7.09.2008
ŞAM İŞİ
Önden resmi koyup,günler sonra gelen tarifli sayfaları sevmiyor(d)um.Bu da öyle bir posta işte.Halbuki hiç de öyle bir niyetim yoktu.Demek ki,kafa hoşluğu,iç serinliği e bir de vakitli olacak herşey.Kafam hiç hoş değil şu sıralar.İki arada bir derede sıkışıp kaldık ailecek.Sebep,ustalar.Tabi şu inşaat işinde hiç mi iyi usta denk gelmedi bize geldi elbet ama durum öyle böyle değil ey okur!Ne bu eve aidiz ne öbür eve.Eşyalar bölük pörçük.Sinirler had safhada.Hayalim hiç bir tarafı dağıtmadan ufak ufak taşınmak ise de maalesef sizin kontrolünüz dışında olanlar var.Mesela,marangozun elamanı işi bırakmış fatura sizin.Nasıl?İşler daha doğrusu çocuk odası yetişmiyor.Gardrop geliyor,ranza bir aralar gelir bakalım.Allahtan bugün kocaman bir adım attık da terslik olmazsa bayrama evdeymişim.Usta öyle diyor!
Alçı işinde problemli yerler vardı evde.Benim öyle sıtkım sıyrılmış ki lazım değil böyle de taşınırım diyordum kendi kendime ama firma sahibi tesadüfen evin alçı-boya işini gördü ve beğenmedi.Ustalar yine girecek:(Ama ev de temizlendi bu arada..!Neden hep isteklerimizden biri gerçekleşirken diğerinin ucu yine bize dokunur ki?Alçı-boya düzeltilsin evet de ev de kirlenmesin artık.Ev,iş,ev arası e okullar açıldı malum.İçim sıkıldı resmen.Hani bir ev yapanı görsem hazır ev al,içini döşetmeye uğraşma demeyi görev edinmek istiyorum kendime.Ben üzüldüm,başkaları üzülmesin felsefesi bundan sonraki hayat görüşümdür.Duyurulur!
Şimdi onca dertlenme arkası bir tatlı tarifi gelsin bari, konuyu şekerlendirmek babında.
Şam işi onca iş arasında yapılan bir tarif değil maalesef.Zira evde tencere kaynamıyor bu aralar.Her top patlama da annemdeyiz;)
Tarif arşivden ve gönül dostum Müge'den.Şam işi tatlısını görür görmez denedim.Tatlısever bir aile olarak beğendik ama epey şekerli bir tatlı.Çok tatlı sevmiyorsanız şekeri azaltabilirsiniz.Yalnız kan şekeri düştüğünden midir nedir Ramazan ayında illa da tatlı aranıyor.Yumurtasız ve yağsız olması da cabası.Aslında ben , hani elle ittikleri arabalarında şam tatlısı satan esnaflar vardır ya çocukluğumuzdan.Hah onların tatlı tarifini aramaktayım aslında.Bulamadım.Bulan,bilen varsa paylaşırsa da ayrıca çok sevinirim.
ŞAM İŞİ TATLISI
Hamuru için:
*1 su bardağı toz şeker
*1,5 su bardağı irmik
*1 su bardağı yoğurt
*1/2 su bardağı un
*1 paket kabartma Tozu
*1 paket vanilya
Şerbeti
*3 su bardağı şeker
*2,5 su bardağı su
*1 t.kaşığı limon suyu
Ayrıca
*Sıvıyağ(Tepsiyi yağlamak için)
*1-2 yemekkaşığı şeker(Tepsiye serpmek için)
*Badem
------------------------------------
-Tüm hamur malzemesini karıştırın.Yoğun kıvamlı oluyor.
-Küçük bir tepsiyi sıvıyağ ile yağlayın ve biraz toz şeker serpin (24 cm kullandım) hamur malzemesini kaşık yardımıyla yayın.
-Bademleri üzerine yerleştirin.180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin.
-Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın.Kaynadıktan 1-2 dk.sonra limon suyu ekleyin.Ocağı kapatın.
-Fırından çıkan kekin üzerine sıcak şerbeti bir kepçe yardımıyla dökün.
Kek ve şerbet sıcak olacak.
Teşekkürler Müge...Herkese iyi Ramazanlar...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
15 yorum:
oyy oyy oyy.. :)
oğlum 2sene önce iskenderunda askerlik yaparken,onuda alıp antakya ya geçmiştik.(aman ne muhteşem bir mutfaktır anlatamammm !! )
orada tatmıştık bu tatlıyı.malum suriye komşusu olunca ,tatlı diyarıda oluvermiş antakya.
gayet ballı tazecik kaymakla lezzetliydi.benim askerim bayılmıştıı. o pek severde böyle baba :) tatlıları :))))
eline sağlık.. tarifde görürüz yakında !!
SVGLRR Hayırlı ramazanlar.
yemek namedemi gormustum tarifini acep :) sen yazmmamissin tarif bekliyoruz ellerine saglik....
Tatlı ağız sulandıracak kadar güzel görünüyor
Tarifi bekliyoruz.
Sevgiler
Sevgili Hülya nasıl güzel bişi bu böyle!!! ellerine sağlık.çok çok leziz görünüyor.
sevgilerimle...
