11 12 2006

ASLI'NIN TARİFLERİ BAŞLIYOOOORRR....

Aslıcığım tarifleri geçmeye başladı.Ben de hizmette sınır yoktur diyerekten sizlere;)Resimler için buraya tıklayabilirsiniz.)))

YALANCI SU BÖREĞİ
Malzemeleri:
*5 adet yufka
*Yarım kilo tuzsuz lor
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvıyağ
*2 adet yumurta
*1 küçük şişe soda (madensuyu - 20 cl)
YAPILIŞI:
-Tepsinin tabanını sıvı yağ ile yağlayın.
- Süt, yumurta ve sıvı yağı bir kabın içinde güzelce çırpın.
-Yufkaları kırışık bir şekilde yayıp her katın aralarını sütlü harçla ıslatın.3.yufkayıda ıslattıktan sonra loru güzelce yayın. Daha sonra iki adet yufkayı aralarına sütlü harçtan ıslatarak döşeyin. Kalan sütlü harçı böreğin üzerine dökün. Sonra istediğiniz boyutta kesin.
-1 şise maden suyunu tepsiye dökün ve 6-7 saat ya da bir gece buzdolabında bekletin.
-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
-Tepsiyi çıkardıktan sonra üzeri kuru olmasın diye biraz su ile nemlendirin ve bir bez ile üzerini örtün… Afiyet olsun

YOĞURTLU PATATES SALATASI
Malzemeleri:
*6-7 orta boy patates
*2-3 yemek kaşığı tereyağ
*Tuz
Sosu için:
*1 su bardağı yoğurt
*1/2 su bardağı kadar mayonez
*2-3 diş sarmısak(isteğe bağlı)
*1 adet haşlanmış havuç rendesi(Aslı koymamış)
*Nane,kekik,toz kırmızıbiber
---------------
-Patatesleri haşladıktan sonra soyup rendeliyoruz.
-Sıcakken içine tuz ve tereyağı koyup iyice karıştırıyoruz ve bunu bir borcama düzgünce yayıyoruz,kaşıkla düzeltiyoruz.
-Bu şekilde bir gece beklemesi lazım.
-Sosunu servisten önce hazırlıyoruz.Sosu için yoğurt ve mayonezi (isterseniz sarımsak)iyice çırpıyoruz biraz koyu olması gerekiyor isterseniz içine bir tane haşlanmış havuç rendesi koyabilirsiniz.
-(Ama ben üzerine nane-kekik ve kırmızı biberi daha çok yakıştırıyorum..)Aslı öyle diyor...

ETİMEK TATLISI
Malzemeleri:
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağından 1 parmak eksik su
*9 adet etimek
*750 gr.süt
*1pk.kazandibi
*1 pk.krem şanti
*1 su bardağı süt(KREM ŞANTİ İÇİN)
---------------------------
-Önce şekeri yakarak karamel haline getiriyoruz.
- İyice yanınca 1 bardak su döküyoruz karamel önce sertleşiyor.Karıştırdıkça karamel tekrar erimeye başlıyor.
-Etimekleri borcama diziyoruz.Elde ettiğimiz şerbet soğuduktan sonra bu şerbetle etimekleri ıslatıyoruz.
-Bu arada süt ile kazandibini pişiriyoruz.Islattığımız etimeklerin üzerine kazandibini döküyoruz.Buzdolabına koyuyoruz.
- Servisten önce üzerine krem şanti sürüyoruz
-Üzerine arzu ederseniz kakao veya çikolata sosu ile meyva koyabilirsiniz
HAMİŞ:BEN BU TARİFİ AHSEN ABLADAN ALMIŞTIM.(Aslı öyle diyor)

ÇAYLI KEK
Malzemeleri:
*3 yumurta
*1 su bardağı demli çay
*1,5 su bard. şeker
*1 su bard. sıvıyağ
*3 su bard. un
*1 pk.kab.tozu
*1 pk.vanilya
*2 yemek k.kakao ( veya 1 küçük paket )
*1 tatlı k. tarçın ( isteğe bağlı )
*1 su bard. çekilmiş ceviz ya da fındık ( isteğe bağlı ) istersen daha sonra kekin üzerine de kullanabilirsin .
------------------------
-Önce yumurtaları ve şekeri iyice çırpıyoruz.Sonra diğer malzemeler ile çırpıp , en son da kakao ekleyerek tekrar çırpıyoruz.
-Yağlanmış kalıba dökerek , 175 derece fırında 40 dak. pişiriyoruz.Kürdan ya da bıçakla pişip pişmediğini kontrol ediyoruz.

HAMİŞ: Çaylı kek üzerine alternatif olarak çikolata sosu dökülüp, sonra da istenilen şekilde süslenebilir.Ülkü Hn.öyle diyor.Çünkü bu endamlı kek onun eseriydi;)Hatta azmin;) elinden kurtulan olmaz dercesine görüntüsü çaylı,kendisi sütlü olan bu kek gecenin ilerleyen saatlerinde her ne pahasına olursa olsun yapılmış,bizlere ikram edilmişti.Biz de ne diyelim o vakit...Hep bir ağızdaaaannn ŞÜKRANNN!!!

Hiç yorum yok: