Tarifin orjinali sevgili Ayşem'den.Kendisi çok da güzel resmetmiş:)Sadece kalıbımı orjinalinden hariç 26 cm.kelepçeli kullandım.Taban malzemelerinde 50gr.kadar fazla margarin kullanarak ölçüyü kendimce arttırdım.İlk deneme için bana göre iyiydi ama üst malzemelerini de arttırmalı mıydım bilemedim.Çünkü yoğurtlu harç 22cm'e göre olmasına rağmen benim 26cm.lik kalıbı sıfırlamıştı.Taşacak diye korktum ama pişince de kenarı yüksekce kaldı biraz.Bu konuda deneyimli olanlar beni aydınlatırlar mı?;)))Bu yaşadığım bir problem mi mesela?Yoksa cheesecake bu formda da olabilir mi?Kamiş sen de bir ses ver?Tulosh sen de bilirsin bu işleri;)
18 yorum:
ellerine sagli Hulya
Ben de bugune kadar hib cheese cake yapmadim ama deneme istiyoum. Insallah ben de basaririm. Yasasin randevularina sagdik olanlar. Sevgiler
Nukhet
şekerciğim ne ara hemen girdin bu güzel resmi azzzzz önce baktım yoktu birşey çıkmadan birdaha bakiğim dedim hop iki yorum gelmiş bile burda ilk yorumları ben yazarım gibi bir iddam yok ama seni takipteyim hemde çok fenaaaaaa hülyacığım soruları cevaplarından çıkarmaya çalışıyorum ama neyse bunu sonra yazarım bu arada ben daha kurabiyeleri yapıcam asla hızınıza yetişemem belki bu hafta sonu zaman yaratırım ama görüntü süper olmuş
Merhaba Hülya:)
çok usta sayılmam bu konuda ama şimdiye kadar 6-7 kere cheesecake yapmış biri olarak deneyimlerimden diyebilirim ki:) kenarının yüksek kalması normal bir durumdur:) Telaşa gerek yok:)
sevgiler
Hülyacığım ellerine sağlık harika görünüyor :) Çok güzel bence. Yalnız ben cheesecakelerin tabanı ince olduğunda daha bir hoşuma gidiyor. Birde taban için kullandığım hamuru yanlara pek çıkarmıyorum. Ne fark var diye sorarsan :) inan hiç fark yok. Bu cheesecake her türlü afiyetle neşeyle yenir. Ben sadece peynir dolgusunun lezzetini daha fazla hissetmek adına öyle yapıyorum. Tamamen damak zevkine kalmış istersen birkezde öyle dene.
Her cheesecake yaptıgımda orta kısmında biraz çökme olmuştur. Ben artık alıştım :) özelliklede meyve soslu veya çikolata soslu yapacaksam hatta bu işime bile yarıyor. Soslar kenarlardan taşmadan güzelce dolduruyorum :) Blogumda daim çikolatalı cheesecake var mesela bir göz atabilirsin istersen.
Cheesecake için yorum yazarken tarif not ederken hep mutlu oluyorum :) çok seviyorum ondan sanırım. Görüşmek üzere Hülyacıgım.
HİHİ0926;??????????!!!!!!!!!!!!
Sevgili NÜKHET'ciğim;teşekkür ederim hayatım.
Dene bence biz çok sevdik lezzetini,farklı bir tat...
Sevgili AYNUR'cuğum;hayatım soru falan yok.Kendi içine bir yolculuk yap bence.Ben öyle yaptım;)
Sevgili PINAR'IN KLUBESİ;içimi rahatlattın.Süpersinnnn;)
Sevgili TULOSH'cuğum;bu tarifte kenarlar 4 parmak kadar yukarı taşacaktı.Ayşem öyle demiş;)Ama ince tabanlı olanı da denemek isterim...
Hülyacım,
Ellerine sağlık şekerim:)
cheesecake en sevdiğim tatlıdır kendisi ama o kadar vaktim yok ki artık hiçbirşeye hayatımda ilk defa ciddi ciddi temizlikçi mi tutsam acaba diye düşündüm:(halbuki ben evimi temizlemeyi güzel kokulu yiyecekler yapmayı o kadar çok seviyorum kiiii...neyse bak döktüm yine içimi sana:)
bu arada bloğumda da söküldüm..mimlemiştin ya:)bakarsın bi ara...öptms!
Merhaba HUlYAcim,
Ben de cheese-cake yapmistim daha once ama benimki pismeyen bir cheese-cake idi. Tabani tamamen kepekli buskuvi idi, margarinle karistirip sikistirmistim. SOnra uzerine labneli kremsantili karisim hazirlayip dokmustum. Soguk yemistik. Cok guzel olmustu.
Sevgili KİKİ'S DESIGN;eee tabii ki vaktin olmaz.Üretim kolay iş mi?Sen git Avrupa Yakası'nın;))göbeğinde ürünlerini satışa çıkar;)Kolay iş mi anacığım.