Merhabalar,
Cok hos bir tatli,hiç duymadim tarifi sabirizlikla bekliyorum,görüntü mükkemel.
Hayirli ve berketli ramazanlar dilerim,sevgiler.
Hülyacığım,
Muhteşem bir fotoğraf olmuş.Çok lezzetli görünüyor.
Sevgiler
hülya'cigim merhaba,
seni merak etmeye baslamistim canim. öncelikle hayirli ramazanlar, insallah evinizden bereket hic eksik olmaz ve umarim hepiniz iyisinizdir. canim tatli muhtesem görünüyor, ellerine saglik. sana gül`ün dedigi kadar var, has gelinsin gercekten:-)
buarada unutmadan, ben dün aksam ne zamandir yapmayi düsünüdügüm pratik helva tarifini denedim ve cok cok güzel oldu. sivi yag ile yapilmasi cabasi. bu güzel tarifi bizlerle paylastigin icin cok tesekkür ederim.
sevgilerimle
nese sahin, zürih
Şam işimi Çan işimi olur bilmiyorum ama tatlıdan istiyorum:))))Fotoğrafta muhteşem gözüküyor ellerine sağlık........
Canımcımmmmm,
Bende bütün arkadaşlara katılıyorum. Harika görünüyor :)))
Tariffffffffffff alalım hemen :))
Ellerine sağlık
Dear Hulya
Thanks for passing by my blog....i love your site and am learning quite a few things from your posts.
Canim Hulya'cigim,
Ne cok severim ve ne cok zaman oldu yemeyeli. Ellerine saglik, tarifini yazdiginda bakalim burada ki malzemeler ile yapabilir miyim? Seni cok opuyorum, tatli aileni de, sevgilerimi gonderiyorum.
NUNU,okul için Mersin taraflarındaydım.Oranın damak lezzetini az buçuk bilirim.İlk künefe oralarda yemiş bayılmıştım.Farklı bir kültür oralar.Ben de severim baba tatlıları:)
Sevgiler...
NİNO'yok bu tarif Müge'den;)
ŞEKER PASTA,tarifi geçtim şimdi.Beğenmeniz dileğimle...
NESLİHAN,biz sevmiştik.Dilerim beğenirsiniz...
HURİYE,ben de ilk denedim.Revani yapardım ama bu da ayrı bir lezzet.Sevgiler.
PELİN,sağol canım.Fotoğrafı beğenmene de sevindim.
NEŞE,sana da iyi Ramazanlar canım.Un helvası çok pratik gerçekten ve olmama ihtimali de çok az.Beğenmenize sevindim.Afiyet olsun canım.Sevgiler...
DİLEK,biz dün dipdibe değil midik senle?Ne vakit yazdın yorumu.Alem kızsın ne diyeyim!Şam işi Şam:)
ZERRİN,muhtemelen uyuduğun bir vakit de ben sana ve arkadaşlara ceveplar yazmaktayım.Gör bak gündüzler falan yetmez olmuş artık arkadaşına:)
ANAMIKA,thank you.Lovely:)
AYBİKE,yorumları yazrken bektim da sayfamda sahur vakti 3 kişiyiz.Biri ben,e biri de senmişsin 3. kimdi acaba?:)
Ne hoş ve ilginç bir duygu aynı anda aynı yerde olmak.
Sevgiler...
Gönül Dostum;
Öncelikle ellerine sağlık, tatlı ekrandan dışarı taşıyor gel beni ye diyor kesinlikle..
Şimdi sana bir iki ip ucu, hani sokakta satılanlar gibi istiyorum demişsin ya. Bu tarif anneme ait ve o yaptığı zaman tamda dediğin gibi olur :) Bu hafta sonu misafirlere gene yapacaktım elim her zamanki gibi 26 cm lik turta kalıbına gitti. Annem "Ne yapıyorsun sen ?" dedi ! "O kalıpla yaparsan incecik bir revani olur, yanlış!" "E dedim ben hep böyle yapıyorum hatta blogdada böyle yayınladım:)
Tarifin doğrusu: Tatlı bir mini fırın tepsisine yada en az 20x30 ölçülerinde bir borcama dökülecek. İncecik olacak yani, üzeri de iyice turuncu olacak öyle portakal rengi falan değil neredeyse kırmızı, tatlıda şerbette sıcak olacak ve 3-4 saat yada 1 gece bekleyecek.
Sen birde böyle dene ve bakalım istediğin gibi olacakmı?
Hatta dur ben bu dip notu blogumada ekliyim :)
Öperim çok çok.
:)
sevgiler
aynur
Hülyacigim...tasinma isinde kolayliklar diliyorum.Bilirim pek zordur.Böyle durumlarda mutlaka evdeki hesap carsiya uymaz.Hele isin icine USTA giriyorsa.Maalesef bu ustalara bagimli olmak zorunda kaliyor insan.Ama olsun, sabret.Sonunda düsünsene temiz temiz yepyeni bir ortam, ve sen yine mutfaginda yenilikler üretmeye devam...sevgiler
Bu arada tatli da SÜPER...
zehra
Yorum Gönder