25.09.2007

PRATİK TUZLU...


Bu pratik milföy böreğini epey bir vakit oldu deneyeli.Çok severek tükettik.İçi labne peynirli bu aparatif böreğin pek bir kolay yapması...

-Milföylerin her bir karesini uygun bir kalıpla kesiyorsunuz.Ama bu kestiklerinizin 2 tanenin bir börek edeceğini unutmamak gerek.
-Kalıpla çıkardığımız parçaların yarısının ortasını daha bir küçük kalıpla çıkarıp altta kalan hamurun yanları ıslatılıp,içi daha küçük kalıpla çıkarılmış parçaları üzerine yerleştiriyorsunuz.
-Üstteki hamurun yanlarına 1 yumurta sarısı sürülüyor.Yalnız sadece üzerine sürmek gerek,yanlara değmemeli yoksa hamur kabarmaz.
-200 derecede üzerleri kızarana dek pişirilir.
-Pişen hamurlar soğuyunca içlerine çırpılmış labne doldurulur.Çörekotu serpilerek servis edilir.

Tecrübe:
Bir daha ki denemem de kare parçalardan yapmak istiyorum bu böreği.Çünkü kestiğim bu formla hamurdan çok parça artıp ziyan oluyor.Gerçi ben kalan parçaları da üzerine yumurta sarısı sürüp fırınladım ve çocuklar eciş bücüş parçalara bayıldı ama siz yine de bu ayrıntıya dikkat edin derim;))

HAMİŞ:
Bu tarifi aldığım blogu asla hatırlayamadım:(Hatta kendisine "Bu tarifi en kısa zamanda deneyeceğim"diye yorum bile yazmışken sayfayı bulamayışıma kızdım...Tarifin sahibi sayfamı ziyaret ederse ya da bu tarifin asıl sahibini bilen varsa beni uyarırsanız sevinirim...

21 yorum:

NiNo dedi ki...

canim ne kladar da guzel olmus ble bunlar ellerine saglik canim

Adsız dedi ki...

SELAM,
GÖRÜNTÜ MÜTHİŞ.KALAN HAMURLARI YOĞURUP TEKRAR KALIPLA KESMEK ZAMAN ALSADA BİR ÇÖZÜM GİBİ GÖZÜKÜYOR.YA DA KARE MLFÖYLERİ KÜÇÜK KASELERİN ŞEKLİNİ ALACAK GİBİ YERLEŞTİRİP ÖYLE PİŞİRMEK.AMA O ZAMAN DA BU KADAR GÜZEL GÖRÜNMEYEBİLİR. SEN BİLDİĞİN GİBİ YAP GENE.ZİYAN OLURSA OLSUN.
H.SAĞLI

Aybike Ceylan dedi ki...

Hulya'cigim,
Ne pratiksin,ne guzel bir fikir, eminim oglanlar bayilmislardir:)
Ellerine saglik arkadasim opuyorum.

daimamutfak dedi ki...

Hülyacığım merhabalar.
Uzun zamandır seni ziyarete gelemedim.Unuttum sanma sakın.Sebebi vardı.
Başta 1 ay süren uzun tatil.Dönüştede iş yoğunlu.
İşte geldim.Görmeyeli blogunda harika mamalar yapmışsın.Dahada uzunca bakacağım.Okuyacağım.Beceriklisiniz maşallah..sevgiler.

Adsız dedi ki...

:)
bunu sevdim çok pratik

lezzetlilerim dedi ki...

Hımmmmmmm hem nefis hemde pratik ellerine sağlık canım.
sevgiler.

Aybike Ceylan dedi ki...

Hulya'cigim,
Nasilsin arkadasim.
Tarifleri yayinladim, cok opuyorum hepinizi kolay gelsin.

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Hülya ellerine sağlık nefis görünüyor...
Bu volovanlardan ben de kahvaltıya yapıyorum, milföyü ev kurabiye kalıbıyla şekillendirip, yumurta sevmeyen böceğime yumurta sarısını, peynirle iç hazırlayıp orta kısma o şekilde doldruruyorum. Artan kısımları tekrar yoğurup şekillendirince milföy hem kabarma yeteneğini hem de lezzetini kaybediyor sanki...

Adsız dedi ki...

mrb.çok pratik bir tarif bu.görüntüsüde güzelmiş.eline sağlık canım

Adsız dedi ki...

Canım Hülyam,

varsın artsın ecüş bücüş hamurları yiyelim.. Bu şekil pek şık olmuş.. Ellerine sağlık

sıcacık sevgiler..

LaMa dedi ki...

defnede buna benzer tarif vardi sanki ,cicek seklinde milfoyler,peynirl...
akliam geldi de soylllim dedim.
operim hulyacim

Yelda Özyurt dedi ki...

