14.09.2007

SU MUHALLEBİSİ

Öncelikle herkesin bu mübarek ayını kutluyorum.İyi Ramazanlar.....

Ramazan'ın ilk günü için yemeklerini akşamdan yapıp da tatlı yapmaya üşenmiş bir kadın yazıyor size;)Ayıplamayın ama mazeretim vardı da ondan;)Tatlı yapma hakkımı kurabiye yaparak kullanmıştım oğluşlarıma.Çünkü bir gün önce izin dönüşüm için iş arkadaşlarıma yaptığım limonlu kurabiyeler bitiverince ve onların payına da maalesef umduklarından daha azı düşünce bana sitem edip durdular.Hatta duygu sömürüsü yaptılar."Herkeslere pasta,kurabiye yapıyormuşum da onlara hiçbirşey yapmıyormuşum da vs.vs."Eli hamurdan çıkmaz bir kadın olarak günahımı aldıkları gün gibi aşikar ama serde analık var canım.Yemeklerimi bitirip biraz dinlenince onlara kurabiyelerini pişirdim;)E böylece Ramazan'ın ilk günü için yapmam gereken tatlı yapılamadı.

İşte bu yukarıda gördüğünüz tatlımsı şey iş çıkışı yapılıveren pratik kolay su muhallebisi efendim;))Hem de pek bir hafif.Tam Ramazanlık.Boş mideyi hafif şeylerle doldurmalı diyenlerdenseniz deneyin derim.Yok bizim ev ahalisi gibi-ki bu kapsam da ben de varım-muhallebi de olsa tatlı tatlı olmalı diyenlerdenseniz basın üzerine pudra şekerini demeyi bir borç bilirim;)Ama şöyle de bir uyarı yapmadan geçemeyeceğim.Tecrübelerimle sabittir efendim.Bu Su Muhallebisi tarifinde hiç şeker yok:(Tüm tadını üzerine serpilen pudra şekerinden alıyor ama bence yeterli değil.Bu ayrıntıyı dikkate alıp zaten muhallebiyi karıştırırken kendimden 1 su bardağı pudra şekeri ilave etsem de yok bizi kesmedi anacığım;)Evet çok hafif bir tat ama üzerinin şekeri içi tatlandırmaya bizce yetmiyor:(İçi şekerli bir su muhallebisi olur mu,usule uyar mı bilemesem de kıvamı çok çok güzel bu Ramazan tatlısını bir daha ki denememde içden de tatlandırmak bana farzdır.

Gülsuyu tatlılarda bana ağır geliyor hatta yakıştıramıyorum ama yine de bu tatlı da çok temkinli kullandım.Hani gülsuyu ilave etmesem caanım tatlıya haksızlık olacak gibime geldi ve sadece 4 damla kattım içine.Üzerine hiç serpmedim gülsuyundan.İsabetli bir karar olmuş az damlatmam.Bir aroma vardı ama asla rahatsız edici değil.Hatta anlaşılır anlaşılmaz.Yani benden söylemesi.Gülsuyu tatlılara yakıştırıyorsanız sadece üzerine serpebilirsiniz.Ya da siz nasıl isterseniz....

SU MUHALLEBİSİ için;
Malzemeler:
*4 su bardağı süt
*3 su bardağı su
*1/2 su bardağı un
*1/2 su bardağı nişasta
(1 su bardağı pudra şekeri ve 4 damla gülsuyu ilave ettim)
Üzeri için:
*Pudra şekeri
*Gülsuyu(Kullanmadım)
---------------------------------
-Süt,su,un,nişasta,p.şekeri,gülsuyunu karıştıra karıştıra pişirdim.
-Muhallebi kıvamı alınca ıslattığım dikdörtgen cam tepsime döktüm.
-Ilınınca dolaba kaldırdım.2 saat sonra dilimleyip tabağına aldım.Üzerine pudra şekeri serperek
servis ettim.
Tekrar herkese İyi Ramazanlar diliyorum....Afiyetler olsun....

14 yorum:

Adsız dedi ki...

Tam ramazan tatlısı olmuş canım.Hafif hafif ve gül suyu içinde olmadan.)Bizde tatlılarda hiç kullanmayızda.))Ellerine sağlık canım benim.

Afiyetler olsun.

Sevgilerle

NiNo dedi ki...

evdekileri ihmal etmemek gerek :) kusuveriuyolar sonra ellerien saglik canim opt

Damak Tadı dedi ki...

İznin olursa sobeledim seni en has gelinimiz..))

Unutmuşum yazmaya üzerine sos yapıp dene başka sefere derim.

Kocaman öpüyorum.İyi geceler!!

Adsız dedi ki...

Canım Hülya,

o zaman bende mızıklıyorum kıbrıs'tan. Belki işe yarar.

Yaa hülya herkese kurabiye pasta yapıyorsun.. :(( (burada dudağım bükülüyor hafiften, ağlayacak gibiyim) :)) herkese pasta yapıyorsun. Çooook canım çekiyor... Kıbrıs'a gelsen bana da pasta yapsan :((( :))

Şaka bir yana öpüyom yanaklarından hülyam. SU muhallebiside şahane olmuş. Yavruların pek şanslı haberleri olsun :))

lezzetlilerim dedi ki...

Ellerine sağlık canım. İç tadı ve gül suyu hakkında sana katılıyorum. Hayırlı ramazanlar ve sevgiler

Adsız dedi ki...

:)

Yelda Özyurt dedi ki...

