3.12.2006

DAMLASAKIZLI RULO...


Annemin günü için herzaman bir hafta öncesinden müzakerelere başlanır bizim evde;)Üstelik bu sene ki gün formatında;)yiyecekler dışarıdan alınacak,evsahibesi sadece bir tatlıyla günün anlam ve önemine katılacak diye de düşünülmüşken efendim biz de yine aynı diyaloglar...
Annem benim bu sularda gezindiğimi pek de iyi bildiğinden ve içten içe pek itiraf etmese de ''Bana ne yapsak ki Hülya bu günüme''diye başlayan konuşmasında aslında anneciğim şunu demeye çalışmaktadır.''Hülya!Bana öyle bir şey yapalım ki günümdekiler daha önce ondan yemiş olmasın.Ya da sen alla pulla,yap birşeyler onlar da -Ihıhıh!Ay çok güzel olmuş bu..Nasıl yaptınız?Tarifi?Nereden buldunuz?Kağıt var mı Hatice Hanım?Bir de kalem lütfen.-''konuşmalarını yapsınlar aralarında...Annem de ağrıyan bacaklarına inat;bir odadan bir odaya kalem,kağıt arama telaşıyla keklik gibi sekebilsin.Biz işte her gün sonrası;alabileceğimiz bu manevi ödülün hayaliyle yanıp tutuşuruz;)))
Annem bu konuşmaları oldurtabilecek bir tarif sorarken bana işten,güçten az vaktim kaldığını da bildiğinden ''Kolay da bir şey olsun canım''diye de eklemeyi asla ihmal etmez...Ben de hem kolay,hem sunumu farklı diye damlasakızlı muhallebinin bisküvi ile kaplanan farklı sunumunu;(yemek bloglarının hangisinden aldığımı bir türlü hatırlayamadığım:() bu türlüsünü denemeye karar verdim.Hem de o bana hiçbirşey demeden;)İlham kaynağım siteyi de hatırladığımda mutlaka ekleyeceğim.
Yapım aşamalarını göstermem de Zuhal'in tırnağı olamasam da sanırım başlangıç için hiç de fena sayılmaz....

DAMLA SAKIZLI RULO
Gerekli Malzemeler:
*1 kg.süt
*1/2 paket margarin
*2 çay bardağı un
*1 su bardağı toz şeker
*1-2 adet Falım damlasakızlı(Bu tür tatlılar da Falım kullanmak bana çok ekonomik geliyor)
Tepsiye dökmek için(Üst kaplama):
*1 pk kakaolu bisküvi
*2 çorba kaşığı kakao
Arasına:*Muz,ceviz,mevsim meyvası vs...(Ben kullanmadım)
-------------------
-Bisküviler rondoda çekilir.İçine kakao ilave edilerek tekrar karıştırılır.Büyük fırın tepsisine eşit miktarda yayılır.
-Süt,şeker ve un soğukken blendırla karıştırılıp,sakızları da ilave edilerek ocakta muhallebi yapılır.
-Ocaktan alıp margarin eklenir ve iyice çırpılır.Bisküvili karışımın yayıldığı tepsiye muhallebi dökülür.Mümkünse 1 gece dolapta bekletilir.
-Muhallebi dikdörtgen büyük parçalar olacak şekilde kesilir.Ben enine 4,boyuna 3'e böldüm.
-Arasına istenirse muz,ceviz vs...konabilir.
-Bir spatula yardımıyla muhallebi dilimleri rulo yapılır.
-Afiyetle yenir;))

2 yorum:

Adsız dedi ki...

slm.ben damala sakizi hakkinda bilgi edinmek istiyorum eger mümkünse.ben hic damla sakizli birseyler yapmadim ve merak ediyorum nasil birsay oldugunu.ben yurt disinda yasiyorum burda nereden bula bilecegimide bilmiyorum.bu tatliya damli sakizi koymasamda olurmu?tsk´ler.

Hülya dedi ki...

İsminizi yazsaydınız keşke,size hitap etmem daha kolay olurdu;)

Damla sakızı şeffaf,minik parçalardan oluşan bir sakız türü.Türkiye'de aktarlarda bulmak çok kolay.Marketlerde de satılıyor.İnce ve 10 c.uzunluğunda bir jelatine sarılı bir kaç parça halinde satılıyor.
Damla sakızı koymazsanız klasik bir muhallebi yapmış olursunuz ama bu sakızın muhallebiye kattığı hoş bir aroma var.Eğer bulamazsanız damla sakızı aromalı cikletlerden koyabilirsiniz muhallebiyi pişirirken.Falım markanın bu tür aromalı sakızları var.
Umarım yardımcı olabilmişimdir...

Sevgiler...