18.07.2007

YUMURTASEVENLERDEN MİSİNİZ?

Valla biz öyleyiz;)Hele ki eşim sabah kahvaltılarında tereyağına kırılmış yumurtaya bayılır.Çocuklarda çok seviyor ama alerji oluveriyorlar hemen:(o yüzden fazla yumurta falan haşlamıyorum.Bu sıcaklarda ben her ne kadar yumurtalı birşeyler denememeye çalışsam da bu yumurta kahvaltı masamızı şenlendiriverdi aniden.Arada bir yemenin sakıncası yoktur deyip ve sadece iki haşlanmış yumurtayla denediğim yumurtanın bu m(ayonez) halinin orjinali Portakal Ağacı'ndan.Hatice hem çok güzel fotoğraflamış hem de sanırım köy yumurtası kullanmış.Çünkü onun yumurta sarıları epey koyuydu.Ama siz de benim gibi köy yumurtası kullanamasanız bile dert etmeyin.Kolay,lezzetli,farklı bir tarif emin olun.Belki de çoğunuz biliyorsunuz ama ben yine de nasıl yaptığımı kısacık yazayım;))

-2 yumurtayı katı olacak şekilde haşladım.
-Yumurtaları ortadan 2'ye bölüp sarılarını bir kaseye aldım.Ezdim.
-3-4 yemek kaşığı mayonez,biraz tuz,karabiber ve pulbiberi yumurta sarılarının olduğu kaseye aldım ve çatalla ezerek iyice karıştırdım.
-Yumurtaların içlerine bu karışımı pay ettim.
Hepsi bu kadar...;)))
HAMİŞ:Yumurtalarınız tabakta düzgün durmamak için inat ederlerse hiç üzülmeyin.Tabağa gelen kısmında minik bir düz parça kesiverin.Artık rahatca servis edebilirsiniz;)))

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Hülya, maalesef yumurta sevmeyenlerdenim:( ama pasta ve kurabiyelerden dolayı yumurta ile çok haşır neşir olduğum açık. Sevenler içinde bu sıcaklarda arada bir yemek sanırım bir şey yapmaz, tarif güzel çünkü. Canım peltenin resmini çekmediğim için yayımlamamıştım ama bu hafta sonu yine yapacağım ve haftayada yayımlarım. Böyle güzel bir tarifi bir defa yapmakla doyum olmuyor.
Sevgiler.

www.illedeyemek.com dedi ki...

nefis görünüyor herşey,emeğinize sağlık...
Yumurtayı da çok severim:))

Unknown dedi ki...

Bende geçenlerde başka bir blogda görmüştüm bu sunumu vede bayılmıştım. En kısa zamanda deneyeceğim. Ellerine sağlık. Sevgiler..

Asortik Krep dedi ki...

Benim önerim bir de yumurta sarısına zeytin ezmesi karıştırıp öyle siyahlı sarılı aynı şekilde sunmak..
Yani bir mayonezli bir ezmeli..Görüntüsü de muhteşem oluyor..

Adsız dedi ki...

Sevgili Hülya;Yağmurun toprağa hayat verdiği gibi dualarında hayat bulacağı bu gecede dua bahçesinde fidan olmak dileğiyle kandilin mübarek olsun............

Adsız dedi ki...

:)

Hülya dedi ki...

LALE'ciğim;ben de yummurta sevip kokusuna tahammül edemeyenlerdenim.Seni çok iyi anlıyorum.Pelteyi beğenmene çok sevindim.Senin sunumunla da nasıl güzel olmuştur kimbilir.
Sevgiler...
İLLE DE YEMEK;teşekkür ederim beğeniniz için.Yumurta seviyorsanız bir sabah kahvaltısında denemenizi tavsiye ederim.
Selamlar...
SELDA'cığım;biz beğenerek yedik.Umarım sen de seversin.Şimdiden afiyet olsun canım...
ASORTİK'ciğim;süper bir öneri.Denememeli hemen.İyi ki uğradın da dedin yoksa aklıma geleceği yoktu.Sağol canım...
ÖZLEM'CİĞİM,ben de geçmiş kandilini kutlar huzur ve sağlık içerisinde daha nice kandillere ermeni dilerim.Tüm Pastaland'a sevgiler...
ANONİM;benden de size
:)))