9.04.2010
TAHİNLİ KURABİYE & BAKLAVA HAMURUNDAN BÖREK
Yıldız'ın sofrasından tariflerle devam edelim istiyorum.Bugün için farklı bir tahinli kurabiye ve baklavalık hamurdan börek tarifi var.
TAHİNLİ KURABİYE
*1 su bardağı tahin
*1 su bardağı pudra şekeri
*150-175 gram margarin/tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 su bardağı kıyılmış ceviz
*2 -2,5 bardak un
--------------------------
-Oda ısında margarin ve diğer malzemeler karıştırılıp,yoğurulur.175 derece ısıtılmış fırında 14-15 dk beyaz kalmasına dikkat edilerek pişirilir.
Yıldız'ın notu:Kendi fırınımda 15 dk.pişirip,fırını kapattım.Kurabiyeleri fırın soğuyana dek içinde beklettim.
BAKLAVA HAMURLU BÖREK
*1 paket baklava hamuru
*1 su bardağı çiçek yağ /margarin karışımı ( 3:1 oranı)
İç malzemesi:
*300-400 gram kıyma
*5-6 orta boy soğan
---------------------------
-Kıyma ile soğanı kavuruyorsun.
-Baklava hamurunu alıp, fırça ile yağlıyorsun.Üzerine bir hamur daha koyuyorsun. Kıymalı harcı kısa kenarına koyup, çok sıkıştırmadan kalem şeklinde sarıyorsun. Fırın tepsisine yerleştiriyorsun. 1 paket baklava hamuru bir tepsiye denk gelecek şekilde şıkıştırarak yerleştiriyorsun.
-Bir gece buzdolabında bekliyebiliyor.Çıkardıktan sonra yumurta sarısı sürüp 180-200°C de altı kızarıncaya kadar pişiyor.
***Nedense kıymalı böreğin fotoğrafı kıyıda köşede kalmış.En net halini Arzu'nun tabağında yakaladık.Portakallı pasta diliminin yanındaki kare dilimlenmiş börekden bahsediyoruz.Arzu'cuğum "Tabak ve sahibi"konsepti için verdiğin poza da ayrıca teşekkürler.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
ne bayılırım tahinlikurabiyeye biraz kalorili ama yinede vazgeçmem...ellerinize sağlık
AYDİLBER;güzel tadlar neden bol kalorili olur ki zaten?:(
Yorum Gönder