İmzalı bir resim alalım artık ve Yunanca yazılmış bir mektup;)
Sevgili YELDA'cığım;yok mu tarifi sayfanda?Değişik versiyonları denemek istiyorum.Brownili olabilir mesela.Senin nescup da evde şanti olmadığından yapılamadı maalesef.Krema vardı ama aynı lezzette olur muydu?Bir dahakine deneneceklerimin arasında:)))
tekrar merhabalar,
tarifini bulabilirsem ekleyecegim de bulamiyorum, bircok tarifin ortalamasini yapmistim:)Resmini cekmistim, mailine gonderirim.
Kremayi kopurtursen olurdu belki ama kremada da seker olmadigi icin sekerini ayarlamak gerekir.
hülya günaydın,chesee cake lerin özelliği heralde bu ortası çökük olması.ben de yıllar önce yapmıştım.üzerine vişneli tank(toz içecek) ile sos yapıp onada biraz vişne reçeli katıp üzerine dökmüştüm.sosların taşmaması için Çöçük olması işe yarıyor heralde
canım hülyam; beni nasıl mutlu ettin anlatamam. var ya şu anda bebi hariç kimse bu kadar mutlu edemezdi. (bebiye torpil geçiyorum) ellerine sağlık çok güzel olmuş. 20cm 'lik kalıpların üstünde yapılan cheesecake'lerde ortada çökme oluyor.o yüzden hiççç kafanı takma.nice cafeler ve resturantlarda yediğim cheesecakelerin görüntüsü bu şekilde.genellikle tarifler 8'' veya 9'' kalıplara göre veriliyor. dah büyük olunca peyniri arttırmak gerekiyor. açıkçası biraz mutfak ekonomisinin dışına çıkmak gerekiyor.tulosh 'un yazdığı gibi ortasını sosla kaplamak çok iyi bir çözüm oluyor. yarın sitede farklı bir cheesecake tarifi yer alacak. farklı bir tarif ve farklı bir yöntemle pişirdim. sonuç çevreye göre başarılı idi. ama bu tarif özellikle çocuklar için çok sağlıklı diye düşünüyorum. süpersin ve tekrar çok teşekkür ederim.
Sevgili YELDA'cığım;fotoğrafları aldım.Ne güzel olmuş.Yani buradan da anlaşıldığı üzere arşivinde seni birkaç yıl idare edecek kadar tarif var.Süpersin arkadaşım!!!
SevgiliANONYMOUS'cuğum;yönlendirmen için sağol:)Vişneli tang iyi fikir.Ben frambuaz sevmemde:(Ama bir daha uğrarsan bana adını da söyle olur mu?Çok memnun olurum....
Sevgili AYŞEM;nasıl içten bir dönüş,nasıl can-ı yürekten bir iade-i ziyaret.Bilgiler için sağol.Yeni cheesecake için kapında yatıcam;)))
hülya,vişneli tank benden geldi.ama burdan yorum yaparken kendimi çok teknoloji cahili hissediyorum.ne kada zor yorum atmak. hülya dağlı
Sevgili HÜLYA DAĞLI adaşım;yorumun için sağol.Aslında ilk yazdığın yorumun doğruydu da adını not düşmemişsin.Bir de öyle denemek gerek Teşekkür ederim.Senin bu konulardaki yatkınlığını bilmeyen yok zaten;)Süpersin,sağol...
Hülya, biraz geç oldu ama ancak yetişebildim.. Cheesecakelerde ortada çökme oluyor , doğru. Fakat bu çok olursa, o zaman formu bozulur. Ben de sadece altına hamur döşeyenlerdenim. Kenarlarına çıkarmıyorum. Bunun etkisi olabilir. Bir de pişirmenin etkisi vr elbette. Her cheesecake in kendine özgü bir pişme stili var. Genelde hızlı pişenlerde ortada çökme çok olur. Fırında suya dayanıklı bir kapta su tutarsan kekin yumuşak , homojen ve çatlamadan pişmesine yardımcı olur. Fırının turbosunu kullanmasan iyi olur, çünkü çatlama yaptırabilir. Umarım yardımcı olmuşumdur. Hatta aklıma bir fikir geldi. Ben bu cheesecake püf noktalarını bloguma yazayım. Sevgiler, çok öpüyorum canım :))
Sevgili KAMİŞ'ciğim;iyi bir okuyucuyum ki dediklerini yapmıştım zaten.
1-Tarif de yanlara 4 parmak kadar hamur çıkıyordu
2-Turbo da yapmadım
3-Bir kase de su koydum
4-1 saatten fazla sürede pişirdim.Hatta fırının içinde kapattıktan sonra da bekledi...
Pek bir sorun yok gibi..
Yorum Gönder