Ac karnima goruntu nasil guzel gozuktu bilemezsin, ellerine saglik. Ben de tatli hakkimi kurabiyeden yana kullandim ama inan tadina bile bakmadim. Okula hazirlik dondurucuya koymam gerekiyordu, mecburen yaptim. cayin yaninda yerim diye dusunmustum ama cayida tek basina ictim. Ne tatli, ne yemek bugunlerde tek derdim uyku..

ama o kurabiyelerin tariflerini merakla bekliyorum, bilesin. Hayirli ramazanlar olsun insallah hepimize...

Hande dedi ki...

ramazan münasebetiyle rtük kararıyla sitenize 28 gün karartma cezası veriyoruz Hülya hanımm:)))
hihihihi

eline sağlık..bahsi geçen limonlu kurabiyeden yedim de,ayıptır söylemesi:)

Adsız dedi ki...

HULYA CIM, BIZIM DURUMUMUZ SANIRIM TERZI KENDI SOKUGUNU DIKEMEZ DURUMUNA DENK.. BENIM KIZIM DA HER PASTADA, ANNE AMA BANA NEDEN BUNDAN YAPMIOOSSUUUUNNNNNN,DİYE SITEM EDIYOR:) TAM DA CANIM NASIL TATLI BISEYLER CEKIYORDU BI BILSEN.. BIR DE SENIN MUHALLEBIYI GÖRUNCE DAYANAMADIM GITTIM BIRAZCIK NUTELLA YEDIM:))) MALUM SU AN SAAT 04:55 VE BENIM MUHALLEBI YAPMAM MUMKUN DEĞIL:(( ELLERINE SAĞLIK CNM..

HEE, AKLIMA GELMISKEN SU BUYUK HARF KALIBINI NERDEN ALMISTIN:) ???

SEVGILER
FIDAN

Hülya dedi ki...

GÜL'üm;aslında bu klasik tadlara gülsuyu katmayarak hakkını veremiyormuşum gibi geliyor ama yok sevemiyorum.Benimle aynı fikirde olanlardan onay almak çok iyi.Sağolasın..
Ha bu arada ne vakittir diyeceğim paket geleli ay oldu ben sana diyemedim.Bir post konusu dabu konu olacak haberin ola...
Sevgiler canım.İyi Ramazanlar...

NİNO'cuğum;çok haklısın.İşte sen de de var bir oğlan beni anlıyorsundur;))
Sevgiler..

GÜL'üm;soben başım gözüm üstüne ilk fırsatta yanıtlarım.Sos fikrine okey diyorum;)

ZERRİN'im MİSSS'im;bu uzak yollar işini de halledeceğiz bir ara bilesin;)Ben sana tomurcuk kokulu bir çay yanına limonlu bir kurabiye yaptım mı küsmek falan kalmaz;)Değmeyin keyfimize;))

LEZZETLİLERİM;muhallebi dediğin içten de tatlanmalı.Yoksa yavan oluyor.Kim nasıl severse artık.Tecrübe oluyor işte;))
Sevgiler...

AYNUR'cuğum;sayfanda ki kurabiyeler sanat eseri olmuş arkadaşım.Araba bile yapmışsın.Aştın kendini.İstanbul yaradı sana;)))

YELDA'cığım;hayırlı Ramazanlar canım sana ve ailene de.
İlk fırsatta kurabiye denemelerimin sonuçlarını yazarım.Sen de beğenirsen stoklarsın;)
Okullar açılsın uyku muyku yok bize;)Di mi?
Kolay gelsin...Sevgiler...

HANDE'cik;blog olarak ne suç işledik ki ceza verdin bana?;)
O zaman ben de Ramazan'da manzara resmi veririrm sadece.Ne dersin?
Kurabiyeleri yemişsin ama birşey dememişsin.Bir ses ver bakalım sevdin mi sevmedin mi?;)

FİDAN'cığım;aynen dediğin gibi.Uğraşıp didinirken kendimize mecalimiz kalmıyor ama iki ara bir dere idare ediyoruz işte;)Ben de hadi 2 çocuk.Arada babamız bile bana kalmamış diyebiliyor;)Yani günde 3 öğün pişirsem neden pişiriyorsun bunları demezler....O kadar vahim durum;))

O büyük kalıpları İstanbul'dan ana sınıfı okul setlerinden satan Vira Eğitim Araçlarından almıştım.Telefonla verdim siparişi onlar da gönderdi.O iş yerini Tulosh tavsiye etmişti.Şuradan inceleyebilirsin...

http://tulosh.blogspot.com/2007/01/yeni-bir-balangi-ve-tm-dileklerin-gerek.html

Sevgiler...

fidaneli dedi ki...

Hülya cım cvp ıcın sağol.. Ama ben daha gecen hafta vira yı aradım ve artık bu kalıplardan satmadıklarını soyledıler bana:(( Bennerden bulucam offff...

sevgıler
Fidan

Hülya dedi ki...

FİDAN;çok üzüldüm bak şimdi.Hay Allah!Yurtdışında tanıdıkların varsa Wilton'unkilerden alabilirsin bence;))

Adsız dedi ki...

merhaba, su muhallebisi tarifinizi denedim ama hiç memnun kalmadım bu tariften. çünkü, verdiğiniz tarife göre muhallebi sulu oluyor. tekrar nişastayla muhallebiyi koyu kıyama getirmek zorunda kaldım.

Hülya dedi ki...

İSİMSİZ'e;(keşke isminizi verseydiniz)sanırım bardak ölçülerimiz farklı.Klasik su bardağı kullanıyorum ben.Bardak yanıltmış olabilir.Çünkü yaptığım tarifi fotoğraflıyorum.Aynen resimde gördüğünüz muhallebi oldu benimkisi...

Sevgiler...