7.10.2007

KESTANELİ-ÇİKOLATALI PASTA

Bu pastayı yapalı epey bir vakit olmuş ve hatta tez zamanda yayınlama sözü vermişim ama ancak....

Pasta çok çikolatalı yumuş yumuş bir pastaydı.Tam siparişi veren hanımın damak lezzetine uygun yumuşak kremalı bir pasta.İçi bol kestaneli;)Bu da pastanın sahibinin damak lezzetine göre tercih edildi;)Tarife geçiyorum hemen...

18 cm.lik yuvarlak kalıp için
Malzemeler:
*3 yumurta(Yumurtalarım küçüktü 4 adet kullandım)
*10 yemek kaşığı şeker
*10 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı kakao
*1 pk.kabartma tozu
*1 pk.vanilya(Vanilya özü kullanıyorsanız tatlı kaşığının ucuyla)
-----------------------------------------
-Yumurta,şeker ve vanilya mayonez kıvamına gelecek kadar iyice çırpılır.
-Un,kakao,kabartma tozu ayrı bir kaba elenir.
-Yumurtalı karşıma klenir.Tahta bir kaşıkla iyice karıştırılıp 180 derece ısıtılmış fırında 40-45 dk.kürdan testi yapılarak pişirilir.
-Pişince fırın teli üzerine ters çevrilerek soğutulur.

DOLGU KREMASI:
*1 pk.süt kreması(200ml)
*4 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 pk.krema kıvam verici
*150 gr. kestane şekeri püresi
AYRICA:200 gr.kestane şekeri(Ara katlar için)
----------------------------------------
-Süt kreması ve pudra şekeri mikserle hafif çırpılır.Kıvam verici eklenir.İstediğimiz kıvama gelene dek tekrar çırpılır.
-İçine püre yapılmış kestane şekeri ilave edilir.Karıştırılır.

Üst kaplama kreması Martha Stewart orjinli;

Amerikan Pudingi
Malzemeleri:
*5 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*2 yemek kaşığı kakao
*Çay kaşığı ucuyla tuz
*1 pk.süt kreması
*1 su bardağı+1 çeyrek su bardağı süt
*2 yumurta
*1 su bardağı+1 çeyrek su bardağı damla çikolata(100gr.ince kıyılmış bitter kuvertur koydum)
*1 tatlı kaşığı vanilya aroması veya 1 pk.vanilya
------------------------------------------------------------
-Mısır nişastası,şeker,kakao ve tuz tercihen çelik tabanlı bir tencereye alınıp kuru kuru karıştırılır.
-Üzerine krema, süt ve yuurtalar eklenip çırpma teli yardımıyla iyice çırpılır.
-Kuvertur çikolata veya damla çikolata eklenir.
- Orta ateşte telle devamlı karıştırarak kaynamaya başlayıncaya kadar pişirilir.
-Puding tencereden bir kaba bosaltılır. Biraz su ve buz kalıplarıyla doldurduğumuz daha büyük bir kabın içine oturtulur.Soğumaya başlayıncaya kadar buz banyosunda çırpılır.(Amaç kabuk bağlamasını önlemek)
- Vanilya eklenir.Karıştırılır..
-Üzeri strecle kaplanıp soğuyana kadar buzdolabında bekletilir.Bu arada puding daha kıvam alıyor.

Pastanın oluşumu:
-Bir gün öncesinden pişirdiğim pandispanyamı strechleyerek muhafaza etmiştim.Bu arada pandispanya kendini çekiyor ve katlarına ayırması kolaylaşıyor.Enlemesine 2'ye kestim.Böylece 3 katım oluştu.
-Katların herbirini çeyrek bardaktan biraz fazla soğuk sütle ıslattım.Kestane püreli dolgu kremasını üzerine yaydım.75gr.kadar kestane şekerini de(kırık kestane şekeriydi)kremanın üzerine yerleştirdim.Her 2 kata da aynı işlemi yaptım.
-Pastanın üst katını yerleştirip çeyrek bardak sütle ıslattım ve Amerikan Pudingini kalın bir tabaka olarak pastanın her yerine sıvadım.Kaşığın tersiyle çikolata dalgaları oluşturdum.En üste bir kaç kestane şekeri yerleştirdim...

3 yorum:

NiNo dedi ki...

canim nasil guzel bisi bu bole ya kestane ahhh ahhhhhhhh ellerine saglik bayiliyorum amaaaa :( sabir :) kandilini kutlarim tatlim

Adsız dedi ki...

ayy az önce arkadasım bana en sevdığı pastanın kestanelı olduğunu soylemıstı.. bende bayılırım kestaneye, ağzımın suyu aka akaa dolasayım dedım arkadaslarımı belkı kestaneyı aklımdan cıkaracak bırsey bulurum...o da neee karsımdaa kestaneeeee:(((( elıne sağlık hulya cım

Hülya dedi ki...

NİNO'cuğum;Kandilin kutlu olsun canım....

Sevgiler...

FİDAN'cığım;keşke dilek tutsaydın.E bu kadar çok aynı şeyden bahsedilmişken;))

Teşekkürler canım...