1.07.2007

DÜNYA TELAŞI İŞTE;)

Önce bu kolaycacık pastayı yapıverdim.Artık elde ne varsalarla;)Misafirlere ikram etmek için;)Hatta annemin misafirlerine yaptığım o pastaya her ne kadar benzese de şeytan ayrıntı da gizlidir efendim;)))Pandispanyayı farklı yaptım bu sefer.Kızkardeşim 2 oğlundan küçüğü daha önce küçük bir ameliyat esnasında sünnet ettirilmiş hatta teyzesi ona nazar boncuklu bir pasta bile yapmıştı.Büyüğü de okullar kapanır kapanmaz sünnet oldu.Sıra konukları davet etmekteydi.
Bizim buraların adetleri hele ki şu şartlarda insanı yorar hatta boğar kanısındayım;)Ya da ben öyle düşünüyorum...Gerçi insanların eskiden bu denli zamanla yarışı yokmuş dolayısıyla tek eğlenceleri düğünler ve herbir düğüne özgü gelenek ve görenekleriymiş ama bu zamanda zor be anacığım.Herkes bir kere haftasonlarını kendi özeline ayırmışken gündüz mevlüt-yemek,akşam düğün dernek bana fazla geliyor.Kaldı ki sünnet de olan çocuğa olsa da,eğlenen,döktüren ana-baba,eş dost oluyor nedense;)))Asla adetlerimizi unutalım değil derdim.Derdim şartlara uyduralım.Körü körüne bağlanıp zorlaştırmayalım en özel günlerimizi..
Kızkardeşimin çok güzel bir bahçesi var.Her yeri yemyeşil küçük bir bahçe bu.İşte o bahçede akşam sadece komşuların katıldığı çok güldüğümüz,neşeli bir eğlence yaptık.Altta kına tabağı var.Nurdan Hala ve Hülya Teyze olaraktan çocukların kınalarını biz yaktık.Çocuklar nasıl yarıştılar kına yaktırmak için bir görseydiniz.Hatta bizim kınayla 15 dakikalık münasebetimiz parmaklarımızın kızıla dönmesine yetti de arttı bile...Bu da kınalı kuzu;)"E anne kınalarım gidince o zaman birtek kuzum mu dicen yine?"diye soran Cedric'imiz yani nam-ı diğer Boray'cık...Sadece dünyaya gelme hızları 70 gün arayla olan oğlum ve yeğenim.Yani Kuday'la Oğuzkaan.Aynı okula gidiyorlar,tatilde hep birlikte kalacaklarına dair sözleri de var.Hele bir şu sünnet geçsin...3 oğlan bir yerde.Padişahın asasını tutmak da bir şeref olmalı.Hele onunla karşılıklı oynamak gibisi yoktur elbet...Bazen de böyle küsülüverir.Hatta sebebi de epey bir vakit bulunamaz;)(Sayfa da resmini görünce ve ağbisi de ona resmin altında ki yazıyı okuyunca "Ben küsmedim ki öyle durmak istemiştim.Babam çekti hemencecik"dese de efendim benim küçük oğlumun normal küsme görüntüsü her daim böyledir evde.Tavır aynı tavır;))) Gündüz mevlüt esnasında çocukları eğlendirmek için şöyle bir tur atılır arabalarla.Bu sanırım Türkiye'nin hemen hemen her yerinde var.Biz de yakın bir piknik alanındaydık.Bu karede 3 kardeş bir aradayız.Ben,Figen ve Levent'imiz.Kucakta ki 2 numara sünnet çocuğumuz Metehan.Küçük ya hiç inmedi annesinin kucağından.Bir de inat.Öyle keyfi istemedikce teyzeye falan da gelmez;))

10 yorum:

gülriz dedi ki...

Hülyacığım yaşanırken yorgunluktan ölünen bu günleri güzel yapan en önemli şey sonradan keyifle hatırlanmalarıdır diye düşünmüşümdür hep. Siz de ilerde o karelerde bulunan herkesi keyifle gülümsetecek bir telaşe yaşamışsınız; bu düşünce bile alıvermez mi yorgunluğu??? Her türlü yorgunluğun ve telaşenin içine bir pastayı sıkıştırıvermen de ayrı bir konu aslında :))) Yine çok iştah açıcı görünüyor pastamız, ellerine sağlık...
Canım, insanın kardeşleri ile aynı şehirde yaşaması ne kadar güzel değil mi? Özendim valla size, tadını çıkarın. Sevgiler kocaman :)

Adsız dedi ki...

Siyah elbiseli olanmı sizsiniz Hülya hanım,pasta takipçiniz olarak sizi görmek ne güzel.
Bendende komacan sevgiler
Berrin Kalaycı

Adsız dedi ki...

