunca maalesef bayramda da iş yapılıyor :( Mutlu mesut, çoook güzel bayramlar diliyorum ve yanaklarından kocaman öpüyorum

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

İyiki kapalı değilsiniz. Ben bu uludağ konseptli pastaya bayıldım. Kayak izleri, kenardaki kar birikintileri herşey çok güzel yansımış pastaya. Elleriniz dert görmesin. Ayrıca peykek de trufflarda çok güzel. Huzurlu sağlıklı mutlu şeker gibi bayramlar diliyorum. Sevgiyle...

Ferah Gülşen dedi ki...

Elinize sağlık. Kayaksever olarak çook hoşuma gitti. Ben de yakinda doğumgünü yaklaşan kayak delisi eşime buna benzer konseptte bir pasta yapmayı hayal ediyordum. İnşallah seninki kadar başarılı olurum.
Sevgiler, iyi bayramlar diliyorum.

♥ Suzi ♥ dedi ki...

Harika olmuş,ayrıntılara bayıldım...Ellerine sağlık,....

pecete dedi ki...

Pastan güzel, sen güzel... Sen yüreği geniş kadın şeklinde hem anne hem de baba olursun... İyi bayramlarımız olsun bacım. Seni öpüyoruz çok çok.

Nukhet dedi ki...

Hulyacim
Sen yapim asamalarini anlattikca ben de seninle birlikte yasiyorum sanki. Beni hic yaniltmiyor ve hep harika seyler yapiyorsun. Yeniden ve yeniden tebrikler. Ve de elbette guzel bayramlar. Sevgiler

Eya dedi ki...

Hülyacigim...

Merhaba, sayfana bayildim.Pastalarin harika. Artik seni hep ziyaret ederim. Taze blogcu olarak bende beklerim.
Byaramini da kutluyor sevgilerimi yolluyorum.

Zehra

Yaren dedi ki...

Merhabalar,kurban bayramini yürekten kutlar ve daha nice mutlu bayramlari sevdiklerinle karsilamani dilerim canim.

Adsız dedi ki...

GÖZLERİ GİBİ YÜREĞİDE GÜZEL,
HERKESE YÜREĞİNDEKİ SEVGİYİ VE GÜZELLİKLERİ CÖMERTCE DAĞITAN CANIM ARKADAŞIM
HEM BENİ HEMDE YEĞENİM DENİZİ
SEVİNDİRDİĞİN HATTA BAYRAM ÇOŞKUSUNA DOĞUM GÜNÜ SEVİNCİNİDE KATTIĞIN ,YAŞATTIĞIN İÇİN SANA BİNLERCE TEŞEKKÜRLER
NURAN

Pasta Saati dedi ki...

Bu pastayı beğenmeyecek yoktur sanırım...Nefis olmuş!

ayseyaman dedi ki...

Hülyam pasta çok şirin olmuş, hele Deniz'in parmaklarina bayıldım..:))
Kayakçı kızımızın doğum günü kutlu olsun, nice yıllar dilerim...Pastasını eminim çok beğenmiştir...
Ellerine sağlık..
Geçmiş bayramın mübarek olsun...:)
sevgilerle

Adsız dedi ki...

Hülyacım , bende sevdim senin bu pastanı :) Çok gerçekçi olmuş , ellerine sağlık şekerim

Öpüldünnnnnn

Tijen dedi ki...

Hakikatli kadınların hali başkadır! Sen de hep sevgi gör sevgili Hülya.

sg dedi ki...

Harika olmuş Hülya Hanım ellerinize sağlık

Tulosh dedi ki...

Hülyacıgım ne kadar güzel olmuş, pofuduk pofuduk karlar insanın hayalinde canlanıyor. Ellerine sağlık, kocaman öpüyorum.

HULYA dedi ki...

Sevgili adaşım,
ziyaretin beni çok sevindirdi.Gerçi bayram münasebetiyle hemen iade-i ziyaret yapamadım ama anca bugün fırsat bulabildim.Şeker hamurlu pastalarına bayıldım.Ben de denedim bir kere şeker hamuru yapmayı ama ne yazık ki beceremedim.Daha sonra yeniden denemeyi düşünüyorum.Bu sefer başarabilirim inşallah.Ellerine sağlık.Sevgiler

meleginmarifetleri dedi ki...

hülyacım yine harikalar yaratmışsın canım nedir bu böyle bayıldım yaaa ellerine sağlık canım sevgiyle kal öptüm

Mutfak Havlusu dedi ki...

blog arkadaşlarımızı ziyaret ettiğimde bazı görüntüler karşısında sözcük bulamıyorum yazamıyorum.
biliyorum garip gelebilir ama çok ciddiyim,ama gene bu güzel görüntüyle karşılaşınca içimden geldiği gibi yazıcam dedim
çünkü böyle emeğin her tarafından damıtıldığı bir görüntüye kayıtsız kalmak mümkün değil!

Aybike Ceylan dedi ki...

Canim ellerine saglik, cok cok guzel her zamanki gibi, ve cok canli bu seferki, gercekten kayiyormus gibi, harikasin.

Sevgilerimi gonderiyorum.

Özlem dedi ki...

Hülya' cığım,
o bayram telaşında bile bunlarla uğraşabiliyorsun ya helal olsun sana, maşallah. Yine çok hoş şeyler çıkmış ortaya, Ellerine sağlık.

Bu arada geç oldu ama geçmiş bayramını ve yaklaşmakta olan yeni yılını kutlar, ailenle sevdiklerinle beraber daha nice sağlıklı, mutlu yıllar geçirmeni dilerim.

Görüşmek üzere, sevgiler.

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Çok güzel!! Yazı da pasta da :))

Hülya dedi ki...

ZERRİN'ciğim;kar izlerine ben de bayıldım canım;)Deniz'de sevmiş...Sevgiler...

SELDA'cığım;teşekkürler canım;)

UFUK'cuğum;pastamı beğenmiş olman öyle güzel ki...Deniz'e dedim o da dedi ki:Ben de daha çok acemiyim.İzlerim Hülya teyzenin bana kıyağıdır;)Arada düşme izleri de olmalıydı;))

GÜLRİZ'ciğim;evet canım işler yetişmeyince aynen dediğin gibi oluyor...Detayları seviyorum ben de.Daha bir anlam katıyor.
İyi bayramlar canım sana da...

AYSEL'ciğim;ne güzel sözler bunlar.
Ben de bayramını kutlarım...Sevgiler...

PASTALİLA'cığım;kimbilir nasıl güzel bir pasta olacak seninki de.Sabırsızlıkla beklemedeyim.Bana da haber ver olur mu?

SUZİ'ciğim;sağol canım..Teşekkürler..

PEÇETE'ciğim;hem ana olduk,hem baba,hem yar,hem ev kadını,hem de iş kadını olduk bu bayram.1 gün izinli diğer 3 günü işte geçirmiş biri olarak diyorum bunları...Ben de sizi çok öpüyorum bacım...

NÜKHET'ciğim;ben de aynı şeyleri senin için düşünüyorum.E tabi seninle ilgili düşüncelere kalite ibaresini de eklemek gerek şekerim...İyi bayramların olsun hep...Sevgiyle...

ZEHRA'cığım;her zaman beklerim canım...Sevgiler..

YAREN'ciğim;ben de sana iyi bayramlar dilerim her daim...

NURAN ABLACIĞIM;seni buralarda bilfiil görmek nasıl güzel birşey anlatamam.Şok oldum yazını görünce...
Ben eğer senin dediğin gibiysem ne mutlu bana.Hocam kim?Ben kimin kölesiyim?;)
Elimden ne geliyorsa hatta gayret sınırlarımı zorlasam bile çevremi mutlu etmeye çalışıyorum.Bunu Deniz'in sesini telefonda duyduğumda mutlu etmenin ne özel bir duygu olduğunu daha çok anladım ve doğru yolda olduğumu tembihledim kendime..
Tüm bayramlarınız böyle geçsin isterim..Sevgiyle...

PASTA SAATİ;teşekkürler canım.iNŞALLAH...

AYŞE'ciğim;pasta 1,5 saatlik bir yola gidecekti.Bu yüzden sağ salim ulaşıp ulaşmadığını kontrol için aradığımda Deniz çığlık çığlığa pastasını anlatıyordu.Öyle mutlu olmuş ki.Tabi ben daha da mutlu oldum.Elleri konusunda daha iyisi olur muydu?Olurdu elbet.Ama sen sevmişsin;)Bu konuda daha çok çalışmam gerek...
Sevgiler canım...

PASTARDA'cığım;o izler yok mu o izler.Tüm gerçekçilik onlarda...Sevgiyle...

TİJEN'ciğim;umarım öyleyimdir ve hep dediğin gibi olur...Sağolasın...

SİBEL'ciğim;teşekkürler canım...Oğluşun da çok tatlı olmuş;)

TULOSH'um;pofuduk pofuduk karları ben de sevdim;)

HÜLYA'cığım;hoşgeldin..
Başlarda ben de hiç beceremedim ama zamanla oluyor bazı şeyler...Sen de yapabilirsin eminim...Hülya'lar azimlidir;)

MELEK'ciğim;sağol canım...

MUTFAK HAVLUSU;emeğe verdiğin değer karşısında asıl ben diyecek söz bulamadım.Çok teşekkürler..

AYBİKE'ciğim;bu kayak izlerinin yapımı çok basit de olsa çok inandırıcı oldu.Beğenmene sevindim..Sevgilerimle...

ÖZLEM'ciğim;canım iş başa düşünce bayram seyran durmak yok oluveriyor birden...
Senin de geçmiş bayramın kutlu olsun canım...Sevgiler..

EVCİLİK LEZZETLER;Teşekkürler...

Adsız dedi ki...

2007 yılı acılarımızla, sevinçlerimizle geride kalacak. 2008 daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirsin. Yaşamında güzel yıllar, mutlu yarınlar, gerçek dostluklar hep seninle olsun. Yeni yılın sana ve tüm sevdiklerine sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim. Mutlu Yıllar arkadasim

lalecik dedi ki...

Hülyacığım harika görünüyor pastan, ellerine sağlık. Resim konusunda bende aynen senin yaşadıklarını yaşıyorum ve istediğim gibi resimler çekemiyorum.Yeni yılda da bol pastalı günler diliyorum sana:)