Bu yontemi ben de kullaniyorum, ama bahsettigin gibi karesini:) Ama bunlar cok daha sempatik olmus;) Ayrica bunlarin icine garnituru/sosisi/sucugu biraz soteleyip koydugum gibi; ayrica tatli tariflerinde de kullaniyorum. Mesela seftalileri minik minik dograyip biraz soteledikten pismis milfoyun icini dolduruyorum, milfoyu de pudra sekeriyle susluyorum. İcine sogutulmus sutlu tatlilar bile(tarcın suslemesiyle birlikte) cok yakisiyor, benden soylemesi;)

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Bu pratik zeka blogcular çıktı çıkalı sofralarımız pek bir şık oldu. Yine herkesi hayran bıraktıracak bir fikir daha. Eline sağlık ;)

Hülya dedi ki...

NİNO'cuğum;beğendiğine sevindim;)Sevgiler...

HÜLYA'cığım;kalan hamurları yoğurup yeniden şekillendirirsen ilföyün özelliğini kaybettiğine dair bir şeykalmış aklımda.Doğru mudur bilmiyorum hiç denemedim.Aklımda böyle yer ettiği içinde çiçeklerden geriye kalanları da eciş bücüş olsalar bile pişirdim.Çocuklar için eğlenceli oldu;))Önerilerin çok güzel...Çok öperim...

AYBİKE'ciğim;evet canım arkadaşım.Oğlanlar bayıldı.E tabi büyük oğlumuz babamız da;))

DAİMA MUTFAK'cığım;dinlenip geldiğine eminim.Ne güzel olmuştur kimbilir tatilin.Sayfama hoşgeldin canım.Güzel sözlerin için teşekkürler...Sevgiler...

AYNUR'cuğum;;)))

LEZZETLİLERİM;evet gerçekten pratik.Çiçekler el oyalıyor ama daha kolay bir modelleme seçilebilir...

AYBİKE'ciğim;hemen baktım bile tariflere;)Sağolasın canım..

EVCİLİK LEZZETLERİ'm;aaa evet Volovandı di mi bunların adı.Çok eski bir tarif kitabında görmüştüm bu adı ilk kez.Volovan yaptığımın bile farkında değilken hatırlatman için sağol.
Ben de aynı fikirdeyim.Milföyler özelliğini kaybedebilir...

SARI MUTFAK;teşekkürler.Kolay ve şık bir sunum oldu gerçekten.Sevgilerimle...

ZERRİN'im MİSSS'im;sen olsaydın o an biz de eminim ecişleri yerdin;)))Eminim:)))))))

LAMA'cığım;Defne'nin linki neydi?Baksam diyorum?Sevgiler...

YELDA'cığım;süpersin ne diyem?Arşivin nasıl kimbilir?Merakta koyma insanı yayınla artık gölgede kalmışlarını...Ya da beni evlatlık al sen iyisi mi;)))

ACEMİ ŞEF'im;pratiklik konusunda çok haklısın ama okuduğunuz üzere o pratik kadın ben değilim:(Tarifin sahibi adına teşekkürlerimi sunuyorum canım.Denersen beğenceğini umuyorum;))
Sevgiler...

Yelda Özyurt dedi ki...

Ah canim ah, maalesef onlar arsivde yok, o zamanlar d.fotograf makinam yoktu ki, ama tekrar yaptigimda koyarim elbet. Asil ben sana evlatlik gelmek istiyorum:)

Hülya dedi ki...

YELDA'cığım;haftanın 4 günü sen ben de 3 günü ben sende;)Fikir nasıl?;)))

Yelda Özyurt dedi ki...

Fikir super:) Keske bir de yakin olsa...

Hülya dedi ki...

YELDA'cık;kısmet;)))

Adsız dedi ki...

Kendimden çok utanıyorum ama herkesin anladığı şeyi anlayamadım ben:( Kalıpla çıkardığımız çiçek şeklindeki parçaların yarısı kesilmeden duruyor yarısının ortasını mesela daha küçük yuvarlak bir kalıpla mı kesiyoruz? Altta kalan hamur hangisi oluyor? Hangi hamurun yanlarını ıslatıyoruz? Aslında birbirine yapışık iki kat var da fırında kabarınca mı böyle 3 boyutlu bir hal alıyor? Lütfen cahilliğimi bağışlayın..

Hülya dedi ki...

ADSIZ'a;önce hamurdan çiçek kalıpla parçalar kesiyoruz.Büyük bir kalıp bu.Sonra diyelim 30 parça çiçeğimiz oldu bunun 15 tanesinin ortasını daha küçük çiçek kalıpla çıkarıyoruz ki o çiçekler minik tuzlular olarak ortada görnüyor.Şimdi elimizde 15 ortası delik,15 tane delik olmayan ve 15 tane de minik çiçek hamurumuz var.Miniklerle işimiz yok:)Sadece ortası delik olmayan hamurların kenarlarına su sürüuoruz ve üzerine aynı boy ama ortası minik çiçek kalıbıyla delinmiş olan hamuru yapıştırıyoruz.Bu kadar....Umarım ayrıntılı anlatmışımdır.Sevgilerimle...Hem ne kadar sorarsanız o kadar yol alırsınız.Çok memnun oldum sorunuza .

Adsız dedi ki...

Çok teşekkür ederim Hülya Hanım.. Hem çok iyi bir aşçı hem de çok iyi bir öğretmensiniz:) En kısa zamanda deneyeceğim bu tarifi..