Canım,adetlerimiz neyse onlar mutlaka yapılacaktır,hele başımızda büyüklerimiz varsa(Allah uzun ömür versin hepsine)..)O öyle olmaz,aaaa bunu neden böyle yaptın,dur bakalım,eski köye yeni adetmi getirdin...gibi sözleri ben çok duymuşumdur mesela..))
Telaşanız çok güzel hayırlı bir iş içinmiş canım,hayırlı olsun delikanlılara bu anlamlı günleri..))Biraz dinlenince kendi aranızda hatırlanacak güzel anılarınız oluşmuş ne güzel..)
Pastan her zaman ki gibi nefis ve anlamlı olmuş canım,ellerine sağlık..

Sevgiyle kucakalıyorum seni Hülya'cığım..
Gül/d.tadı

Hülya dedi ki...

GÜLRİZ'cik;)yorgunluklar gidiyor elbet kalan hatıralar oluyor.Bu da insana yetip artmak da.
Pastayı önceden yaptım sünnete 1 gün kala.O yüzden yormadı beni ama anacım sıcaklarla başımız bir hallerde.İnsanın canı hiçbirşey yapmak istemiyor;)
Evet!Kardeşlerle aynı şehirde olmak güzel.Şehir bile demesek buna;)Yürüme mesafesindeyiz birbirimize...İyi oluyor böyle...
Sevgilerimle...
BERRİN HN;evet siyah elbiseli benim;)
Selamlar size de...
GÜL'üm;eskiden insanlar bu kadar bölünmüyormuş her şeye.Dolayısıyla rahat rahat her işe de yetişiyorlarmış.Ama şimdi öyle mi?Son ana kadar çalışıyordum desem.
Şartlar ağır şimdi.O yüzden yetişmek de zor.
Sen bir fuzuli yapılan adet diye çıkarılmış masrafları bir görsen buralarda şaşıp kalırsın.Lafım onlara ama dediğin gibi büyükler iyi biliyor bu işleri...Asla laf kondurmazlar eskiye.E tabi bize de uymak düşüyor;)
Sevgiler canım...

ayseyaman dedi ki...

Davullu zurnalı bahçedeki sünnet düğünü karelerine ve senin anlatımına bayıldım Hülya'cim.
Evde küsme huyum benimde vardır, öyle uzaklara dalar giderim, çıt çıkarmam. Taki biri benim yanıma gelip durumu soruncaya kadar. :)
Neyse şimdi küsüşmelerim azaldı, Allahtan eşimin öyle huyları yok.:) Anlıyorum senin küçük oğluşunu, o her ne kadar inkar etsede.:)
Canim yeğenine geçmişler olsun :)
Senin de ellerine sağlık,
"BEYAZ BİR PASTA:)BEMBEYAZ BİR SAYFA;)ve GÜNEŞLE UYANMAK...ARDI SIRA... " :)))

Hülya dedi ki...

AYŞE'm;beni hergün şaşırtmadasın.Yani o başlığı nasıl hatırladın ki?
Küsmek iyi değil elbet ama benim oğluşum pek alıngan.Hep ilgi olsun,annesi ona dokunsun ister.Oysa ki o arabaya dayanmış sabitlemişken bakışları anne döktürmekle meşgul;)Hem küsmediğine sadece öyle durmak istediğine ikna da etmişken beni:)
İşe giderken ardım sıra"Anne seni çok özleyeceğim"diye balkondan bağıran küçük bir çocuktan başka ne beklenebilir ki di mi Ayşe?

Unknown dedi ki...

Ne güzel telaşlar bunlar. REsimlerin ve anlatımında her zamanki gibi yine süper. Pastana diyecek söz yok. Yeğenlerine geçmiş olsun Hülyacım. Sevgiler..

Hülya dedi ki...

SELDA'cığım;telaş bitti gitti.Bize de bu güzel hatıraları anmak,paylaşmak düştü...
Pastam herkese hitap edebilecek bir tat oldu.Şeker hamurlu denemedim herkes yemez diye.İyi ki de kremalı denemişim...
Selamlar canım benim...

Adsız dedi ki...

Canım Hülyam, ne güzel küs durmuş öyle :)) yanaklar sarkmış ..

Biz de dün bir sünnet eğlencesi yaptık bahçede... Yorgunluk oluyor maalesef ama tatlı yorgunluklar...

Sımmsıcak sevgiler hülyam ...

Hülya dedi ki...

ZERRİN'im MİSSS:)Kim sünnet oldu bakiim yazmamışsın?Cık cık cık olmadı şimdi:)
Yanaklar sarkar öyle bizim evde ve hep böyle küser Boray'cık...
Sonra bizi artık sevmediğini söyler sonra hemen unutur...Çocukluk işte...
Sevgiler canım...